|

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام:

در صورت لزوم در بازنگری قانون اساسی، مجمع باید به رهبری مشورت دهد

ذوالقدر گفت: وظیفه دیگر مجمع، تفویض و نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام است. این وظیفه رهبری است که توسط ایشان به جمع برگزیده ۱۲ نفره از مجمع تشخیص تحت عنوان هیات عالی نظارت تفویض شده است.

در صورت لزوم در بازنگری قانون اساسی، مجمع باید به رهبری مشورت دهد

به گزارش شبکه شرق، محمد باقر ذوالقدر دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: اگر بازنگری در قانون اساسی ضرورت داشته باشد، اعضای مجمع باید به اقتضای آن، به رهبری مشورت دهند و همه اعضای اصلی مجمع تشخیص، عضو شورای بازنگری در قانون اساسی هستند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مجمع به دنبال پیدا کردن راه درست برای ارتباط بیشتر با نخبگان است، گفت: در گام اول از همفکری خود نخبگان استفاده می‌کنیم تا موثرترین راه در این زمینه را معرفی کنند.

محمد باقر ذوالقدر در اولین اجلاس ملی نخبگان، نظریه‌پردازی و سیاست‌گذاری کلان در جمهوری اسلامی ایران ضمن گرامیداشت یاد شهید آیت‌الله مطهری و هفته بزرگداشت مقام معلم با اشاره به اینکه فلسفه این همایش پیدا کردن راه درست برای ارتباط بیشتر با نخبگان است، تصریح کرد: این برای مجمع یک ماموریت به حساب می آید.

وی در ادامه به دیگر وظایف مجمع تشخیص مصلحت اشاره کرد و افزود: اساسا مجمع در جایی که بین شورای نگهبان و مجلس، تشخیص مصلحت بر قانون اساسی و یا شرع اولویت دارد، اظهار نظر می‌کند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت با تاکید بر اینکه ۱۴ ماموریت برای مجمع تشخیص احصا شده که تخطی و یا کوتاهی از هیچ یک ممکن نیست، اضافه کرد: از آنجا که مجمع تشخیص مصلحت دستگاه مشورتی برای رهبری تعریف می‌شود، برخی وظایف توسط ایشان مشخص شده است.

ذوالقدر مشورت را مهم‌ترین ماموریت این دستگاه دانست و گفت: ماموریت دوم، حل معضلات نظام است؛ البته این وظیفه رهبری است اما در قانون قید شده است که از طریق مجمع تشخیص نظام صورت بگیرد. همچنین تشخیص مصلحت در مواردی است که مجلس موردی را مصلحت تشخیص می‌دهد اما آن در تعارض با اصول قانون اساسی و شرع است.

دبیر مجمع تشخیص اضافه کرد: ماموریت چهارم براساس اصل ۱۱۲ قانون اساسی، مشاوره در اموری است که رهبری ارجاع می‌کند.

ذوالقدر افزود: وظیفه دیگر مجمع، تفویض و نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام است. این وظیفه رهبری است که توسط ایشان به جمع برگزیده ۱۲ نفره از مجمع تشخیص تحت عنوان هیات عالی نظارت تفویض شده است.

وی ادامه داد: وظیفه ششم، هفتم، هشتم، نهم و دهم، وظایف اتفاقی هستند که همیشگی نیستند. این وظایف همواره به عهده مجمع نیست و براساس اقتضائات کشور، بر عهده مجمع قرار می‌گیرد و بخشی از آن مربوط به تعیین شورای موقت رهبری است. در شرایطی که رهبری برای کار به هر دلیلی عذر داشته باشند، شورای موقت رهبری تا برطرف شدن مانع اعضای مجمع آن را به عهده می‌گیرند.

ذوالقدر گفت: تغییر یکی از سه عضو شورای رهبری به عهده مجمع تشخیص است. شورای رهبری براساس اصل ۱۱۲ قانون اساسی سه عضو دارد؛ رئیس‌جمهور، رئیس قوه قضاییه و یکی از اعضای شورای نگهبان که توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام انتخاب می‌شود. اگر یکی از این سه عضو، عذری داشت، باز هم انتخاب آن عضو به عهده مجمع تشخیص است.

 

منبع: ایرنا
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها