اشغال فلسطین غیرقانونی است
شورای حقوق بشر سازمان ملل در بیانیهای که در 48 ساعت گذشته منتشر کرده، بر غیرقانونیبودن اشغال سرزمین فلسطین توسط اسرائیل تأکید کرده است. این کمیسیون حقوقی از سوی سازمان ملل تشکیل شده و گزارش خود را روز پنجشنبه منتشر کرده است.

شورای حقوق بشر سازمان ملل در بیانیهای که در 48 ساعت گذشته منتشر کرده، بر غیرقانونیبودن اشغال سرزمین فلسطین توسط اسرائیل تأکید کرده است. این کمیسیون حقوقی از سوی سازمان ملل تشکیل شده و گزارش خود را روز پنجشنبه منتشر کرده است. در این گزارش اعلام شد اشغال سرزمین فلسطین توسط اسرائیل به دلیل دائمیبودن و سیاستهای الحاقی این رژیم اشغالگر، غیرقانونی است. به گزارش سایت سازمان ملل، این کمیته سهنفره بر این موضوع اصرار دارند و قرار است این مسئله را به دیوان بینالمللی دادگستری (ICJ)، یعنی عالیترین دادگاه سازمان ملل ارجاع دهند. گزارش این کمیسیون تحقیقی درباره اراضی اشغالی فلسطین قرار است در 27 اکتبر (پنجشنبه) ارائه شود.
این شورا تأکید کرد که بر اساس قوانین بینالمللی بشردوستانه، اشغال هر سرزمینی در زمان جنگ، یک وضعیت موقتی است و دولت یا حاکمیت آن سرزمین را سلب نمیکند.
بیانیههای اخیر دبیر کل و بسیاری از کشورهای عضو به وضوح نشان داده است هرگونه تلاش برای الحاق یکجانبه قلمرو یک کشور از سوی یک کشور دیگر، نقض قوانین بینالمللی است. ناوی پیلای، رئیس کمیسیون میگوید: «143 کشور عضو از جمله رژیم اسرائیل هفته گذشته به قطعنامه مجمع عمومی رأی مثبت دادند. عملنکردن به این قطعنامه سبب سستشدن پایههای منشور ملل متحد خواهد شد؛ مگر اینکه در سراسر جهان از جمله در سرزمین اشغالی فلسطین اجرا شود».
این کمیسیون از مجمع عمومی سازمان ملل متحد درخواست کرده تا از دیوان بینالمللی دادگستری بخواهد تا رأی خود را هرچهسریعتر درباره عواقب این اشغال صادر کند.
اعضای این شورا برای تهیه و تحقیق درباره گزارش خود، سیاستها و اقداماتی را که اسرائیل برای حفظ و الحاق بخشهایی از سرزمینهای اشغالی فلسطین به کار گرفته است، بررسی کردهاند.
آنها در بخشی از گزارش خود بر چگونگی ادامه اشغال و پیشرفت اسرائیل در زمینه شهرکسازی تأکید کرده و به اظهارات مقامات اسرائیلی استناد کردهاند. این مقامات در سخنانشان مدام بر حفظ و کنترل دائمی بر این سرزمین تأکید داشتند؛ روندی که نقض آشکار قوانین بینالمللی است.
کمیسیون به این نتیجه رسید که با ادامه اشغال این سرزمین به زور، اسرائیل مسئولیتهای بینالمللی را بر عهده میگیرد و در قبال نقض حقوق فلسطینیها، چه به صورت فردی و چه بهعنوان مردم، پاسخگو خواهد بود.
این کمیسیون همچنین از سلب مالکیت و بهرهبرداری فلسطینیان از زمین و منابع طبیعی توسط اسرائیل خبر میدهد و همچنین اطلاع میدهد این رژیم اشغالگر سیاستهای محدودکنندهای در زمینه برنامهریزی شهری و منطقهبندی آن در کرانه باختری در پیش گرفته است.
در این گزارش آمده است که زمین مردم فلسطین اغلب برای مقاصد نظامی مصادره میشود، اما سپس از آن برای ساختوساز شهرکسازی استفاده میشود.
کمیسیون برای آگاهی و تحقیق بیشتر، اظهارات مقامات اسرائیلی را بررسی کرده است. به استناد این بررسیها، مشخص شد ساختوساز در فلسطین بهعنوان مانعی برای شهرکسازی تلقی میشود و ازاینرو سیاستهایی برای برنامهریزی، منطقهبندی و محدودیت بیشتر برای فلسطینیان تدوین شده است. این گزارش همچنین به سیاستهای اسرائیل میپردازد که بر تمام جنبههای زندگی فلسطینیها مانند دسترسی به آب سالم و مقرونبهصرفه، تأثیر گذاشته است.
«آسیب خاموش» و آسیب روانی بسیار زیادی وجود دارد که ممکن است فورا آشکار نشود. این آسیبها ناشی از تضییع حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است. این فرایندهای تضعیفکننده عواقب شدید کوتاهمدت و بلندمدت دارند و باید فورا مورد توجه قرار گیرند. کمیسیون همچنین بررسی کرد که چگونه سیاستهای اشغالگری و الحاق بالفعل، بر حقوق بشر فلسطین و بر زنان و کودکان فلسطینی تأثیر گذاشته است. در این گزارش آمده است اجبار و قدرت قهریهای که فلسطینیان را مجبور به ترک خانههای خود میکند، جامعه فلسطین را تکهتکه کرده و حق تعیین سرنوشت آنان را با مشکل مواجه کرده است.
کریس سیدوتی، یکی از اعضای این کمیسیون گفته است: «اقدامات اسرائیل که در گزارش ما بررسی شد، نشان از یک رژیم اشغالگر و الحاق غیرقانونی دارد که باید به آن رسیدگی شود. نظام بینالملل و دولتهای فردی باید به تعهدات بینالمللی پایبند باشند. این امر باید در نشست مجمع عمومی و با ارجاع به دیوان بینالمللی دادگستری آغاز شود».
این نکته درخور توجه است که اعضای این کمیسیون کارکنان سازمان ملل نیستند و برای تحقیق و پژوهششان دستمزد دریافت نمیکنند.
آخرین اخبار روزنامه را از طریق این لینک پیگیری کنید.