|

چراغ سبز حماس برای تشکیل دولت تکنوکرات فلسطینی

رهبران جنبش مقاومت اسلامی حماس ضمن تأکید بر ضرورت ورود به مرحله دوم توافق آتش‌بس و تشکیل دولت تکنوکرات فلسطینی اعلام کرد این جنبش فهرست پیشنهادی اولیه این دولت را به مقامات مصری در قاهره تقدیم کرده است.

چراغ سبز حماس برای  تشکیل دولت تکنوکرات فلسطینی

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

رهبران جنبش مقاومت اسلامی حماس ضمن تأکید بر ضرورت ورود به مرحله دوم توافق آتش‌بس و تشکیل دولت تکنوکرات فلسطینی اعلام کرد این جنبش فهرست پیشنهادی اولیه این دولت را به مقامات مصری در قاهره تقدیم کرده است. محمد نزال در گفت‌وگو با شبکه «الجزیره» با اشاره به توافق آتش‌بس، اعلام کرد جنبش حماس فهرست اسامی ۴۰ نفر را برای تشکیل دولت تکنوکرات ملی فلسطینی در غزه به مقامات مصری اعلام کرده است.

او در این گفت‌وگو از آمادگی نیروهای مقاومت غزه برای حضور «نیکولای ملادینوف» بلغارستانی و هماهنگ‌کننده سازمان ملل در امور خاورمیانه در جایگاه ریاست شورای صلح غزه به‌جای «تونی بلر»، نخست‌وزیر اسبق انگلیس خبر داد و تصریح کرد که تشکیل این دولت فلسطینی از سوی اسرائیل و تشکیلات خودگردان به صورت مشروط پذیرفته شده است. نزال، از رهبران ارشد جنبش حماس تأکید کرد: «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل برای فرار از بحران‌های داخلی خود در تلاش برای شعله‌ور‌کردن آتش جنگ در منطقه است. «محمد نزال» در گفت‌وگو با «الجزیره مباشر» افزود: تشکیل کمیته‌ای متشکل از شخصیت‌های تکنوکرات برای اداره نوار غزه، با تردیدها و ملاحظه‌هایی از طرف کابینه نتانیاهو و تشکیلات خودگردان فلسطین روبه‌رو شده است. این اظهارات پس از آن صورت می‌گیرد که منابع فلسطینی از سفر هیئت حماس به ریاست «خلیل الحیه» با هدف آغاز دور جدید گفت‌وگوها درباره مرحله دوم توافق آتش‌بس به قاهره خبر دادند. به گفته این منابع، این هیئت با سرلشکر «حسن رشاد»، رئیس دستگاه اطلاعات مصر دیدار و درباره تشکیل کمیته اداره نوار غزه متشکل از ۱۵ شخصیت مستقل، گفت‌وگو کرده است. این دولت قرار است در دوره انتقالی، اداره غزه را بر عهده گیرد و تحت نظارت نهادی موسوم به «شورای بین‌المللی صلح» به رهبری رئیس‌جمهور آمریکا فعالیت کند.

نیروهای مقاومت غزه نیز تأکید کرده‌اند‌ این دولت باید متشکل از تکنوکرات‌های فلسطینیِ شایسته و مستقل و حتما از اهالی نوار غزه باشد تا از درک آنها از ویژگی‌های خاص وضعیت نوار غزه و رنج فلسطینیان اطمینان حاصل شود. این تحولات در شرایطی رخ می‌دهد که هنوز شورای بین‌المللی صلح و تشکیل «نیروی بین‌المللی ثبات‌بخش» برای نظارت بر آتش‌بس غزه توسط آمریکا نهایی نشده است. شبکه ۱۲ اسرائیل به نقل از مقامات کاخ سفید گفته است‌ «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا خواهان پیشبرد سریع توافق آتش‌بس بوده و در همین ارتباط برخی منابع گزارش دادند‌ او تصمیم دارد هفته آینده آغاز مرحله دوم طرح خود را که شامل تشکیل نهادی موسوم به «شورای صلح» برای اداره نوار غزه است، اعلام کند.

این منابع گفتند‌ واشنگتن پایبندی خود به بازگرداندن جسد اسیر اسرائیلی و «خلع سلاح» حماس را اعلام کرده اما با مرتبط‌کردن این موضوعات به آغاز مرحله دوم طرح آتش‌بس مخالف است. انتظار می‌رود ترامپ در ماه جاری انتقال به مرحله دوم، تشکیل «هیئت صلح غزه» و ایجاد دولت جدید تکنوکرات فلسطینی را اعلام کند. نخستین نشست هیئت صلح غزه، به ریاست ترامپ، قرار است ۲۳ ژانویه و هم‌زمان با مجمع جهانی اقتصاد در داووس برگزار شود. با این حال، منابع دیپلماتیک تأکید کرده‌اند‌ واشنگتن همچنان در ایجاد شورای صلح و نیروی بین‌المللی ناکام مانده و همین امر روند اجرای مرحله دوم توافق را با بن‌بست مواجه کرده است. نشانه‌ها حاکی از این است که این بن‌بست نه‌چندان فنی، بلکه بیشتر به محاسبات داخلی رژیم اسرائیل و سقف شروط تعیین‌شده برای تکمیل توافق مربوط می‌شود.

 

آخرین مطالب منتشر شده در روزنامه شرق را از طریق این لینک پیگیری کنید.