|

‌آخرین وضعیت مرمت خانه پدری فروغ

‌هفته گذشته ‌باز خبری از رها‌شدن مرمت خانه پدری فروغ فرخزاد در انتهای کوچه خادم‌آزاد در محله امیریه منتشر شد. دیانا قوقاسیان، همسر مهرداد فرخزاد (برادر فروغ فرخزاد) که پیگیر کارهای خانه پدری فرخزادها‌ست، با بیان اینکه فروغ فرخزاد در این خانه به دنیا نیامده بلکه در آن بزرگ شده‌ است، درباره وضعیت فعلی این خانه و سرنوشتش در این چند سال به ایسنا گفته بود: در‌واقع شهرداری برای بازسازی این خانه باید بودجه‌ای را تخصیص می‌داد.

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

‌هفته گذشته ‌باز خبری از رها‌شدن مرمت خانه پدری فروغ فرخزاد در انتهای کوچه خادم‌آزاد در محله امیریه منتشر شد. دیانا قوقاسیان، همسر مهرداد فرخزاد (برادر فروغ فرخزاد) که پیگیر کارهای خانه پدری فرخزادها‌ست، با بیان اینکه فروغ فرخزاد در این خانه به دنیا نیامده بلکه در آن بزرگ شده‌ است، درباره وضعیت فعلی این خانه و سرنوشتش در این چند سال به ایسنا گفته بود: در‌واقع شهرداری برای بازسازی این خانه باید بودجه‌ای را تخصیص می‌داد. همه موافقت‌ها گرفته شده بود که این موضوع هم‌زمان شد با آمدن آقای زاکانی به شهرداری. برای بازسازی خانه بودجه‌ای تخصیص ندادند؛ فقط ۷۰۰ میلیون تومان دادند و گفتند کفایت می‌کند، خانه‌‌موزه در اولویت ما نیست. حتی به من گفته شد‌ وقت ملاقاتی بگیرند تا شخصا صحبت کنم، اما به نظرم بی‌فایده است. من و مهرداد سال‌ها دویدیم و تلاش کردیم تا این خانه حفظ شود.

قوقاسیان با بیان اینکه کارهای مرمت خانه شروع شده است، می‌افزاید: کم‌کم دارند کار می‌کنند و امیدوارم در دوره شهردار بعدی، کار سرعت بیشتری بگیرد. من نگران این خانه هستم. تلاش بسیاری برای حفظ خانه انجام داده‌ام. به شهردار منطقه هم گفته‌ام این خانه را حفظ کنید؛ اصلا خانه‌موزه نکنید، فعالیت‌های دیگری در آنجا انجام دهید، ولی اجازه دهید خانه بماند. شاید نگاه‌ها تغییر کرد و خانه در آینده تغییر کاربری داد، اما اگر خانه از بین برود، دیگر راهکاری وجود ندارد. روز گذشته مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران گفت: پروژه مرمت خانه فروغ با وقفه‌ای از سوی اداره کل میراث فرهنگی مواجه شده، این در حالی است که شهرداری همچنان به تعهدات خود پایبند است.

محمد ناظم‌رضوی، مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران، تأکید کرد که مرمت خانه‌موزه فروغ متوقف نشده و شهرداری تهران به تعهدات خود در این زمینه عمل می‌کند. مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی با بیان اینکه این شرکت با هدف حفظ و مرمت خانه‌موزه فروغ، نشست‌های متعددی با مسئولان میراث فرهنگی برگزار کرده و در نهایت موفق به تأیید نقشه‌های طراحی مرمت شده است، گفت: پس از تأیید طرح، اقدامات لازم برای مقاوم‌سازی خانه‌موزه آغاز شده و این روند همچنان ادامه دارد. وی افزود: خانه‌موزه فروغ از زمان تملک توسط شهرداری تهران، سالانه در ردیف‌های اعتباری پیش‌بینی شده و هزینه‌های مربوط به نگهداری، مرمت و بازسازی در این بنا لحاظ شده است. مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی همچنین اعلام کرد: در دوره ششم مدیریت شهری، بالغ بر شش میلیارد تومان بودجه به این پروژه اختصاص یافته و برای اتمام آن، ۱۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر از سوی شورای شهر تهران به شرکت توسعه فضاهای فرهنگی اختصاص یافته است. انتظار می‌رود بهره‌برداری کامل از این خانه‌موزه در سه‌ماهه سال ۱۴۰۵ انجام شود. او افزود: به دلیل اضافه‌شدن طبقات به ملک در دوره‌های مختلف، خانه پدری فروغ ناپایدار بوده و قبل از هرگونه عملیات مرمت، مقاوم‌سازی به‌صورت لایه به لایه در حال انجام است. ناظم‌رضوی تأکید کرد: نباید انتظار داشت در زمانی کوتاه، خانه‌ای با مشخصات خانه‌موزه فروغ که دارای مشکلات و سختی‌های خاصی در فرایند مرمت است، به‌سرعت آماده بهره‌برداری شود. امیدواریم با ایجاد پایداری در سازه خانه، عملیات مرمت به‌سرعت پیش رود.

 

آخرین مطالب منتشر شده در روزنامه شرق را از طریق این لینک پیگیری کنید.