|

تصمیمات داوری یک بار دیگر فضای لیگ برتر را به هم ریخت

اعتراضات تند، بیانیه‌های آتشین

غول خفته لیگ در حال بیدارشدن است. تیم‌ها مثل سال گذشته با صدای بلند داد می‌زنند: «داور حق ما را خورد». هر ساعت و هر روز بیانیه صادر می‌کنند و ثانیه به ثانیه مسابقه با حریفشان را به عنوان غرض‌ورزی و دشمنی داور منتشر می‌کنند تا به این شکل حقشان را بگیرند.

اعتراضات تند، بیانیه‌های آتشین

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

شرق: غول خفته لیگ در حال بیدارشدن است. تیم‌ها مثل سال گذشته با صدای بلند داد می‌زنند: «داور حق ما را خورد». هر ساعت و هر روز بیانیه صادر می‌کنند و ثانیه به ثانیه مسابقه با حریفشان را به عنوان غرض‌ورزی و دشمنی داور منتشر می‌کنند تا به این شکل حقشان را بگیرند. اما یک سؤال مطرح می‌شود: آیا با این رویه‌ها تیمی توانسته حقش را بگیرد؟ اوج حق‌طلبی‌ها و اعتراضات مربوط به هفته‌ای بود که گذشت. با تساوی تراکتور در وقت‌های اضافه، این باشگاه همچنان در حال منتشرکردن بیانیه است. اسکوچیچ که انتظار نداشت در ثانیه پایانی سه امتیاز مسابقه را از دست بدهد، در کنفرانس مطبوعاتی هم خشمگین ظاهر شد و به داور و تصمیمات او اعتراض کرد. باشگاه تراکتور معتقد است داور باید برای آنها پنالتی می‌گرفته، یکی دو بازیکن دیگر پرسپولیس را هم اخراج می‌کرده و از خطای آخرین لحظه هم به‌راحتی رد می‌شد تا آنها بتوانند طلسم ناکامی مقابل پرسپولیس را بشکنند. اما در برنامه‌های تحلیلی داوری، تمامی تصمیمات وحید کاظمی تأیید شد و کارشناسان تأکید کردند که او وظیفه خود را به‌درستی انجام داده است. با این حال باشگاه تراکتور روز گذشته یک بار دیگر بیانیه‌ای صادر کرد و این اشتباهات را خطای فردی قلمداد کرد: «تکرار این اشتباهات، دیگر در حد خطای انسانی نیست و جای تأمل جدی دارد». در این بیانیه که با عنوان «خواب VAR در تبریز» منتشر شده است آمده: «در دیدار مقابل پرسپولیس خطا روی خلیل‌زاده در محوطه جریمه از سوی داور و کمک‌داور نایده گرفته شد و کمک‌داور ویدئویی هم آن را تأیید کرد. باشگاه تراکتور معتقد است عدالت داوری نباید در برابر نام تیم‌ها تغییر کند». محسن حکیم، دبیر کارگروه دپارتمان VAR در پاسخ به بیانیه تراکتور گفت: «عدم ورود VAR به یک صحنه، به معنای قطعی دستگاه یا وجود مشکل فنی نیست. بسیاری از این صحنه‌ها به‌صورت مخفیانه (Silent Check) و در کسری از ثانیه بررسی می‌شوند و در صورتی که خطای واضح و آشکاری (Clear and Obvious Error) از دید داور وسط دور مانده باشد، به او اعلام می‌شود. این مسئله به این معناست که ممکن است یک صحنه از نگاه تماشاگران چالش‌برانگیز به نظر برسد، اما از منظر فنی و براساس قوانین، در حدی نباشد که ورود VAR را توجیه کند». اما پرسپولیس هم در مقابل این ادعا ساکت ننشسته و آنها هم در جوابیه نوشته‌اند که نه‌تنها خطایی از سوی بازیکن پرسپولیس انجام نشده، بلکه بازیکن تراکتور با اجرای فن «کول‌انداز» مرتکب خطا شده است. در جوابیه باشگاه پرسپولیس آمده: «جای تعجب دارد تیمی که در این مسابقه از تصمیمات داور بهره‌مند شده، امروز چنین موضعی اتخاذ می‌کند».

اعتراض به داوری فقط خاص تیم‌های مدعی نیست. همه سه امتیازهای نگرفته را به گردن داوری می‌اندازند. سیستم کمک‌داور ویدئویی که قرار بود عصای دست داور شود، این روزها بلای جانشان شده است. وحید رضایی، سرمربی شمس‌آذر که بازی مقابل سپاهان را با نتیجه یک بر صفر واگذار کرده گفت: «چرا این مسابقه نباید VAR داشته باشد؟ چند هفته است که حقمان را می‌خورند. آسفایدبودن گل استقلال خوزستان و پنالتی صد درصد ما مقابل آلومینیوم، استقلال و سپاهان دیده نشد. همیشه در حال ضررکردن از داوری هستیم». او با تمسخر ادامه داد: «شنیدم مدیران باشگاه سپاهان حاضر شده‌اند تجهیزات VAR خود را به قزوین بیاورند اما VAR نمی‌خواست که به این بازی بیاید». این باشگاه در بیانیه‌ای نوشته: بدون شک، چهار امتیاز بزرگ و جبران‌ناپذیر می‌تواند خسارت بزرگی متوجه این باشگاه کرده و حداقل 9 امتیاز از شمس‌آذر تضییع کرده است. انتظار می‌رفت بعد از تأیید این اشتباهات از سوی کمیته محترم داوران، این تیم بار دیگر با اشتباه تأثیرگذار و البته جبران‌ناپذیر داوران مواجه نشود، اما برخورد توپ به دست بازیکن حریف، از سوی موعود بنیادی‌فر به عنوان داور بین‌المللی فوتبال ایران هم نادیده گرفته شد». شمس‌آذر با انتشار یک پوستر با «تم» هالووین و تابلوی معاینه چشم، حسابی به داوری بازی با سپاهان تاختند. بازی دو تیم خیبر خرم‌آباد و گل‌گهر هم که در هفته نهم به تساوی بدون گل رسیدند با اعتراض به داوری همراه بود. باشگاه خیبر با انتشار یک ویدئو نوشت: «باز هم یک خطای مشکوک در محوطه جریمه گل‌گهر، مشابه این صحنه در هفته‌های اخیر بارها برای تیم‌های دیگر پنالتی اعلام شد اما مثل بازی با چادرملو و ضربه به صورت عیسی مرادی این ضربه علیزاده به صورت محبی خطا تشخیص داده نشد». در حالی که هنوز یک‌سوم مسابقات لیگ به پایان نرسیده، تیم‌هایی که نتیجه لازم را نگرفته‌اند به دنبال مقصر خارج از زمین مسابقه هستند. دو فصل قبل که فوتبال ایران از سیستم کمک‌داور ویدئویی بی‌بهره بود، فریاد می‌زدند که اگر ما هم از این سیستم استفاده می‌کردیم نتایج تغییر می‌کرد، اما با آمدن VAR حالا تیم‌ها مدعی هستند که داوران اتاق VAR به‌راحتی از کنار صحنه‌ها می‌گذرند. اشتباهات داوری در لیگ ایران کم نبوده و بارها روی نتایج تیم‌ها تأثیر گذاشته است. اما اینکه همان لحظه باشگاه‌ها در جریان مسابقه اعتراض کرده، بیانیه و فیلم منتشر می‌کنند، راه کجی است که به منزل نمی‌رسد. داور و کمک‌داورها و داوران اتاق VAR مقصرند، شما چقدر در نتایج تیم‌هایتان مقصر هستید؟

 

آخرین مطالب منتشر شده در روزنامه شرق را از طریق این لینک پیگیری کنید.