|

زندگی در دخمه‌های غزه

‌احمد الجهاد ابراهیم العرینی با برنامه‌ نیوزآور بی‌بی‌سی، گفت‌وگویی تلخ درباره عکس* رعب‌آور و دهشتناکی که از غزه گرفته، داشته است.

زندگی  در   دخمه‌های  غزه

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

‌احمد الجهاد ابراهیم العرینی با برنامه‌ نیوزآور بی‌بی‌سی، گفت‌وگویی تلخ درباره عکس* رعب‌آور و دهشتناکی که از غزه گرفته، داشته است.

هیچ و هیچ: جیمز منندز، مجری این برنامه، می‌گوید: «عکاس فلسطینی، در حال مستندسازی زندگی در غزه است. او درباره‌ عکسی صحبت کرده که از یک کودک گرفته و حالا در سراسر جهان دست‌به‌دست می‌شود؛ تصویری از کودک ۱۸‌ماهه‌ای به نام محمد زکریا ایوب المعتوق که با سوء‌تغذیه شدید و تهدیدکننده‌ جان مواجه است». احمد العرینی می‌گوید: «من این عکس را از محمد زکریا گرفتم، وقتی همراه مادرش بود. آنها از خانه‌شان در شمال غزه آواره شده بودند. در آن لحظه، کودک در آغوش مادرش داخل چادری بود که هیچ امکاناتی نداشت...؛ چادری که بیشتر شبیه یک دخمه یا قبر بود». او ادامه داد: «این عکس را گرفتم، چون می‌خواستم شدت گرسنگی‌ای را که نوزادان و کودکان در نوار غزه تجربه می‌کنند، به دنیا نشان دهم». «این کودک به هیچ نوع شیر خشک، مکمل غذایی یا حتی ویتامین‌های پایه هم دسترسی نداشت. اگر دقیق به عکس نگاه کنید، می‌بینید که به جای پوشک، یک کیسه پلاستیکی مشکی به او بسته شده است. دلیلش این است که کمک‌های انسان‌دوستانه به غزه نمی‌رسد، دارو و اقلام ضروری کمیاب شده و قیمت‌ها به‌شدت بالا رفته‌اند؛ آن‌قدر که مردم دیگر توان خریدشان را ندارند». در پایان، العرینی درباره سختی روانی این کار گفت: عکاسی از محمد برایم بسیار سنگین بود. مجبور بودم بعد از گرفتن هر عکس، نفس عمیقی بکشم تا بتوانم ادامه دهم».

رسانه‌ها در غزه غایب‌اند: چند روز پیش ‎خبرگزاری فرانسه، آسوشیتدپرس، رویتر و بی‌بی‌سی، از اسرائیل درخواست کردند: «به روزنامه‌نگاران اجازه ورود و خروج به غزه را بدهد»‎. خبرگزاری‌های بین‌المللی فرانس‌پرس، آسوشیتدپرس، رویترز و همچنین بی‌بی‌سی، از اسرائیل خواسته‌اند که به روزنامه‌نگاران اجازه ورود و خروج به غزه را که تحت محاصره شدید است، بدهد. ‎این گروه‌های رسانه‌ای در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند: «ما به‌شدت نگران روزنامه‌نگاران خود در غزه هستیم که به‌طور فزاینده‌ای قادر به تأمین غذای خود و خانواده‌های‌شان نیستند. ما بار دیگر از مقامات اسرائیلی می‌خواهیم که به روزنامه‌نگاران اجازه ورود و خروج به غزه را بدهند». این اتفاق در حالی می‌افتد که خبرگزاری فرانسه درباره احتمال مرگ همکارانش در غزه هشدار داده و اعلام کرده بود: «همکارانش از شدت گرسنگی دیگر توان کارکردن و ارسال عکس و خبر از غزه را ندارند».

* این عکس دیروز عکس یک روزنامه «شرق» بود

 

 

آخرین اخبار روزنامه را از طریق این لینک پیگیری کنید.