حملات جدید اسرائیل به بندر الحدیده یمن
اسرائیل روز گذشته موج جدیدی از حملات هوایی را علیه مواضع حوثیها در بندر راهبردی الحدیده در یمن آغاز کرد؛ عملیاتی که به گفته مقامهای تلآویو، در پاسخ به شلیکهای موشکی اخیر از سوی حوثیها به سمت خاک اسرائیل انجام شد و بار دیگر وضعیت پرتنش در منطقه را برجسته کرد.


به گزارش گروه رسانهای شرق،
اسرائیل روز گذشته موج جدیدی از حملات هوایی را علیه مواضع حوثیها در بندر راهبردی الحدیده در یمن آغاز کرد؛ عملیاتی که به گفته مقامهای تلآویو، در پاسخ به شلیکهای موشکی اخیر از سوی حوثیها به سمت خاک اسرائیل انجام شد و بار دیگر وضعیت پرتنش در منطقه را برجسته کرد.
اسرائیل پیشتر نیز در واکنش به حملات مکرر حوثیها، اهدافی در یمن را بمباران کرده بود، اما عملیات قبلی نتوانست زنجیره حملات موشکی را متوقف کند و حملات حوثیها همچنان ادامه یافت. این بار نیز یسرائیل کاتس، وزیر دفاع اسرائیل، تأکید کرد راهبرد تلآویو در قبال یمن همان الگویی است که پیشتر در حملات سنگین علیه ایران در پیش گرفته شد؛ حملاتی که از ۱۳ تا ۲۴ ژوئن زیرساختهای نظامی حساس ایران را هدف قرار داد. بااینحال، کاتس اعتراف کرد ضربات اسرائیل به یمن تاکنون نتوانسته به اندازه عملیات علیه ایران اثرگذار باشد.
در جدیدترین حمله، نیروهای اسرائیلی زیرساختهای کلیدی بندر الحدیده را هدف قرار دادند؛ ازجمله خودروهای مهندسی بازسازی بندر، مخازن سوخت و شناورهایی که گمان میرود برای انتقال تجهیزات نظامی یا حملات علیه اسرائیل استفاده میشوند. ارتش اسرائیل اعلام کرد الحدیده یکی از مسیرهای اصلی ارسال سلاح برای حوثیهاست و نقشی محوری در حمایت نظامی و لجستیکی این گروه ایفا میکند.
کارشناسان امنیتی اسرائیل معتقدند عملیات در یمن به دلیل اینکه این کشور زیر ذرهبین اطلاعاتی و نظامی اسرائیل قرار نداشت و تا یکی دو سال اخیر در زمره دشمنان اسرائیل نبود، با محدودیتهای اطلاعاتی و عملیاتی روبهرو است و به همین دلیل، تأثیرگذاری آن در مقایسه با حملات علیه ایران بسیار کمتر بوده است. درحالیکه حملات به ایران با اتکا بر دادههای اطلاعاتی دقیق و اجرای عملیات هوایی متمرکز همراه بود، حملات در یمن عمدتا محدود به ضرباتی پراکنده به تأسیسات اقتصادی و لجستیکی شده و تا امروز تغییر اساسی در توان حوثیها ایجاد نکرده است.
از ابتدای جنگ اخیر، حوثیها تنها گروهی بودند که توانستند بهطور مستمر، هرچند با دقت پایین، خاک اسرائیل را هدف موشکهای خود قرار دهند. اکثر موشکها رهگیری شدند یا به هدف اصابت نکردند و تنها یک پهپاد حوثی در جولای ۲۰۲۴ توانست به تلآویو نفوذ کند و موجب تلفات شود. در هفتههای گذشته، حملات موشکی حوثیها بهویژه در تاریخهای ۱۰، ۱۶ و ۱۸ جولای ادامه یافت که باعث به صدا درآمدن آژیرهای هشدار در شهرهایی همچون اورشلیم (قدس) و تلآویو شد.
بررسی تحولات نشان میدهد تنها دوره توقف کامل حملات موشکی حوثیها، در بازه ژانویه تا مارس و همزمان با آتشبس میان حماس و اسرائیل رقم خورد. اما پس از آن، با ازسرگیری تنشها، شلیک موشک از یمن به یک تهدید مزمن برای امنیت منطقه و ترافیک دریایی بدل شده است. این شرایط موجب شده تلآویو همزمان با فشار نظامی و تبلیغاتی علیه تهران، تلاش کند توانایی حوثیها در یمن را نیز به چالش بکشد؛ هرچند راه دشواری پیشرو دارد و آینده این نبرد فرسایشی همچنان مبهم است.
آخرین اخبار روزنامه را از طریق این لینک پیگیری کنید.