|

گزارش ۴۶‌ماهه حوزه عمرانی تهران در صحن شورا

زیرساخت تهران در انتظار بودجه و هماهنگی

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در گزارشی به شورای شهر، از رشد 10برابری بودجه عمرانی در مقایسه با سال ۱۴۰۰ خبر داد و از پیشرفت ۹۵درصدی پروژه شوشتری، آماده‌سازی میدان فتح برای افتتاح در تابستان، افزایش آسفالت‌ریزی و ساخت هزاران پارکینگ جدید سخن گفت. او درعین‌حال از تأخیرهای ناشی از نبود کانال‌های مشترک تأسیسات، کمبود اعتبارات برای نگهداری پل‌ها و لزوم بازنگری در پل‌های مکانیزه انتقاد کرد. برخی اعضای شورا نیز با تأکید بر حفظ فضای سبز و لزوم هماهنگی بین حوزه‌های مالی و عمرانی، درباره عقب‌ماندگی برخی پروژه‌ها هشدار دادند.

زیرساخت تهران  در انتظار بودجه و هماهنگی

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

شرق: معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در گزارشی به شورای شهر، از رشد 10برابری بودجه عمرانی در مقایسه با سال ۱۴۰۰ خبر داد و از پیشرفت ۹۵درصدی پروژه شوشتری، آماده‌سازی میدان فتح برای افتتاح در تابستان، افزایش آسفالت‌ریزی و ساخت هزاران پارکینگ جدید سخن گفت. او درعین‌حال از تأخیرهای ناشی از نبود کانال‌های مشترک تأسیسات، کمبود اعتبارات برای نگهداری پل‌ها و لزوم بازنگری در پل‌های مکانیزه انتقاد کرد. برخی اعضای شورا نیز با تأکید بر حفظ فضای سبز و لزوم هماهنگی بین حوزه‌های مالی و عمرانی، درباره عقب‌ماندگی برخی پروژه‌ها هشدار دادند.

عباس شعبانی در جلسه روز گذشته شورای شهر تهران با ارائه گزارشی از عملکرد ۴۶ماهه معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ که کار را تحویل گرفتیم، تنها هزارو 500 میلیارد تومان بودجه عمرانی شهر تهران بود، اما از آن به بعد با حمایت مدیریت شهری شاهد روند صعودی در بودجه بودیم؛ به‌گونه‌ای که بودجه عمرانی در مقایسه با سال ۱۴۰۰، 10 برابر شده است، گفت: این موضوع نشان می‌دهد که ظرفیت‌های شهر می‌طلبد که کار عمرانی بیشتری رخ دهد.

او با تأکید بر اینکه ۲۰۵ پروژه عمرانی بزرگ‌مقیاس داریم که حدود صد پروژه باقی مانده که در این دوره مدیریت شهری به افتتاح می‌رسد، افزود: یکی از اقدامات شهرداری تهران در این دوره، اصلاح و تکمیل تقاطع‌های شهری بود که ۴۷ پروژه‌ به افتتاح رسیده و تا پایان دوره باید این عدد به 

۶۰ تقاطع برسد که ۴۰۰ کیلومتر مسیر مردم را کوتاه می‌کند و اگر این تقاطع‌ها تکمیل شود، در دو استان شمال غربی کشور یک میلیون لیتر کاهش مصرف سوخت داریم. ۲۹ سال طول کشید که فاصله دو استان را کاهش دهند و ۱۲۵ کیلومتر مسیر را کاهش دادند، اما ما در چهار سال با تکمیل تقاطع‌ها ۴۰۰ کیلومتر کاهش مسیر خواهیم داشت.

او با بیان اینکه ۱۳ تقاطع تا پایان سال بهره‌برداری می‌شود و از بیش از ۲۰۰ پویش امید و افتخار حدود ۶۰ درصد موضوعات مربوط به معاونت فنی و عمرانی بوده است، گفت: در تهران بیش از ۵۰۰ کیلومتر شبکه بزرگراهی داریم که در این دوره حدود ۲۷ کیلومتر مسیر بزرگراهی اضافه می‌شود. در این دوره مدیریت شهری تهران تقریبا حدود ۲۰ نقطه گره ترافیکی در حوزه بزرگراهی دارد که نبود توازن خطوط ترافیکی علت عمده این ترافیک‌هاست و در مرحله اول ۱۰ نقطه را اصلاح خواهیم کرد که اثر خدمت در اصلاح این ۱۰ نقطه کمتر از احداث یک بزرگراه جدید نیست و می‌توان با هزینه کم اقدام مؤثری انجام داد.

شعبانی با اشاره به اینکه در حوزه جمع‌آوری آب‌های سطحی بیش از ۴۰۰ درصد رشد اعتبار داشتیم، اما باز هم این اعتبار کم است و برای تحقق برنامه بلند‌مدت ۷۰۰‌کیلومتری این اعداد کفایت نمی‌کند، گفت: در سازمان عمرانی مناطق پروژه‌های توسعه شهری را پیگیری می‌کنیم و خواهش می‌کنم شورا درباره تجمیع برنامه‌های عمرانی در شهرداری تهران در راستای کاهش هزینه‌ها‌ یاری دهد.

او درباره پارکینگ‌ها در شهر تهران با بیان اینکه بیش از سه هزار پارکینگ در حال ساخت است که ظرفیت پارکینگ‌های مسقف ملکی شهرداری تهران حدود ۵۰ درصد افزایش می‌یابد، اظهار کرد: در کنار پروژه‌های عمرانی شهرداری تهران هم‌زمان پروژه تجمیع معارضان تأسیساتی را انجام داد و متأسفانه تهران کانال تأسیسات شهری ندارد و ما حدود ۳۰۰ نقطه در تهران رفع معارض کردیم که در میدان فتح‌ دو لوله آب باید جابه‌جا می‌شد که دو سال اجرای پروژه را به تعویق انداخت و تقریبا دو هزار میلیارد تومان برای جابه‌جایی تأسیسات هزینه شده است.

معاون شهردار تهران با بیان اینکه تمرکز ویژه بر روی نگهداشت شهر داشتیم، چراکه هزینه ساخت پل‌های موجود به قیمت روز ۷۰۰ هزار میلیارد تومان می‌شود و کافی است سالانه دو درصد به این پل‌ها رسیدگی کنیم که هیچ‌وقت این اعتبار را نداشتیم، گفت: حدود ۶۰ پل نیازمند مقاوم‌سازی لرزه‌ای است که حدود ۴۰ پل مقاوم‌سازی شده است تا براساس آخرین آیین‌نامه‌های جدید باشد که تصویب شده است، ولی اعتبارات ما در این حوزه به‌شدت کم است و پل‌های مکانیزه نیز بر ‌عهده این معاونت قرار داده شده است و زمانی که ما پل‌ها را تحویل گرفتیم، ۵۷ پل خاموش بود، اما حالا به جایگاهی رسیده‌ایم که تنها سه درصد پل‌ها خاموش است و اساسا پل‌های مکانیکی سخت عمدتا مورد استفاده افراد سالمند هستند و باید بازنگری درباره حذف برخی از این پل‌ها انجام شود تا خطرات کمتر شود.

شعبانی درباره وضعیت آسفالت‌ریزی در تهران با بیان اینکه در سه‌ماهه امسال به اندازه کل سال ۱۴۰۰ آسفالت‌ریزی کردیم، افزود: در این دوره مدیریت شهری ۵.۲ میلیون تن آسفالت‌ریزی کردیم، با این حال باز هم احساس کمبود در شهر هست و باید در برنامه‌های پنج‌ساله بعدی شهر تهران، تحولی به شهر داد؛ چرا‌که موجبات رضایت شهروندان می‌شود.

اعضای شورای شهر گزارش عملکرد معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران در صحن شورا را روی میز بررسی خود قرار دادند.

احمد علوی گفت: حوزه عمرانی به‌تنهایی نمی‌تواند پروژه‌ها را به سرانجام برساند و حتما حوزه مالی نیز باید کمک کند. پروژه‌هایی وجود دارند که سال‌های سال روی زمین مانده است و نباید به این شکل باشد که در جنوب شهر هستند و به اجرا نرسیده‌اند.

علوی با بیان اینکه بیش از ۱۰ سال است پل‌های خیابان خاوران باقی مانده‌اند، تصریح کرد: اگر قرار بود بودجه آن تأمین شود، معاونت مالی باید درباره آن توضیح دهد. اگر معارض دارد، باید موارد پیگیری شود؛ چراکه ۱۰ سال زمان زیادی برای رفع معارض است. پلی که باید در تقاطع بزرگراه شهید محلاتی-بسیج اجرائی شود، سرعت بسیار کمی دارد و باید در طول یک تا دو سال به نتیجه برسد. برای اجرای آن باید همه بخش‌ها پای کار باشند. در برخی مناطق، کار با سرعت بالایی پیش می‌رود.

او اضافه کرد: دسترسی غربی بزرگراه شهید بابایی نیز مدت‌ها معطل مانده بود و باید حل می‌شد. تا زمانی که آزادراه شهید شوشتری به بهره‌برداری برسد، این دسترسی‌ها بارهای ترافیکی را از بزرگراه شهید بابایی می‌کاهد.

ناصر امانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران، با تأکید بر اهمیت حفظ فضای سبز شهری، اظهار کرد: تذکر داده‌ام که در انتخاب پیمانکاران پروژه‌های عمرانی‌ حتما دقت شود که این افراد و شرکت‌ها واقعا صلاحیت لازم را داشته باشند.

او افزود: درختان تنها یک عنصر فیزیکی نیستند، بلکه در تلطیف هوای تهران، زیباسازی محیط شهری و بهبود کیفیت زندگی شهروندان نقش مؤثری ایفا می‌کنند، بنابراین باید بررسی شود که جابه‌جایی این تعداد درخت تا چه اندازه برای اجرای طرح‌های عمرانی ضروری است.

امانی با اشاره به چند نمونه عینی همراه با آمار و ارقام‌ گفت: این موضوع از‌جمله نکاتی است که انتظار می‌رود همکاران ما در حوزه‌های مربوطه با دقت بیشتری به آن بپردازند.

 

آخرین اخبار روزنامه را از طریق این لینک پیگیری کنید.