واکنش به یک گزارش
در پی انتشار گزارشی با عنوان «درمان ستارهدار» در صفحه اجتماعی روزنامه «شرق»، سازمان بیمه سلامت ایران جوابیهای برای دفتر روزنامه فرستاد. در متن این جوابیه آمده: «بیماران اوتیسم تحت پوشش خدمات صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج قرار دارند.


در پی انتشار گزارشی با عنوان «درمان ستارهدار» در صفحه اجتماعی روزنامه «شرق»، سازمان بیمه سلامت ایران جوابیهای برای دفتر روزنامه فرستاد. در متن این جوابیه آمده: «بیماران اوتیسم تحت پوشش خدمات صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج قرار دارند. بیماران اوتیسم تحت پوشش خدمات صندوق بیمارهای خاص و صعبالعلاج سازمان بیمه سلامت ایران قرار دارند که خدمات این صندوق مازاد بر خدمات بیمه پایه و بیمه تکمیلی این بیماران است».
در این جوابیه که به امضای رئیس مرکز امور مشتریان و اطلاعرسانی سازمان بیمه سلامت ایران درآمده، همچنین عنوان شد: «تاکنون بیش از 10 هزار نشان اوتیسم در سه سطح یک، دو و سه در سامانههای الکترونیک سازمان بیمه سلامت برای بیماران مبتلا به این بیماری به منظور بهرهمندی از مزایای صندوق بیماران خاص و صعبالعلاج ثبت شده است که این بیماران با بیش از 33 هزار (33000) بار مراجعه به مراکز درمانی و ارائه نسخه الکترونیک از مزایای صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج برای دریافت خدمات سرپایی بهرهمند شدهاند که خدمات توانبخشی این بیماران در حیطه خدمات کار درمانی، گفتار درمانی و مداخلات روانشناسی است.
این بیماران با مراجعه به مراکز طرف قرارداد در بخش دولتی از پوشش بیمهای صد درصد تعرفه دولتی و در بخشهای غیردولتی و خصوصی تا 80 درصد تعرفه مالکیت همان بخش بهرهمند میگردند. به عبارت دیگر خدمات فوقالذکر برای این بیماران در مراکز دولتی رایگان بوده و در سایر مراکز نیز بیمهشده صرفا 20 درصد تعرفه را پرداخت میکند. خدمات توانبخشی بیماران مبتلا به اوتیسم تا 12سالگی براساس مصوبه شورای عالی بیمه تحت پوشش بیمههای پایه بوده و مازاد آن از محل اعتبارات صندوق بیماران خاص و صعبالعلاج پرداخت میشود. لازم به ذکر است برای خدمات دندانپزشکی به ازای هر بیمار اوتیسم در سال 1403 مبلغ 125.000.000 ریال از محل اعتبارات صندوق پرداخت شده است.
بیماران اوتیسم ازجمله 130 گروه بیماری خاص تحت پوشش صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج هستند که میتوانند با مراجعه به سامانه شهروندی سازمان بیمه سلامت به نشانی ttps://csp.ihio.gov.ir یا سامانههای سایر بیمههای پایه برای نشاندارشدن و بهرهمندی از خدمات این صندوق اقدام کنند. گفتنی است صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج به استناد سیاستهای کلی حوزه سلامت، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و بند ن تبصره 17 قانون بودجه سال 1401 پس از تصویب و ابلاغ اساسنامه صندوق از سوی هیئت محترم وزیران در نیمه دوم سال 1401 تشکیل شد».