|

توضیح درباره یک گزارش

سازمان بیمه سلامت ایران درباره گزارشی که با تیتر «درمان‌ ستاره‌دار» که به هزینه‌های بالای توان‌بخشی بیماران دارای اوتیسم پرداخته و در این صفحه منتشر شده بود، توضیح داد. این سازمان در توضیحی که برای دفتر روزنامه فرستاد نوشت: «بیماران اوتیسم تحت پوشش خدمات صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج قرار دارند. بیماران اوتیسم تحت پوشش خدمات صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج سازمان بیمه سلامت ایران قرار دارند که خدمات این صندوق مازاد بر خدمات بیمه پایه و بیمه تکمیلی این بیماران است.

توضیح درباره یک گزارش

سازمان بیمه سلامت ایران درباره گزارشی که با تیتر «درمان‌ ستاره‌دار» که به هزینه‌های بالای توان‌بخشی بیماران دارای اوتیسم پرداخته و در این صفحه منتشر شده بود، توضیح داد. این سازمان در توضیحی که برای دفتر روزنامه فرستاد نوشت: «بیماران اوتیسم تحت پوشش خدمات صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج قرار دارند. بیماران اوتیسم تحت پوشش خدمات صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج سازمان بیمه سلامت ایران قرار دارند که خدمات این صندوق مازاد بر خدمات بیمه پایه و بیمه تکمیلی این بیماران است. به گزارش مرکز امور مشتریان و اطلاع‌رسانی سازمان بیمه سلامت ایران، تاکنون بیش از 10 هزار نشان اوتیسم در سه سطح یک، دو و سه در سامانه‌های الکترونیک سازمان بیمه سلامت برای بیماران مبتلا به این بیماری به‌منظور بهره‌مندی از مزایای صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج ثبت شده است که این بیماران با بیش از 33 هزار بار مراجعه به مراکز درمانی و ارائه نسخه الکترونیک از مزایای صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج برای دریافت خدمات سرپایی بهره‌مند شده‌اند که خدمات توان‌بخشی این بیماران در حیطه خدمات کاردرمانی، گفتاردرمانی و مداخلات روان‌شناسی است. این بیماران با مراجعه به مراکز طرف قرارداد در بخش دولتی از پوشش بیمه‌ای ۱۰۰ درصد تعرفه دولتی و در بخش‌های غیردولتی و خصوصی تا۸۰ درصد تعرفه مالکیت همان بخش بهره‌مند می‌شوند. به‌ عبارت‌ دیگر، خدمات فوق‌الذکر برای این بیماران در مراکز دولتی رایگان بوده و در سایر مراکز نیز بیمه‌شده صرفا ۲۰ درصد تعرفه را پرداخت می‌کند. خدمات توان‌بخشی بیماران مبتلا به اوتیسم تا سن ۱۲‌سالگی بر اساس مصوبه شورای‌عالی بیمه تحت پوشش بیمه‌های پایه بوده و مازاد آن از محل اعتبارات صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج پرداخت می‌شود. لازم به ذکر است برای خدمات دندانپزشکی به‌ ازای هر بیمار اوتیسم در سال ۱۴۰۳، مبلغ 125 میلیون ریال از محل اعتبارات صندوق پرداخت شده است. بیماران اوتیسم از جمله 130 گروه بیماری خاص تحت پوشش صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج هستند که می‌توانند با مراجعه به سامانه شهروندی سازمان بیمه سلامت به نشانی 

ttps:‌/‌/csp.ihio.gov.ir و یا سامانه‌های سایر بیمه‌های پایه برای نشان‌دار‌شدن و بهره‌مندی از خدمات این صندوق اقدام کنند. گفتنی است صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به استناد سیاست‌های کلی حوزه سلامت، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و بند ن تبصره ۱۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ پس از تصویب و ابلاغ اساس‌نامه صندوق از سوی هیئت محترم وزیران در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ تشکیل شد. بر اساس اساس‌نامه صندوق، فهرست بیماری‌های تحت پوشش صندوق از سوی وزارت بهداشت به‌تدریج اعلام و ابلاغ شد که در حال حاضر بیش از ۱۳۰ گروه بیماری در سرفصل‌های دارو، ویزیت، خدمات پاراکلینیک (آزمایشگاه، پرتوپزشکی و توان‌بخشی)، تجهیزات پزشکی و خدمات بستری از مزایای صندوق بهره‌مند می‌شوند. شایان‌ ذکر است از این تعداد گروه بیماری، ۶۹ گروه دارای بسته ابلاغی با سقف تعدادی خدمات در سال از سوی وزارت بهداشت هستند که در زمان دریافت خدمات سرپایی در صورت استفاده از نسخه‌نویسی الکترونیک و مراجعه به مراکز طرف قرارداد، بیمه‌شدگان به‌ صورت برخط از مزایای صندوق بهره‌مند شده و پرداخت از جیب بیمار کاهش می‌یابد».