|

گرسنگی جهانی در ۲۰۲۴ رکورد شکست

سازمان ملل در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد که درگیری و تغییر‌های آب‌وهوایی، گرسنگی جهانی را در سال ۲۰۲۴ به رکورد جدیدی رساند.

گرسنگی جهانی در ۲۰۲۴ رکورد شکست

به گزارش گروه رسانه ای شرق،براساس جدیدترین گزارش سازمان ملل، ناامنی غذایی حاد و سوءتغذیه کودکان برای ششمین سال متوالی در سال ۲۰۲۴ افزایش یافت و بیش از ۲۹۵ میلیون نفر را در ۵۳ کشور و منطقه تحت تاثیر قرار داد.

به گزارش رویترز، در گزارش یادشده که جمعه، ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ منتشر شد، آمده است که این رقم نشان‌دهنده افزایش ۵ درصدی نسبت به سطح سال ۲۰۲۳ است، به طوری که ۲۲.۶ درصد از جمعیت مناطق آسیب‌دیده، گرسنگی در سطح بحران یا بدتر از آن را تجربه می‌کنند.

مدیر فوریت‌ها و تاب‌آوری در سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل (FAO)، گفت: گزارش جهانی ۲۰۲۵ در مورد بحران‌های غذایی، تصویری تکان‌دهنده را ترسیم می‌کند.

وی در ادامه تصریح کرد: درگیری، تغییر‌های شدید آب‌وهوایی و شوک‌های اقتصادی، عوامل اصلی هستند و اغلب با هم همپوشانی دارند.

سازمان ملل با نگاهی به آینده، نسبت به وخامت شرایط در سال جاری هشدار داد و به شدیدترین کاهش پیش‌بینی‌شده در بودجه بشردوستانه غذایی از زمان آغاز این گزارش اشاره کرد؛ این روند کاهشی بین ۱۰٪ تا بیش از ۴۵٪ تخمین زده می‌شود.

سیندی مک‌کین، رئیس برنامه جهانی غذا مستقر در رم، هشدار داد: میلیون‌ها نفر از مردم گرسنه، شریان حیاتی را که ما فراهم می‌کنیم، از دست داده‌اند یا به‌زودی از دست خواهند داد.

درگیری‌ها علت اصلی گرسنگی بودند و نزدیک به ۱۴۰ میلیون نفر را در ۲۰ کشور در سال ۲۰۲۴ تحت تاثیر قرار دادند.

ازجمله مناطقی که با سطوح «فاجعه‌بار» ناامنی غذایی مواجه هستند، عبارتند از: غزه، سودان جنوبی، هائیتی و مالی.

سودان بروز شرایط قحطی را تایید کرده است.

شوک‌های اقتصادی باعث شد ۵۹.۴ میلیون نفر در ۱۵ کشور تقریبا ۲ برابر سطوح مشاهده شده قبل از همه‌گیری کرونا دچار بحران غذایی شوند.

آب‌وهوای نامساعد، به‌ویژه خشکسالی و سیل ناشی از ال نینو، ۱۸ کشور را به بحران کشاند و بیش از ۹۶ میلیون نفر، به‌ویژه در جنوب آفریقا، جنوب آسیا و شاخ آفریقا را تحت تاثیر قرار داد.

تعداد افرادی که با شرایط قحطی مانند مواجه هستند، بیش از ۲ برابر شده و به ۱.۹ میلیون نفر رسیده است که بالاترین میزان از زمان شروع نظارت برای گزارش جهانی در سال ۲۰۱۶ است.

در گزارش سازمان ملل آمده است که سوءتغذیه در میان کودکان به سطح نگران‌کننده‌ای رسیده است؛ نزدیک به ۳۸ میلیون کودک زیر پنج سال در ۲۶ بحران تغذیه‌ای، ازجمله در سودان، یمن، مالی و غزه، دچار سوءتغذیه حاد بوده‌اند.

آوارگی اجباری نیز گرسنگی را تشدید کرده است؛ نزدیک به ۹۵ میلیون نفر آواره اجباری، ازجمله پناهندگان و آوارگان داخلی، در کشور‌هایی مانند جمهوری دموکراتیک کنگو و کلمبیا که با بحران غذایی مواجه هستند، زندگی می‌کنند.

این گزارش برای شکستن چرخه گرسنگی، خواستار سرمایه‌گذاری در سیستم‌های غذایی محلی شد.

مدیر فوریت‌ها و تاب‌آوری در سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل اظهار کرد: شواهد نشان می‌دهد که حمایت از کشاورزی محلی می‌تواند با هزینه کمتر و با حفظ کرامت انسانی به اکثر مردم کمک کند.

منبع: میزان