|

ونزوئلا مدعی دستگیری مزدوران مرتبط با سیا در آستانه مانورهای نظامی آمریکا شد

بازی خطرناک در کارائیب

دولت ونزوئلا اعلام کرد گروهی از «مزدوران مرتبط با سازمان سیا» را دستگیر کرده که ظاهرا قصد داشتند با اجرای حمله‌ای ساختگی، زمینه مداخله نظامی آمریکا در دریای کارائیب را فراهم کنند. واشنگتن این ادعا را «دروغی از رژیمی در حال فروپاشی» توصیف کرده است.

بازی خطرناک در کارائیب

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

شرق: دولت ونزوئلا اعلام کرد گروهی از «مزدوران مرتبط با سازمان سیا» را دستگیر کرده که ظاهرا قصد داشتند با اجرای حمله‌ای ساختگی، زمینه مداخله نظامی آمریکا در دریای کارائیب را فراهم کنند. واشنگتن این ادعا را «دروغی از رژیمی در حال فروپاشی» توصیف کرده است. این اتهام در حالی مطرح شده که نیروهای آمریکا در ماه‌های اخیر استقرار گسترده‌ای را در منطقه کارائیب آغاز کرده‌اند؛ اقدامی که به گفته واشنگتن، با هدف مقابله با کارتل‌های مواد مخدر و به‌ویژه شبکه‌ای موسوم به «کارتل خورشیدها» انجام می‌شود؛ سازمانی که دولت ترامپ می‌گوید مستقیما زیر نظر نیکلاس مادورو اداره می‌شود. دلسی رودریگز، معاون رئیس‌جمهور ونزوئلا، در بیانیه‌ای تند، ایالات متحده و کشور همسایه، ترینیداد و توباگو را متهم کرد که با هماهنگی مانورهای نظامی مشترک، در پی «ایجاد رویارویی تمام‌عیار نظامی» با کاراکاس هستند. او مدعی شد افراد بازداشت‌شده در نزدیکی آب‌های مرزی دو کشور فعالیت داشتند و نقشه‌ای برای «عملیات پرچم دروغین» طراحی کرده بودند؛ مشابه انفجار ناو آمریکایی «یواس‌اس مین» در سال ۱۸۹۸ و حادثه خلیج تونکین در ۱۹۶۴ که هر دو زمینه‌ساز ورود آمریکا به جنگ‌های بزرگ شدند.

با این حال، دولت ونزوئلا هیچ مدرکی درباره بازداشت‌ها ارائه نکرده؛ نه نامی، نه تصویری، نه حتی محل وقوع حادثه‌ای که مدعی آن است. تاکنون هیچ منبع مستقلی این ادعاها را تأیید نکرده و رسانه‌های بین‌المللی نیز شواهدی نیافته‌اند. مادورو و دولتش همچنین نخست‌وزیر ترینیداد و توباگو، کاملا پرساد بی‌سسر، را متهم کردند که «از حاکمیت ملی خود چشم‌پوشی کرده» و کشورش را به «پایگاه نظامی تابع منافع آمریکا» تبدیل کرده است. در بیانیه رسمی کاراکاس آمده که این رزمایش‌های مشترک، تحت نظارت فرماندهی جنوبی ارتش آمریکا در فلوریدا انجام می‌شود و «تحریکی خصمانه» علیه صلح منطقه است. در واشنگتن، سخنگوی کاخ سفید این اتهامات را «اطلاعات نادرست منتشرشده از سوی رژیمی در حال سقوط» خواند که «می‌کوشد با فرافکنی، توجه افکار عمومی را از جرایم خود منحرف کند». مقامات آمریکایی تأکید کردند تمرکز اصلی عملیات نظامی، «مختل‌کردن شبکه‌های بین‌المللی قاچاق مواد مخدر مستقر در خاک ونزوئلا» است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بارها مادورو را «رئیس یک باند تبهکار» خوانده و احتمال «ورود نیروهای زمینی» به ونزوئلا را منتفی ندانسته است. او گفته بود: «دریا را کاملا تحت کنترل داریم؛ حالا نوبت زمین است». در دو ماه گذشته، حدود ۱۰ هزار نیروی آمریکایی -عمدتا از پایگاه‌های پورتوریکو- در منطقه مستقر شده‌اند. حضور ناوگان بزرگ دریایی و تفنگداران دریایی آمریکا، ازجمله اعزام دست‌کم ۱۰ ناوشکن، یک زیردریایی و ناو هواپیمابر «یواس‌اس جرالد فورد»، نشانه‌ای از مرحله جدید عملیات است. رسیدن ناوشکن «یواس‌اس گراولی» به ترینیداد و توباگو در هفته گذشته، خشم دولت مادورو را دوچندان کرد. او این اقدام را «آغاز جنگی ابدی علیه ونزوئلا» نامید و هشدار داد نیروهای مسلح کشورش «در آمادگی کامل و وحدت نظامی-مدنی» برای مقابله با «تهاجم خارجی» قرار دارند. مادورو در سخنرانی خود اعلام کرد: «جمهوری ما از حق حاکمیت و زندگی در صلح دفاع خواهد کرد. ما تهدیدهای قدرت‌های امپراتوری و مزدوران‌شان را نمی‌پذیریم». این سخنان بازتابی از گفتمان دیرینه دولت سوسیالیستی کاراکاس است که بحران داخلی را به «دشمنی خارجی» نسبت می‌دهد.

مقامات آمریکایی ماه‌هاست هشدار می‌دهند که رژیم مادورو همچنان به قاچاق کوکائین و پناه‌دادن به گروه‌های مسلح بین‌المللی ادامه می‌دهد. در سوی مقابل، کاراکاس این اتهامات را «بهانه‌ای برای تجاوز» می‌داند و می‌گوید واشنگتن به دنبال کنترل منابع انرژی و خطوط حمل‌ونقل در دریای کارائیب است.

 

آخرین مطالب منتشر شده در روزنامه شرق را از طریق این لینک پیگیری کنید.