دیدار ترامپ با وزیر اسرائیلی پیش از دور چهارم مذاکرات
دونالد ترامپ در آستانه سفر به خاورمیانه و دور چهارم مذاکرات با وزیر امور راهبردی اسرائیل در کاخ سفید دیدار کرد.

به گزارش گروه رسانه ای شرق،دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، شامگاه پنجشنبه با ران درمر، وزیر امور راهبردی اسرائیل دیدار کرد و دربارهٔ مذاکرات هستهای با ایران و جنگ اسرائیل در غزه گفتوگو نمود. این خبر را پایگاه خبری Axios با استناد به گفتههای دو منبع مطلع از این دیدار گزارش داد.
به گزارش Axios، این دیدار در کاخ سفید برگزار شد، اما از سوی آمریکا یا اسرائیل بهصورت عمومی اعلام نگردید.
به گفتهٔ این رسانه، درمر روز چهارشنبه با مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا دیدار کرد و چند جلسه دیگر نیز در کاخ سفید داشت، از جمله دیداری با ترامپ در روز پنجشنبه.
کاخ سفید بلافاصله در این باره اظهار نظری نکرد.
ترامپ در حال آمادهسازی برای نخستین سفر دیپلماتیک مهم خود در هفته آینده است؛ سفری که شامل بازدید از سه کشور خاورمیانهای خواهد بود و از عربستان سعودی آغاز میشود.
احتمال دارد دور چهارم مذاکرات هستهای آمریکا با ایران در آخر هفته جاری در عمان برگزار شود و رسانههای دولتی ایران تاریخ احتمالی آن را ۱۱ مه اعلام کردهاند.
استیو ویتکاف، مذاکرهکننده ارشد آمریکا نیز گفت که واشنگتن در تلاش است تا دور بعدی مذاکرات را در همین آخر هفته برگزار کند. تهران اعلام کرده است که به دیپلماسی با واشنگتن متعهد است. یک منبع آگاه به رویترز گفت که ویتکاف برای دور بعدی مذاکرات با ایران عازم عمان است.
کشورهای غربی مدعیاند برنامه هستهای ایران با هدف تولید سلاح طراحی شده است. ایران تأکید دارد که این برنامه صرفاً اهداف غیرنظامی دارد. ترامپ تهدید کرده است که اگر توافقی برای حل این اختلاف دیرینه حاصل نشود، ایران را بمباران خواهد کرد.
در خصوص غزه، کابینه امنیتی اسرائیل این هفته طرحی را تصویب کرده که ممکن است شامل تصرف کامل این نوار با ۲.۳ میلیون جمعیت باشد، و همچنین کنترل بر کمکهای بشردوستانهای که اسرائیل از ماه مارس مانع ورود آن شده است.
اسرائیل و آمریکا با انتقادات مدافعان حقوق بشر روبهرو شدهاند، چرا که بحران انسانی در غزه به مرحله وخیمی رسیده است.
آخرین دور خونریزی در درگیری چند دههای میان اسرائیل و فلسطین، در اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد؛ زمانی که نیروهای حماس به اسرائیل حمله کردند، ۱۲۰۰ نفر را کشتند و حدود ۲۵۰ نفر را گروگان گرفتند، به گفتهٔ متحدان اسرائیل.
حمله نظامی متعاقب اسرائیل به غزه، بنا به اعلام وزارت بهداشت غزه، بیش از ۵۲ هزار فلسطینی را شهید و اتهامات نسلکشی و جنایات جنگی را به دنبال داشته است که اسرائیل آنها را رد میکند. این حمله تقریباً تمام جمعیت غزه را آواره کرده و بحرانی از گرسنگی به وجود آورده است.
ترامپ به خاطر طرحش برای آوارهسازی فلسطینیان و واگذاری کنترل غزه به واشنگتن مورد محکومیت قرار گرفته است. گروههای حقوق بشری، سازمان ملل، فلسطینیان و کشورهای عربی گفتهاند که این اقدام معادل پاکسازی قومی خواهد بود.