بحران هوا در ۶ استان
با توجه به دادههای هواشناسی، روند کاهشی بارندگی همچنان در ۳۰ استان کشور ادامه دارد. تنها یک استان کشور، زنجان افزایش نسبی بارندگی نسبت به میانگین بلندمدت را نشان میدهد.

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ روند کاهش بارندگی و افزایش دما همچنان در ایران ادامه دارد و کشور پنج سال پیاپی خشکسالی را پشت سر گذاشته است.
بر اساس آخرین گزارش سازمان هواشناسی (تا لحظه تنظیم این گزارش)، حجم بارشها در کشور از ابتدای سال آبی جاری تا روز ۲۸ اردیبهشت، ۸۶ میلیمتر، معادل ۳۹.۷ درصد کاهش یافته (سال آبی از ابتدای مهر ۱۴۰۳ آغاز شده است و تا ۳۱ شهریور امسال ادامه دارد.)
۵ استانی که در صدر کاهش بارندگی قرار دارند
بارشها در ۳۰ استان کشور کمتر از میانگین بلندمدت بوده است. در این میان پنج استان هرمزگان، سیستان و بلوچستان، سمنان، کهگیلویه و بویراحمد و یزد، بیشترین کاهش بارندگی را تجربه کردهاند.
فارس و تهران نیز در رتبههای بعدی قرار دارند.
استانهایی با کمترین درصد کاهش بارندگی
در عین حال، «مازندران» کمترین کاهش بارندگی را در میان استانهای کشور تجربه کرده؛ این در حالی است که تا چندی پیش تنها استانی بود که بارشهای بیشتر از میانگین داشت. در ادامه سال اما، کاهش بارندگی این استان در بهار، شرایط را تغییر داده است. مازندران تا روز ۲۸ اردیبهشت، ۱۶.۹ میلیمتر، معادل ۳.۴ درصد کاهش بارندگی را تجربه کرده بود.
گیلان، اردبیل، کرمانشاه و همدان، در رتبههای بعدی کمترین کاهش بارندگی قرار دارند.
وضعیت متفاوت استان زنجان
در میان ۳۱ استان کشور، تنها یک استان در آخرین گزارش سازمان هواشناسی، افزایش بارندگی داشته است.
بر اساس اعلام این سازمان، بارشها در «زنجان» تا تاریخ ۲۸ اردیبهشت، ۲.۲ میلیمتر، معادل ۰.۸ درصد افزایش یافته بود.
تداوم روند کاهش بارندگی و افزایش دما به بحران آب در بسیاری از استانهای کشور منجر شده و تنش آبی را در برخی شهرها و روستاهای کشور رقم زده است. در چنین شرایطی، کارشناسان بر اجرای سیاستهایی چون اصلاح الگوی کشت، خودداری از بارگذاری صنایع آببر در فلات مرکزی ایران، بارچرخانی آب و جلوگیری از هدررفت در شبکه توزیع تاکید میکنند.