دولت تسهیلات سفر به مردم بپردازد
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران گفت: سفر یک ضرورت روحی و روانی برای جامعه است، دولت باید مانند کشورهای دیگر بخشی از هزینههای سفر را پوشش دهد یا حداقل وام و تسهیلات در اختیار مردم قرار دهد تا سفر رفتن از حالت لوکس و غیرممکن خارج شود.

به گزارش گروه رسانه ای شرق،حرمت الله رفیعی روز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت در نشست خبری با عنوان بررسی مشکلات صنعت گردشگری کشور، چالشها و رویکردها در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه که در دفتر انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران برگزار شد، اظهار داشت: نخستین رویداد تورگردانان جهان با اقبال گسترده فعالان این بخش مواجه شد اما ما توانستیم فقط پذیرای ۱۳۰ تورگردان از ۳۳ کشور در همایش بیزینس در بیزینس (بی تو بی B۲B اکسپو ۲۰۲۵) باشیم. به همین دلیل به متقاضیان قول دادیم آنها را ۲ تیر ماه به ایران دعوت کنیم، با توجه به برنامهریزی های صورت گرفته دومین رویداد تورگردانان خارجی دهه اول شهریور برای فعلان متقاضی در صنعت گردشگری برگزار می شود.
وی گفت: جدا از آمار و ارقام شرایط گردشگری خیلی خوب نیست و برگزاری این رویداد در شرایطی تحریم می تواند برای صنعت گردشگری که در برزخ است بسیار مفید باشد.
امسال حدود چهار ماه قبل از برگزاری هفتمین اکسپو ایران تصمیم گرفته شد بخش گردشگری در این رویداد نیز فعال شود، گرچه دیر به اصحاب گردشگری اطلاع دادند وارد این رویداد شوند اما من پذیرفتم و به همت بخش خصوصی این رویداد با جلسات موثر بی تو بی برگزار شد.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران ادامه داد: هزینه بلیت پرواز را شرکت کنندگان در رویداد پرداخت کردند اما هزینه اقامت را برگزار کنندگان اکسپو و منطقه آزاد کیش تقبل کردند. ۱۲۰ تور اپراتور ایران مقابل خارجی ها نشستند و در مورد تبادل گردشگر با هم مذاکره کردند.
رفیعی گفت: صفر تا صد برگزاری رویداد تورگردانان جهان توسط بخش خصوصی انجام می شود و دولت ها در این رویداد نقشی ندارد. بخش خصوصی نباید متکی به دولت باشد کار گردشگری برخلاف صنوف دیگر در اختیار بخش گردشگری است. روابط خوبی با دولت داریم ولی بخش خصوصی باید خودباوری بیشتری داشته باشد.
وی تصریح کرد: ۸۰ درصد بازار هدف گردشگری ایران کشورهای حاشیه خلیج فارس و آسیا مانند هند، عراق و همچنین روسیه است .همانطور که گرداشگران کشورهای خارجی را هم کشورهای همسایه آنان تشکیل می دهند چرا نگاه به خاور دور داریم.
وی تاکید کرد: با اینکه ایرلاین های هواپیمایی بنزین با تعرفه دولتی دریافت می کردند اما تعرفه بلیت را خارج از عرف جهانی بالا می بردند و به مسافر گران می فروختند و حق آنها تضییع می شد، از سال ۱۳۹۴ بارها این نکته را به مسئولان اعلام کردم و گفتم هزینه سفر گران است تا اینکه بعد از سال ها تعرفه بنزین ایرلاین ها نیمه آزاد شد. حالا باز درحال لابی هستند تا از دولت امتیاز بگیرند. هیچ صنعتی سودآورتر از صنعت هوانوردی نیست.
ارزانسازی به معنای بیکیفیت کردن سفر نباشد
رفیعی افزود: ما نباید به دنبال ارزانسازی به معنای بیکیفیت کردن سفر باشیم. شأن مردم ایران بالاتر از آن است که فقط بهخاطر قیمت پایین، خدمات بیارزش دریافت کنند. ما باید به مردم احترام بگذاریم.
وی ادامه داد: ایرلاینها بلیت تهران- پاریس که قیمت آن ۴۰ میلیون تومان است را سه برابر قیمت می فروشند و در هتل دو ستاره پول چهار ستاره از مسافر می گیرند
رفیعی گفت: وقتی فردی از بخش خصوصی وارد اتاق مدیر دولتی میشود، باید تا کمر خم شود. دولتمردان ما را وصله ناجور می دانند. این نگاه باید تغییر کند، ما ولینعمت هستیم، نه سربار.
نباید آمارسازی و فرصت سوزی کنیم
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران گفت: براساس برنامه ششم توسعه باید سالانه ۲۰ میلیون گردشگر وارد کشور می شد اما این امر مسیر نشد به همین دلیل در برنامه هفتم توسعه عقب گرد داشتیم و این تعداد به سالانه ۱۵ میلیون گردشگر کاهش یافت. نباید آمارسازی و فرصت سوزی کنیم باید به جایی برسیم که ۱۵ میلیون گردشگر واقعی داشته باشیم.
۶۰ درصد متخصصان گردشگری از این صنعت خارج شدند
رفیعی با بیان اینکه ۶۰ درصد از متخصصان گردشگری از این صنعت خارج شدند گفت: امیدواریم بخش خصوصی بتواند گردشگران واقعی را وارد کشور کنند. امسال نوروز حتی تهران خلوت نشد وضعیت اقتصادی به گونه ای نبود که مردم به سفر بروند. بعد آمار می دهند بیش از ۵۰ درصد به سفر رفتند.
دولت باید آمار را فقط از بخش خصوصی بگیرد
وی تاکید کرد: آمار گردشگری باید از سوی دفاتر اعلام شود تا مشخص شود چند دفتر فعال است. آمارها جفا در حق بخش خصوصی است. دولت باید آمار را فقط از بخش خصوصی بگیرد.
بازارهای مرزی باید احیا شود
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران گفت: بیشتر خانم ها برای خرید به سفر می روند. مثلا «وان» تریکه که جاذبه ای برای گردشگری ندارد یک میلیون ایرانی برای خرید به آنجا می روند. اگر متولیان بازارچه های مرزی را به درستی احیا کنند مسافران خارجی کاهش می یابند و کمتر ارز از کشور خارج شود.
هزینه سفر به کیش گرانتر از خارج است
رفیعی افزود: هزینه های مراکز اقامتی و حمل و نقل در ایران نسبت به خارج گرانتر است و هزینه بسیاری از مقاصد گردشگری داخلی مانند کیش گرانتر از خارج از کشور است.است به همین دلیل گردشگری از سبد بسیاری از خانوارها خذف شده است.
وی تاکید کرد: مانع توسعه گردشگران در ایران زیرساخت ها و نبود تبلیغات صحیح است. کلمه ایرانهراسی را کنار بگذاریم. با گفتن این عبارت به آن دامن می زنیم. باید برای جاذبه های گردشگری و فرهنگی کشور تبلیغ شود. تبلیغ در توان بخش خصوصی نیست باید سفرا در کشورهای خارجی این کار را انجام دهند.
رفیعی گفت: بدون همراهی رسانهها، امکان پیگیری حقوق مردم وجود ندارد. رسانهها باید کنار بخش خصوصی بایستند. ما میتوانیم با هم، عدد و رقم واقعی را مطرح کنیم، گزارش بدهیم، مطالبهگری کنیم. اگر رسانه فقط سراغ مدیران دولتی برود ما هیچگاه از این بنبست خارج نمی شویم.