|

پیشنهاد عجیب برای کاهش مصرف برق/ پلیس برق در راه است؟

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: واقعیت این است که نه مردم و نه دولت هنوز به عمق فاجعه بحران برق پی نبرده‌اند.برخی بدون توجه به شرایط برق کشور و مردم بیش از حد نیاز برق مصرف کنند. ما باید پلیس برق در کشور ایجاد کنیم.

پیشنهاد عجیب برای کاهش مصرف برق/ پلیس برق در راه است؟

به گزارش گروه رسانه ای شرق،دکتر آرش نجفی رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران درباره موج جدید قطعی برق در کشور گفت:  ما در گذشته در کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران به مجلس و دولت اعلام کردیم که فرایند کمی برق و ناکارآمدی سیستم‌های تولید و توزیع برق کشور باعث خواهد شد که ما در آینده دچار مشکل جدی در زمینه برق کشور شویم. راه حل‌هایی که دولت در این زمینه داد نیز عمدتأ به این سمت حرکت کرد که ما باید نیروگاه‌های تجدید پذیر احداث کنیم. این در حالی است که احداث نیروگاه‌های تجدید پذیر راه حل اساسی و کافی برای کبود تولید برق در کشور نبوده و نیست.

وی افزود: ما باید مباحث تغییر ساعات پیک را تعریف می‌کردیم، توزیع برق را در صنایع با توجه به ساعت مصرف تغییر می‌دادیم و ساعت کشور را تغییر می‌دادیم که هیچ کدام از این اتفاقات رخ نداد. مجلس شورای اسلامی در این زمینه همکاری‌های لازم را انجام نداد. اگر مجلس با تغییر ساعت کشور موافقت می‌کرد این موضوع در حدود شش یا هفت درصد در میزان مصرف برق کشور موثر بود. این قانون در سال‌های گذشته در کشور اجرا می‌شد اما به یکباره توسط مجلس حذف شد. دولت نیز دوباره این پیشنهاد را به مجلس ارائه کرد اما مجلس با دو فوریت و یک فوریت این لایحه موافقت نکرد و در نهایت به یک لایحه عادی دولت تبدیل شد. نکته مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که نه مجلس و دولت در این زمینه با هم به خوبی همکاری می‌کنند و نه اینکه قواعد تولید را به درستی برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

وی با اشاره به گزارش غلط عباس علی آبادی وزیر نیرو به مسعود پزشکیان رئیس جمهوری درباره وضعیت تولید برق در کشور گفت: همه می‌دانستند که سخنان وزیر نیرو اشتباه است و شرایط به صورتی نیست که بتوان به یکباره ۲۰ هزار مگاوات برق در مدار قرار بگیرد. از روز اول قرار شد روی مصرف برنامه ریزی کنیم و اجازه ندهیم میزان مصرف افزایش پیدا کند. این در حالی است که تفاوت کمبود برق در تابستان و زمستان نیز درک نشد. ما در تابستان مشکل کمبود برق داریم و نه در زمستان. در شرایط کنونی زیرساخت‌های تأمین برق ما در زمستان کافی است و آنچه باعث کمبود برق در کشور می‌شود سیستم‌های برودتی است. به همین دلیل نیز باید سیستم‌های برودتی کشور را احصا می‌کردیم و راندمان آن را بالا می‌بردیم. واقعیت این است که همه عواملی را که می‌توانست روی وضعیت برق کشور تأثیرگذار باشد رها کرده‌ایم و به مسائل حاشیه‌ای پرداخته‌ایم. آن چیزی که برای وزارت نیرو اهمیت دارد تولید برق است و این وزارتخانه انتفاع خود را از محل تولید برق می‌داند و نه کاهش میزان مصرف. وزارت نیرو به دنبال فروش است و فروش نیز از تولید به دست می‌آید وبه همین دلیل نیز میزان کاهش مصرف برای این وزارتخانه اهمیت ندارد و یا کمتر اهمیت دارد. این وزارتخانه بیشتر به دنبال افزایش تولید و فروش است تا اینکه به دنبال کاهش میزان مصرف باشد.

نجفی در واکنش به دستور رئیس جمهوری مبنی بر این که از ابتدای تابستان به ادارات برق داده نشود، گفت: شاید برای اداراتی که کارآیی چندانی ندارند قطع برق ممکن باشد اما در مورد اداراتی که تأثیر زیادی در مدیریت کشور و مسائل اقتصادی دارند نمی‌توان چنین سیاستی را عملی کرد. مدیریت انرژی به صورتی نیست که بتوان به صورت دستوری و از بالا به پایین آن را کنترل کرد و بلکه نیازمند برنامه‌ریزی دقیق علمی و بلندمدت است. به همین دلیل نمی‌توان آن چزی که آقای پزشکیان درباره برق ادارات عنوان کرد را زیاد با واقعیت‌های موجود منطبق دانست.

وی با اشاره به برخی از گمانه زنی ها مبنی بر احتمال افزایش میزان ساعات برق منازل گفت: از هم اکنون نمی‌توان درباره میزان ساعات قطعی برق اظهار نظر کرد و این اتفاق بستگی به برنامه‌ریزی وزارت نیرو و مصرف مردم دارد. در شرایط کنونی باید به همه مغازه‌ها دستور داشته شود که تابلوهای نئون خود را به مدت سه ماه خاموش کنند. ما باید جلوی مصرف بی‌رویه برق را در مغازه‌ها و ادارات بگیریم و اجازه ندهیم در شرایط بحرانی کنونی برخی بدون توجه به شرایط برق کشور و مردم بیش از حد نیاز برق مصرف کنند. ما باید پلیس برق در کشور ایجاد کنیم. واقعیت این است که نه مردم و نه دولت هنوز به عمق فاجعه بحران برق پی نبرده‌اند. نیروی انتظامی به جای اینکه به مسائل غیرضروری ورود کند باید به بحران برق ورود کند و همه مغازه‌ها را مجبور کند که تابلوهای نئون خود را خاموش کنند.

منبع: اطلاعات آنلاین