|

نگاهی به ویژه‌برنامه «خیمه هنر»

در پناه هنر، میان آتش و اشک

ویژه‌برنامه «خیمه هنر» در قالب محفل عاشورایی هنرمندان حوزه‌های موسیقی، هنرهای نمایشی و هنرهای تجسمی از روز جمعه ششم تیرماه و هم‌زمان با فرا‌رسیدن ایام سوگواری شهادت امام حسین‌(ع) توسط معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پهنه فرهنگی-هنری رودکی تهران برگزار شد.

در پناه هنر، میان آتش و اشک

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

شرق: ویژه‌برنامه «خیمه هنر» در قالب محفل عاشورایی هنرمندان حوزه‌های موسیقی، هنرهای نمایشی و هنرهای تجسمی از روز جمعه ششم تیرماه و هم‌زمان با فرا‌رسیدن ایام سوگواری شهادت امام حسین‌(ع) توسط معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پهنه فرهنگی-هنری رودکی تهران برگزار شد.

اجرای نواها و نغمه‌های عاشورایی، اجرای ۱۰ مجلس شبیه‌خوانی با حضور هنرمندان مطرح این عرصه، اجرای آیین نوحه‌خوانی با حضور هنرمندان با‌سابقه آثار آیینی و تعدادی از خوانندگان مطرح موسیقی، اجرای اپرای عروسکی عاشورا به کارگردانی بهروز غریب‌پور در تالار حافظ، برپایی چند نمایشگاه موضوعی حوزه هنرهای تجسمی مرتبط با ایام گرامی محرم و صفر، برگزاری چندین ویژه‌برنامه موسیقایی در قالب اجرای آیین‌های ویژه شهادت حضرت سید‌الشهدا در سبک‌های مختلف، برگزاری چندین جلسه نمایش‌نامه‌خوانی با حضور هنرمندان مطرح عرصه تئاتر، برگزاری چندین برنامه شعرخوانی با حضور شاعران مطرح کشور، اجرای چندین برنامه موسیقایی ویژه در حوزه‌های سنج و دمام‌نوازی، شروه‌خوانی و نی دشتی، تنظیم و اجرای مارش‌های عزا و سوگ با همراهی گروهی از نوازندگان سازهای بادی از‌ جمله بخش‌های مختلفی است که در پروژه «خیمه هنر» طراحی شده است.

امیدوارم در «خیمه هنر» هر سال شاهد تولیدات با‌کیفیت و متنوع عاشورایی باشیم

بابک رضایی، مدیرکل دفتر موسیقی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، درباره چرایی برگزاری «خیمه هنر» به «شرق» گفت: «فکر می‌کنم یکی از رازهای ماندگاری واقعه عاشورا، فارغ از حوزه محتوایی‌ موضوع و مسیر اعتقادی شیعه، عجین‌شدن آن با هنر ایرانی است. در سال‌های گذشته این سؤال برای خودم مطرح بود که چرا مدیران فرهنگی و هنری ما مهم‌ترین واقعه مذهبی‌مان را در سایه قرار می‌دهند؟ درحالی‌که هنرمندان ما ‌سال‌ها روایت‌های عاشورایی را با زیباترین و گویا‌ترین زبان ماندگار کرده‌اند. خوشحالم که امسال با همت و حمایت خانم نادره رضایی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «خیمه هنر» اجرا شد. هنرمندانی که در تمام‌ این سال‌ها به عشق ابا‌عبدالله حسین آثار هنری تولید کرده‌اند، همگی دور هم جمع شدند. برای مثال، اشعار بسیاری در وصف عاشورا نوشته و توسط دیگران خوانده شده است. امسال ما میزبان همان هنرمندانی بودیم که اشعار را سروده‌اند و خوشبختانه استقبال خوبی هم از این برنامه شد».

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: «طبیعی است که برنامه‌ریزی مفصل‌تری برای برگزاری این مراسم در نظر گرفته شده بود که با توجه به شرایط کشور، کمی برنامه‌ها با حد مطلوب فاصله داشت. اما قطعا در سال‌های آتی این مشکلات را برطرف خواهیم کرد‌».

رضایی تأکید کرد: «امیدواریم «خیمه هنر» مرکزی برای عرضه تولیدات درجه‌یک و دست‌اول عاشورایی باشد و در طول سال برنامه‌ریزی‌ها به سمتی حرکت کند که هر سال شاهد تولیدات با‌کیفیت و متنوعی در این زمینه باشیم‌».

او درباره اجرای اپرای عروسکی «عاشورا» به کارگردانی بهروز غریب‌پور نیز گفت: «قرار بود‌ اجرای اپرای عروسکی عاشورا را در روزهای ابتدایی «خیمه هنر» داشته باشیم، ولی به دلیل سفر گروه اجرائی به روسیه برای اجرای اپرای مولوی و تأخیر در پروازها، این اجرا با تأخیر همراه شد‌».

برای «خیمه هنر» در سال آینده ظرفیت مخاطب بیشتری مد نظر قرار خواهد گرفت

ابراهیم گله‌دارزاده، مدیر بخش هنرهای نمایشی برنامه «خیمه هنر» که این روزها در پهنه رودکی در حال اجرا‌ست، درباره برگزاری این برنامه در دهه دوم ماه محرم به مهر گفت: «بخش تعزیه و نمایش‌نامه‌خوانی برنامه «خیمه هنر» ۱۴ تیر به پایان می‌رسد، اما این برنامه با اجرای اپرای عروسکی «عاشورا» به کارگردانی بهروز غریب‌پور به مدت ۲۰ شب ادامه پیدا می‌کند‌».

او یادآور شد: «‌قرار بود اپرای عروسکی «عاشورا» از دهه اول ماه محرم روی صحنه برود و اجرای آن در دهه دوم نیز ادامه پیدا کند، ولی با توجه به اینکه گروه برای اجرا در روسیه حضور داشتند و به دلیل شرایط پرواز هواپیماها طی روزهای گذشته، این امر میسر نشد؛ در نتیجه اپرای «عاشورا» در دهه دوم ماه محرم اجرای خود را آغاز می‌کند. به دلیل اینکه مدت‌ها اپرای «عاشورا» بازتولید نشده بود، خیلی وقت و کار صرف شد تا عروسک‌ها و لوازم اپرا مجددا آماده شوند. افرادی که قبلا کار را دیده‌اند، در اجرای جدید با ایده‌ها و جلوه‌های جدید مواجه می‌شوند‌».

مدیر بخش هنرهای نمایشی «خیمه هنر» درباره استقبال مردم و مخاطبان از این برنامه‌ تصریح کرد: «چون اولین سال برگزاری «خیمه هنر» را تجربه می‌کردیم، انتظارمان این بود که مردم به دلیل مطلع‌نبودن از برنامه زیاد استقبال نکنند، ولی از شب دوم بر تعداد و استقبال مخاطبان افزوده شد. از این ‌رو برای «خیمه هنر» در سال آینده ظرفیت مخاطب بیشتری مدنظر قرار خواهد گرفت‌».

«خیمه هنر» تا پانزدهم تیرماه از ساعت ۱۸:۳۰ تا ۲۲ هم‌زمان با دهه اول ماه محرم در پهنه فرهنگی-هنری رودکی برگزار ‌شد.

 

آخرین اخبار روزنامه را از طریق این لینک پیگیری کنید.