• ایمالز جستجوگر کالا
  • |

    با وجود هشدار وزیر ارتباطات به وزیر بهداشت:

    سازمان غذا و دارو همکاری داروخانه‌ها با پلتفرم‌های اینترنتی را ممنوع کرد

    سازمان غذا و دارو در نامه‌ای همکاری کلیه داروخانه‌ها را با سکوهای اینترنتی، کسب‌وکارهای مجازی حمل و نقل کالا در خصوص نسخه پیچی، تهیه و ارسال هرگونه اقلام دارویی را ممنوع کرده است.

    سازمان غذا و دارو همکاری داروخانه‌ها با پلتفرم‌های اینترنتی را ممنوع کرد

    در حالی که ستار هاشمی، وزیر ارتباطات در نامه‌ای به وزیر بهداشت نسبت به رویه‌های انحصاری برای توزیع دارو از طریق  سازمان غذا و دارو ابراز نگرانی کرده و هشدار داده بود: «این رویه منجر به محدود شدن نوآوری، حذف رقابت سالم، کاهش سرعت و کارآیی فرآیندها و کنترل یک‌جانبه گردش اطلاعات و جریان مالی می‌گردد.»، در تازه‌ترین اتفاق سازمان غذا و دارو در نامه‌ای، همکاری کلیه داروخانه‌ها را با سکوهای اینترنتی، کسب‌وکارهای مجازی حمل و نقل کالا در خصوص نسخه پیچی، تهیه و ارسال هرگونه اقلام دارویی را ممنوع کرده است.

    به گزارش «فن‌زی»، این نامه که به امضای مهدی پیرصالحی، معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو رسیده، معاونان غذا و دارو دانشگاه/دانشکده‌های علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی سراسر کشور را مخاطب قرار داده است.

    در این نامه تاکید شده که باید با فوریت به کلیه داروخانه‌های تحت نظارت این معاونت شامل دولتی، خصوصی و وابسته به نهادهای عمومی، دستور داده شود که کسب‌وکارهای اینترنتی فعال در بخش سلامت همکاری نکنند. در این زمینه اعلام شده: «هرگونه همکاری مستقیم و غیرمستقیم با سکوهای اینترنتی و کسب‌وکارهای مجازی حمل و نقل کالا در خصوص نسخه‌پیچی، تهیه و ارسال هرگونه اقلام دارویی با نسخه و بدون نسخه و اقلام دارویی یارانه‌ای (مانند شیر خشک) تا زمان ابلاغ دستورالعمل و ضوابط  فنی ثبت و پردازش سفارش‌های خدمات برخط دارورسانی، توسط این سازمان ممنوع بوده و با متخلفان مستند بر قوانین برخورد خواهد شد.»

    photo_2025-05-21_16-00-06

    در پایان هم اعلام شده که «ضابطه فروش اینترنتی فرآوردهای سلامت غیردارویی در داروخانه» که در تابستان ۱۳۹۷ تدوین شده، در حال بازبینی است و به زودی در مورد آن اطلاع‌رسانی می‌شود.

    ممانعت سازمان غذا و دارو از فعالیت پلتفرم‌های توزیع دارو در حالی اتفاق می‌افتد که بارها این کسب‌وکارها و نهادهای صنفی از جمله انجمن تجارت الکترونیک و سازمان نظام صنفی رایانه‌ای با اتکا به قوانین موجود، اعلام کرده‌اند که این فعالان طبق قانون و با دریافت مجوز قانونی فعالیت دارند. سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور هم اواسط اردیبهشت ماه در نامه‌ای به ستار هاشمی اعلام کرده‌ بود که فعالان این حوزه براساس قانون و دریافت مجوزهای تعیین شده در این زمینه فعالیت می‌کنند و هیچ روال غیرقانونی در این زمینه رخ  نداده است.

    به گفته حکیم جوادی، رییس سازمان نصر کشور، برعکس ادعای مطرح شده از سوی وزارت بهداشت و سازمان‌های زیرمجموعه آن که پلتفرم‌های اینترنتی توزیع دارو به دنبال منفعت طلبی، کسب درآمد و ایجاد فساد در بازار هستند، «این پلتفرم‌ها با ایجاد بستر شفاف سفارش‌گیری و تحویل دارو به شکل سریع و آسان، ضمن صرفه‌جویی در زمان و هزینه کاربران، در راستای تحقق اهداف کلان اقتصاد دیجیتال نیز نقش بسزایی بر عهده دارند.» رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در نامه خود به وزیر ارتباطات تاکید کرده که رویه‌هایی که وزارت بهداشت و سازمان‌های زیرمجموعه او از جمله سازمان غذا و دارو در پیش گرفته‌اند، نتیجه‌ای جز خروج کسب‌وکارهای اینترنتی از این بازار، گسترده‌تر شدن فساد و تضعیف حقوق مصرف‌کنندگان را به دنبال ندارد. آنطور که در نامه آمده سازمان غذا و دارو با  تهیه سندی با عنوان «گردش کار ارایٔه خدمات برخط دارورسانی در چارچوب نسخ الکترونیک دارویی» عملا در تلاش برای حذف پلتفرم‌های آنلاین توزیع دارو است.