سرویس ویدیو «بازار» با تغییرات ویژه به این پلتفرم برگشت
با این سرویس جدید، کاربران، رایگان به محتواهای ویدیویی همچون فیلمها و سریالهای ایرانی و خارجی در بازار دسترسی پیدا میکنند.

«بازار» اعلام کرد سرویس تماشای آنلاین ویدیو را به اپلیکیشن خود اضافه کرده است. با این سرویس جدید، کاربران، رایگان به محتواهای ویدیویی همچون فیلمها و سریالهای ایرانی و خارجی در بازار دسترسی پیدا میکنند. شهابالدین خدابخش، در گفتوگوی خود با «فنزی» اعلام کرد که پیشتر هم «بازار» سرویس مشابهای در این زمینه راهاندازی کرده بود که به خاطر برخی مسائل، فعالیتش متوقف شد.
خدابخش به «فنزی» میگوید در سرویس قدیمی آنها به صورت انحصاری با یک تامینکننده محتوای ویدئویی کار میکردند، اما در سرویس ویدیو جدید با تامینکنندگان مختلف در بازار VOD همکاری دارند. همچنین آنطور که او اعلام میکند، برعکس مدل پیشین، که امکان درآمدزایی از طریق ترافیک ویدئویی وجود نداشت، در سرویس جدید ویدیویی بازار این امکان فراهم شده است.
سرویس تماشای آنلاین ویدیو مشابهای از سوی بازار در سال ۱۳۹۷ شروع به کار که در نهایت در سال ۱۴۰۰ اعلام شد: «به دلیل تمرکز بیشتر بر نقش اصلی بازار به عنوان میزبان برنامهها و بازیهای موبایلی در ایران، تصمیم بر توقف این بخش گرفته شده است.
شهابالدین خدابخش، مدیرعامل «بازار» در گفتوگو با شماره هشتم «فنزی» اعلام کرده بود که حدود یک سالی است که آنها روی محصول ویدیوی جدید خود کار میکنند، آن زمان او اعلام کرده بود که این سرویس روی ۵ درصد کاربران در حال تست بوده است.
طبق توضیحات خدابخش، در سرویس جدید ویدیوی که به اپلیکیشن بازار اضافه شده، یک تب ویدیویی ایجاد شده که در آن محتواهای ویدئویی از تأمینکنندگان و تولیدکنندگان در حوزههای مختلف مانند کودک، فیلم و سریال، ورزشی، محتوای خارجی (که دوبله یا ترجمه شده) را به کاربرها نمایش میدهد.»
او در مورد اینکه سرویس جدیدی ویدیویی با سرویس قدیمی بازار در همین زمینه چه تفاوتی دارد، توضیح داد: «محتوایی که در آن سرویس نمایش پیدا میکرد، عمدتا از یکی از تأمینکنندگان فعال در بازار VOD بود، درواقع ما یک کانال فروش یا یک کانال نمایی برای آن تأمینکننده بودیم. در حال حاضر فرض بر این است که ما نمیخواهیم انحصاری کار کنیم و میخواهیم با تأمینکنندههای مختلف کار کنیم. تفاوت دیگر، بحث کسب درآمد از طریق این سرویس است. در آن زمان، امکان درآمدزایی از طریق ترافیک ویدئویی وجود نداشت، اما امروز این زمینه فراهم شده است.»
او در پاسخ به این سوال که بحث درآمدزایی از این سرویس باعث شده تا آنها مجدد این سرویس را راهاندازی کنند، گفت: «یکی از دلایل این است. اگر سؤال این باشد که در حوزه پخش ویدئو و استریمویدئو در حال حاضر نسبت به آن زمان چه تغییری ایجاد شده، میتوانم بگویم تغییرات زیادی. هم بحث ترافیک و هم کسب درآمد از آن بسیار تغییر کرده است. از طرف دیگر تعداد تأمینکنندههای ویدئو بیشتر شده است. همچنین سلیقه و ذائقه کاربر ایرانی خیلی بیشتر به سمت دیدن محتوای ویدئویی نسبت به عکس و متن رفته است.»
او ادامه میدهد: «اگر الان بخواهم کافهبازار را نقد کنم، میگویم آن زمان موقعیت خوبی برای کار در بخش ویدئو نبود. اینکه تا آن حد برایش با درنظرگرفتن تیمهای بزرگ و... هزینه کردیم که در نهایت هم نتیجه رضایتبخش نبود، شاید چندان تصمیم درستی نبود، چون گویا در آن زمان هیچکدام از اجزای این اکوسیستم هم شکل نگرفته بود و همراهیای که الان میبینیم وجود نداشت.» به باور او امروز کاربر به هر پلتفرمی که سر میزند، انتظار دارد محتوا با ویدئو در اختیارش قرار بگیرد، گویی ویدئو جزء بسیار مهم و جدانشدنی از پلتفرمهای سرگرمی و آنلاین شده است. به همین دلیل یکی دیگر از اهداف آنها برای راهاندازی سرویس ویدیویی تکمیل سبد محتوای دیجیتال برای کاربران است. در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار محتوای ویدیویی در بازار عرضه شده که بهزودی این محتوا کاملتر خواهد شد.