|

دستور رهبر رژیم کمونیستی کره شمالی

از «جنگ مقدس» روسیه حمایت کنید

ارزیابی‌ها نشان می‌دهد‌ اتحاد روسیه و کره شمالی در حال تغییر و تحول است و رژیم کمونیستی کره شمالی قصد ایفای نقشی مؤثرتر در جنگ روسیه و اوکراین را دارد.

از «جنگ مقدس» روسیه حمایت کنید

ارزیابی‌ها نشان می‌دهد‌ اتحاد روسیه و کره شمالی در حال تغییر و تحول است و رژیم کمونیستی کره شمالی قصد ایفای نقشی مؤثرتر در جنگ روسیه و اوکراین را دارد. مؤسسه مطالعات جنگ‌ که در ارزیابی خود به دیدارهای رده‌بالای سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و چوئه سون هوی، وزیر امور خارجه کره شمالی، در مسکو توجه داشته، هشدار داده که اتحاد روسیه و کره شمالی در حال تغییر و تحول است. در ارزیابی مؤسسه مطالعات جنگ آمده است: «چوئه مدعی شد‌ کیم جونگ اون، دیکتاتور کره شمالی، به مقامات کشورش دستور داده‌ از «جنگ مقدس» روسیه علیه اوکراین تا زمان پیروزی روسیه حمایت کنند‌».

مؤسسه مطالعات جنگ افزود: ‌طبق گزارش‌ها، نیروهای کره شمالی در روسیه مستقر شده‌اند و انتظار می‌رود‌ برخی از یگان‌ها در روزهای آتی به عملیات رزمی در نزدیکی کورسک ملحق شوند. با‌این‌حال، بر اساس ارزیابی مؤسسه مطالعات جنگ، بعید است ‌این یگان‌ها نیروی انسانی مورد نیاز روسیه را تأمین کنند؛ زیرا برآوردها از آن حکایت دارند که نرخ تلفات روسیه از نرخ جایگزینی نیروها بیشتر است. به گزارش مؤسسه مطالعات جنگ در اول نوامبر، نیروهای روسیه در شمال شرق اوکراین و به‌ویژه در حوالی کوپیانسک و کرمینا در استان لوهانسک، دستاوردهایی داشته‌اند. این مؤسسه همچنین به پیشروی‌های جزئی در استان خارکف و ووهلهدار اشاره کرده است که از تلاش ادامه‌دار اما تدریجی برای تأمین امنیت مناطق راهبردی در شرق اوکراین حکایت دارند. مؤسسه مطالعات جنگ این پیشروی‌ها را بخشی از هدف گسترده روسیه برای تثبیت کنترل خود بر مناطق کلیدی می‌داند؛ هدفی که به‌رغم تلفات زیاد در خط مقدم و فشارهای لجستیکی واردشده به نیروهای روسی، همچنان دنبال می‌شود. در همین حال، وزارت دفاع آمریکا نیز به‌تازگی از اعطای کمک نظامی دیگری به اوکراین خبر داده است که مجموع کمک‌های آمریکا را از فوریه ۲۰۲۲ به حدود ۶۰ میلیارد دلار می‌رساند. پنتاگون اعلام کرده‌ ۴۲۵ میلیون دلار کمک نظامی جدید برای اوکراین در نظر گرفته است. این شصت‌و‌نهمین محموله نظامی آمریکاست که از اواسط ۲۰۲۱ تاکنون به کی‌یف ارسال می‌شود. وزارت دفاع آمریکا در بیانیه مطبوعاتی خود گفت ‌بسته اخیر شامل رهگیرهای دفاع هوایی، مهمات برای سامانه‌های موشکی و توپخانه‌ای، خودروهای زرهی و سلاح‌های ضدتانک می‌شود. این بسته کمکی که به واسطه اختیارات ریاست‌جمهوری تأمین می‌شود، از تعهد ادامه‌دار دولت بایدن به حمایت از اوکراین در تلاش برای مقابله با اشغالگری روسیه حکایت دارد. لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، در جریان سفر هفته گذشته خود به کی‌یف گفته بود‌ به‌زودی کمک‌های بیشتری از راه می‌رسند. آستین گفت: «ارزش‌های آمریکا حکم می‌کند ‌از کشور دموکراتیک صلح‌دوستی که برای بقای خود می‌جنگد، حمایت کنیم و امنیت آمریکا ایجاب می‌کند ‌در مقابل تجاوزگری پوتین بایستیم‌». بسته جدید شامل رهگیرهای بیشتر برای سامانه موشکی پیشرفته سطح به هوای ملی (ناسماس) و موشک‌های استینگر است که هر دو با هدف تقویت توانمندی دفاع هوایی اوکراین در برابر تهدیدات نیروی هوایی روسی تأمین می‌شوند. سامانه‌های ضدپهپاد و مهمات هوا به زمین نیز بخشی از این بسته هستند که تهدید ناشی از پهپادهای روسیه و دیگر حملات هوایی را خنثی می‌کنند.

برای رفع نیازهای توپخانه‌ای اوکراین، ارسال مهمات برای سامانه موشکی توپخانه‌ای با تحرک بالا (هیمارس) و همچنین گلوله‌های توپخانه‌ای ۱۵۵ و ۱۰۵‌میلی‌متری در این بسته کمکی در نظر گرفته شده است. کمک‌های اخیر شامل سامانه‌های ضد‌زره جاولین و ای‌تی-۴ است که توانمندی اوکراین را برای مقابله با تهدیدهای زرهی افزایش می‌دهد. این بسته همچنین نفربرهای زرهی، تسلیحات سبک، مهمات و تجهیزات تخریبگر و همچنین تجهیزات پزشکی جهت پشتیبانی از سربازان خط مقدم را شامل می‌شود. آستین هفته گذشته در کی‌یف گفته بود‌ آمریکا از فوریه ۲۰۲۲ تاکنون بیش از ۵۸ میلیارد دلار کمک امنیتی کرده است؛ عددی که ۴۳۵ میلیون دلار اخیر را شامل نمی‌شود و این بسته در آینده به مجموع کمک‌ها اضافه خواهد شد. او افزود که متحدان و شرکای آمریکا ۵۱ میلیارد دلار دیگر کمک کرده‌اند و آن را نشانه «تعهد مالی جدی» آنها دانست. وزیر دفاع آمریکا گفت: «به کسانی که تصور می‌کنند رهبری آمریکا گران تمام می‌شود، می‌گویم هزینه عقب‌نشینی آمریکا را در نظر بگیرند. در مواجهه با تجاوزگری، بهای پایبندی به اصول همیشه به بهای تسلیم‌شدن می‌چربد‌».

مدودف: ما را جدی بگیرید

از طرف دیگر، دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت روسیه، به ایالات متحده هشدار داد‌ برای جلوگیری از جنگ جهانی سوم، هشدارهای هسته‌ای مسکو را جدی بگیرد. به گزارش رویترز، مدودف که از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ رئیس‌جمهوری روسیه بود، در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی آرتی (RT) گفت: مقامات ارشد ایالات متحده جنگ جهانی سوم را نمی‌خواهند، اما به دلایلی معتقدند روس‌ها از یک خط معین عبور نخواهند کرد. او افزود: «آنها اشتباه می‌کنند. وقتی صحبت از موجودیت کشورمان در میان باشد، همان‌طور که رئیس‌جمهوری روسیه بارها گفته است، ما به‌سادگی از کنار تهدیدها نخواهیم گذشت». مدودف تأکید کرد ‌مسکو معتقد است نهادهای سیاسی کنونی آمریکا و اروپا، آینده‌نگری ‌ندارند. تهاجم نظامی روسیه به اوکراین وارد مرحله‌ای شده که مقامات روسی می‌گویند خطرناک‌ترین مرحله آن است؛ زیرا نیروهای روسی در شرق اوکراین در حال پیشروی‌ هستند و غرب در حال بررسی چگونگی حمایت از اوکراین است. روسیه هفته‌هاست که به غرب پیام می‌دهد اگر آمریکا و متحدانش به اوکراین اجازه دهند موشک‌های دوربردتری به عمق روسیه شلیک کند، مسکو واکنش نشان خواهد داد. در سوی دیگر نیز ناتو می‌گوید ‌‌کره شمالی نیروهایش را به غرب روسیه فرستاده تا در جنگ اوکراین از آنها استفاده کند. ولودیمیر زلنسکی در اظهاراتی از حامیان غربی خود خواسته است‌ به‌جای تماشا، در برابر اتحاد نیروهای روسیه و کره شمالی اقدام کنند. سی‌ان‌ان با انتشار ویدئویی، از تجهیز صدها سرباز کره‌شمالی در مراکز نظامی روسیه خبر داد. این ویدئو که مرکز ارتباطات استراتژیک و امنیت اطلاعات اوکراین برای سی‌ان‌ان ارسال کرده است، گزارش‌های پیشین سازمان‌های اطلاعاتی کره جنوبی و اوکراین مبنی بر همکاری پیونگ‌یانگ و مسکو در تهاجم به اوکراین را تأیید می‌کند. پیش از آن، رئیس‌جمهوری اوکراین هشدار داده بود که همکاری کره‌ شمالی با روسیه برای تهاجم به کشورش، می‌تواند آغاز‌کننده جنگی جهانی باشد. دیپلمات‌های آمریکایی می‌گویند‌ روابط با روسیه بدتر از هر زمان دیگری از دوره جنگ سرد است، اما واشنگتن به دنبال تشدید جنگ در اوکراین نیست. مقامات اوکراینی گفته‌اند‌ روسیه تازه‌ترین حمله شبانه هواپیمای بدون سرنشین خود را به اوکراین انجام داد و در حمله‌ای که تا ظهر ادامه داشت، کی‌یف را هدف گرفت. به گفته سرهی پوپکو، مدیر نظامی کی‌یف، آوار هواپیماهای بدون سرنشین سرنگون‌شده به شش منطقه شهر اصابت کرد، یک افسر پلیس زخمی شد، به ساختمان‌های مسکونی آسیب رساند و منجر به آتش‌سوزی شد.

پوپکو در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «شبی دیگر. هشدار حمله هوایی دیگر. حمله پهپادی دیگر. نیروهای مسلح روسیه با تاکتیک‌های قدیمی و آشنای خود دوباره به کی‌یف حمله کردند‌». ‌ارتش اوکراین نیز گزارش داد که ‌پدافند هوایی، ۳۹ پهپاد از ۷۱ پهپاد روسی را که پرتاب شده بودند، منهدم کرد. ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، با انتشار پیامی در شبکه‌های اجتماعی ادعا کرده است ‌‌پهپادهای مورد استفاده روسیه، ساخت ایران است. ارتش اوکراین روز جمعه اعلام کرد ‌نیروهای مسکو تنها در ماه اکتبر بیش از دو هزار پهپاد را به سمت اهداف غیرنظامی و نظامی در سراسر اوکراین پرتاب کرده‌اند. روسیه بارها هدف قرار‌دادن غیرنظامیان را رد کرده و مدعی شده است‌ تأسیسات شهری زمانی که بخشی از زیرساخت‌های نظامی اوکراین باشند، اهداف قانونی حمله محسوب می‌شوند.