• ایمالز جستجوگر کالا
  • |

    ساعت ۳ بامداد ناهید به آسمان می‌آید

    مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران از قرار گرفتن سیاره درخشان ناهید در بیشترین کشیدگی غربی خود در بامداد یکشنبه، ۱۱ خرداد خبر داد و گفت: در این شب، همچنین علاقه‌مندان می‌توانند شاهد همنشینی کم‌نظیر سیاره سرخ بهرام با هلال ماه و ستاره دل‌ شیر در صورت فلکی اسد باشند.

    ساعت ۳ بامداد ناهید به آسمان می‌آید

    به گزارش گروه رسانه ای شرق، مهندس مسعود عتیقی  اظهار کرد: از آنجا که مدار سیارات تیر و ناهید (عُطارد و زهره) نسبت به زمین، به مهر تابان نزدیک‌تر است؛ این سیارات از دید ناظران زمینی هیچ‌گاه تمامی پهنه آسمان را طی نمی‌کنند و این‌گونه به نظر می‌رسد که در یک مسیر بیضی کشیده نزدیک به یک خط، در طرفین خورشید جابه‌جا می‌شوند.

    وی افزود: طی این جابه‌جایی، سیارات مورد اشاره چند ماه در غرب خورشید و در چند ماه دیگر (به جز مدت کوتاهی که از دید ناظر، به خورشید بسیار نزدیک دیده می‌شوند) در شرق خورشید هستند.

    عتیقی خاطر نشان کبرد: بدیهی است اگر این سیارات در شرق خورشید باشند، ابتدا مهر تابان غروب می‌کند، سپس این سیارات در افق غرب فرو می‌روند و در این شرایط شامگاهی هستند و اگر در غرب خورشید باشند، زودتر از مهر تابان غروب کرده و در افق صبحگاهی پیش از طلوع خورشید، از افق شرق سر بر می‌آورند.

    درخشش ناهید در آسمان بامدادی ۱۱ خرداد/همنشینی دیدنی «بهرام» و «ماه» در شامگاه یکشنبه

    هندسه کشیدگی غربی و شرقی سیارات داخلی تیر و ناهید نسبت به زمین

    مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران خاطر نشان کرد: ملکه آسمان، سیاره ناهید که با توجه به درخشش زیاد به این نام شناخته می‌شود، طی این شب‌ها در افق صبحگاهی و در غرب خورشید است. 

    وی تاکید کرد: این سیاره در بامداد یکشنبه، ۱۱ خرداد سال جاری در بیشترین کشیدگی غربی خود قرار دارد و ۴۵.۹ درجه با مهر تابان جدایی زاویه‌ای خواهد داشت.

    عتیقی یادآور شد: بر این اساس سیاره ناهید در صورت فلکی ماهی (حوت) در بهترین شرایط برای مشاهده قبل از ساعت ۳ بامداد ۱۱ خرداد تا روشنی آسمان، با چشم غیرمسلح و همچنین از درون تلسکوپ به شکل اهله ماه، قرار خواهد داشت. این سیاره، طولانی‌ترین حضور را در شرق آسمان، در بامداد این روز تا قبل از طلوع خورشید داراست.

    درخشش ناهید در آسمان بامدادی ۱۱ خرداد/همنشینی دیدنی «بهرام» و «ماه» در شامگاه یکشنبه

    سیاره ناهید در صورت فلکی ماهی و سیارات کیوان (Saturn) و نپتون بالاتر از آن در همین صورت فلکی - بامداد یکشنبه ۱۱ خرداد

    به گفته وی سیاره تیزپای تیر در این روزها از دید ناظر زمینی، در مجاورت مهر تابان قرار دارد و قابل رصد نیست.

    عتیقی افزود: در بامداد این روزها، سیارات کیوان و نپتون در صورت فلکی ماهی نزدیک به یکدیگر و بالاتر از سیاره ناهید قرار دارند؛ هر چند که سیاره کیوان (زحل)، به رنگ زرد با چشم غیرمسلح قابل مشاهده است، اما برای مشاهده سیاره نپتون نیاز به تلسکوپ کوچک آماتوری و یا دوربین دوچشمی نجومی است.

    مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران خاطر نشان کرد: جهت اطلاع علاقه‌مندان به رویدادهای نجومی جالب است که اعلام کنیم که در شامگاه‌ یکشنبه ۱۱ خردادماه جاری، رصدگران می‌توانند سیاره سرخ بهرام را همنشین هلال افزاینده ماه در صورت فلکی شیر (اسد) مشاهده کنند.

    درخشش ناهید در آسمان بامدادی ۱۱ خرداد/همنشینی دیدنی «بهرام» و «ماه» در شامگاه یکشنبه

    همنشینی سیاره سرخ بهرام و ستاره دل شیر - شامگاه یکشنبه ۱۱ خردادماه جاری

    وی ادامه داد: در این شب، سیاره بهرام در سمت راست ماه و ستاره مشهور دل‌شیر (قلب الاسد) در سمت چپ ماه قرار دارند و در حقیقت این شب زمان همنشینی و کمترین فاصله ماه با سیاره بهرام و ستاره دل شیر است.

    عتیقی افزود: ساعت ۱۹ و ۳۹ دقیقه شامگاه ۱۱ خرداد، بهرام در کمترین فاصله با ماه و ۲.۶ درجه از آن جدایی دارد. ساعت ۲۳ و ۴۹ دقیقه همین شب نیز، ستاره دل شیر در کمترین فاصله زاویه‌ای با ماه، در فاصله زاویه‌ای ۴.۴ درجه‌ای ماه قرار دارد. 

    وی اظهار کرد: این اجرام پیش از نیمه شب ‌این تاریخ غروب خواهند کرد.

    منبع: ایسنا