آمازون بیسروصدا در حال توسعه یک فناوری جدید و ترسناک است
آخرین فناوری که آمازون در حال توسعه آن است، سیستمی به نام ولکان (Vulcan) است.

این روزها، تشخیص واقعیت از دستسازههای هیجانانگیز، آیندهنگرانه و هوش مصنوعی واقعاً سخت شده است. شما عملاً نمیتوانید برگرهای گیاهی فرآوری شده را از گوشت چرخکرده واقعی تشخیص بدهید. آهنگهایی منتشر میشوند که حقیقتاً فکر میکنید خواننده فقیدش از گور برخواسته و آن را برای دل شما خوانده است. هوش مصنوعی و فناوریهای نوین، بهقدری در زندگی همه ما ریشه دواندهاند که نهتنها پرداخت، خرید و فروشها و ابعاد حرفهای زندگیمان را پوشش میدهند، که تا عمیقترین و خصوصیترین بخشهای زندگیمان هم رسوخ کردهاند.
اگرچه تا همین چند دهه پیش، تخلیلی و آرمانگرایانه به نظر میرسید، اما اکنون از دیدن خودروهای خودران و بدون راننده در خیابانها خیلی شگفتزده نمیشویم (البته که جهان اولیها)!
ایلان ماسک، بهعنوان کسی که هم یکی از اصلیترین منتقدان هوش مصنوعی بوده و هم از تاثیرگذارترین افراد روی توسعه این فناوری است، قبلتر به همه مردم دنیا هشدار داده بود که:
«به نقطهای خواهد رسید که دیگر نیازی به شغل نخواهد بود...»
در همین راستا، میخواهیم یکی از جدیدترین و ترسناکترین فناوریهای توسعه یافته توسط آمازون را معرفی کنیم. غول فناوری که پیشتر با الکسا توانسته بود دل میلیونها نفر از مردم را ببرد اکنون، بهظاهر میخواهد ترس را در دلشان بیندازد.
از آنجا که آمازون بیش از 100 مرکز بزرگ پردازش سفارشات آنلاین در سراسر ایالات متحده آمریکا دارد، فضای زیادی برای پیشرفت در حوزه لجستیک برای این شرکت وجود دارد. آخرین فناوری که آمازون در حال توسعه آن است، سیستمی به نام ولکان (Vulcan) است.
ولکان رباتی هوشمند شامل حسگرهای لمسی و بصری است که به آن اجازه میدهد اقلام مختلف (که کاربران از آمازون سفارش دادهاند) را درک و دستهبندی کرده و بر اساس آنها بستهبندی کند.
این امر باعث صرفهجویی در زمان و کار دستی مورد نیاز کارگران انسانی میشود، بسیار کارآمدتر بوده و راندمان آن بهشدت بالاتر است. رباتهای ولکان قادر به انجام شیفتهای 20 ساعته در روز هستند که تقریباً با توجه به سختی کار، از عهده هیچ نیروی انسانی برنمیآید و این در حالی است که قابلیت آن را دارند که سه چهارم موجودی انبار آمازون را مدیریت کنند!
اگرچه بر اساسا گفتههای خودِ شرکت آمازون، رباتهای ولکان دارای حس لامسه نیز هستند، اما این غول فناوری ادعا میکند که قرار است در کنار نیروهای انسانی کار کنند و شغل آنها را بهبود بخشند، نه اینکه جایگزین آنها شوند.
قضیه از جایی جدیتر و هولناکتر میشود که بدانید رباتهای ولکان، در حال حاضر هم در شعبههای اسپوکن، واشنگتن و هامبورگ آمازون به سختی مشغول به کار هستند.
اینکه آیا واقعاً قرار است این قبیل فناوریها، جای انسان را در کارخانجات و مشاغل پر کنند یا نه، سوالی است که روزبهروز پاسخ دادن به آن سختتر و ترسناکتر میشود.