|

تدفین رهبر شهید در حرم مطهر امام رضا(ع) قطعی است/ زمان قطعی اعلام می شود

استاندار خراسان رضوی گفت: تدفین رهبر شهید در حرم مطهر امام رضا(ع) قطعی است و برای مسیر تشییع نیز چندین سناریو طراحی شده و منتظر اعلام تهران برای زمان برگزاری این مراسم هستیم.

تدفین رهبر شهید در حرم مطهر امام رضا(ع) قطعی است/ زمان قطعی اعلام می شود

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

استاندار خراسان رضوی در نشست با مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی استان با تشریح اقدامات انجام‌شده برای مدیریت شرایط کشور و استان، از تشکیل ستادهای تخصصی، تأمین پایدار کالاهای اساسی، راه‌اندازی ستاد پشتیبانی جنگ و برنامه‌ریزی برای افزایش تاب‌آوری اجتماعی، اقتصادی و نظامی خبر داد.

غلامحسین مظفری در جلسه با مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی استان، اظهار کرد: در خصوص شرایط استان، در خراسان رضوی پیش‌بینی این را داشتیم که در این مرحله اتفاقاتی رخ دهد؛ بنابراین آمادگی‌های لازم در حوزه‌های مختلف پیش‌بینی و برنامه‌ریزی شده بود.

وی ادامه داد: زمانی که جنگ اتفاق افتاد، مطابق ساختاری که از قبل تدوین کرده بودیم و با استفاده از تجربه جنگ ۱۲ روزه، با تغییرات اندکی این ساختار را اصلاح و از آن استفاده کردیم. ستاد تنظیم بازار، شورای آرد و نان، شورای امنیت غذایی و شورای اقدام مشترک را داریم که این‌ها را تلفیق کردیم و جلسات این حوزه‌ها به‌صورت روزانه برگزار شد.

استاندار خراسان رضوی افزود: در حوزه ستاد بحران و کمیته اضطرار نیز به دلیل پیش‌بینی‌های لازم و هماهنگی‌هایی که باید انجام می‌شد، هر روز جلسات تشکیل شد و هر شب نیز برای مرور مصوبات جلسات صبح، نشست‌های جداگانه برگزار می‌شد و این روند بدون تعطیلی ادامه دارد.

مظفری بیان کرد: در برخی از جلسات نیز هر چند جلسه یک‌بار افراد مرتبط را از تهران دعوت می‌کردیم تا برای مدیریت بهتر شرایط در جلسات حضور پیدا کنند.

وی با اشاره به موضوع مرزها و تأمین کالاهای اساسی بیان کرد: در خصوص مرزها که مربوط به تأمین کالاهای اساسی است، با وجود تفویض اختیارات دیگر مشکلی نداریم. در حال حاضر تقریباً هیچ مانعی برای واردات کالاهای اساسی وجود ندارد و خوشبختانه این مسیر هموار شده است. بخشی از نیازهای کشور نیز از طریق مرزهای خراسان رضوی در حال تأمین است.

استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در خراسان رضوی خیلی درگیر جنگ نیستیم، اما با پدیده تمرکزگرایی در برخی موارد مواجه هستیم. با این حال باید شرایط را مدیریت کنیم و به دیگر نقاط کشور نیز کمک کنیم.

وی افزود: به‌عنوان نمونه از استان‌هایی مانند اصفهان، بوشهر و هرمزگان پشتیبانی می‌کنیم و خراسان رضوی چنین وظیفه‌ای را بر عهده دارد. برخی از خیرین استان نیز برای بازسازی اماکنی در هرمزگان، به‌ویژه در فضاهای آموزشی و درمانی، در حال کمک هستند.

مظفری در ادامه با اشاره به تعاملات منطقه‌ای استان گفت: در حوزه همسایگان، نخستین کاروان همبستگی و همدلی همسایگان از کشور ترکمنستان وارد استان شد. همچنین با کشور افغانستان و حکومت طالبان نیز همکاری‌های نزدیکی داریم.

وی تصریح کرد: در حوزه‌های امنیتی، اطلاعاتی و نظامی وضعیت استان مناسب است و در برخی موارد نیز پشتیبانی‌هایی از استان‌های دیگر انجام می‌دهیم. حوادثی که در استان رخ داده نیز عمدتاً در فرودگاه، بخش پدافند و رادارها و یک کارخانه در نیشابور بوده که برای آن‌ها تدابیر لازم اندیشیده شده بود.

استاندار خراسان رضوی ادامه داد: فضای عمومی استان به واسطه حضور مردم در میدان متفاوت است و فضای خوبی از نظر امنیت و آرامش وجود دارد. تأکید داریم که نقش و رسالت ما پشتیبانی جدی از مردم است؛ به‌گونه‌ای که نیازهای اولیه آن‌ها تأمین شود و فضای عمومی جامعه تقویت شود.

وی افزود: اصرار داریم نقش پشتیبانی برای سایر استان‌ها داشته باشیم و به همین منظور ستاد پشتیبانی جنگ در استان در اتاق بازرگانی تشکیل شده است. تأکید ما این است که این ستاد مردمی باشد و مجموعه آن نقش هماهنگی و هم‌افزایی را ایفا کند.

مظفری یادآور شد: محمدحسین روشنک، از تجار خوش‌نام و عضو هیئت‌رئیسه اتاق بازرگانی، دبیری این ستاد را بر عهده دارد. در جلسات این ستاد تأکید کردم که تولید در استان اگر دو شیفت بوده، به سه شیفت افزایش پیدا کند و در تولید کالاهای اساسی هیچ‌گونه تعللی نداشته باشیم و روند تولید تسریع شود.

وی ادامه داد: در خراسان رضوی مشکل برق و گاز نداریم و باید از این فرصت استفاده کنیم. این ظرفیت در بخش خصوصی استان وجود دارد و از صنعتگران نیز درخواست کرده‌ایم سناریوهای مختلف را در نظر داشته باشند. در همین راستا صنایع را در قالب ۱۱ گروه تقسیم کرده‌ایم تا اولویت‌ها بر اساس این گروه‌ها بررسی شود.

استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: در استان ۲۶۵ نانوایی دوگانه‌سوز داریم و تصمیم گرفتیم برای تأمین ژنراتور اضطراری برای نانوایی‌ها، ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه اختصاص دهیم تا در مواقع اضطراری با مشکل مواجه نشوند.

مظفری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برنامه‌ریزی برای برگزاری مراسم تشییع امام شهید خامنه‌ای (قدس سره) در مشهد، اظهار کرد: برای برگزاری این مراسم چندین جلسه برگزار شد و با توجه به تجربه برگزاری مراسم‌ تشییع شهید رئیسی و شهید سلیمانی در مشهد، تجربیات خوبی در این زمینه داریم.

وی ادامه داد: پس از برگزاری جلسات، مقرر شد یک رویه مشخص برای این مراسم داشته باشیم و در همین راستا کمیته‌های ۱۱گانه تشکیل شد و این ساختار با ستاد خدمات سفر تلفیق شد. پیش‌بینی ما این است که این مراسم احتمالاً پس از پایان جنگ برگزار شود، زیرا این مراسم بزرگ‌ترین تشییع و اجتماع کشور پس از انقلاب خواهد بود.

استاندار خراسان رضوی گفت: در این حوزه، تدفین این شهید در حرم مطهر امام رضا(ع) قطعی است و برای مسیر تشییع نیز چندین سناریو طراحی شده و منتظر اعلام تهران برای زمان برگزاری این مراسم هستیم.

وی افزود: نظم و انضباط حاکم بر این مراسم اهمیت زیادی دارد و برای سلامت مردم نیز برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده است. همچنین مقرر شده ساختار ستاد اربعین برای این موضوع نیز فعال شود.

مظفری تصریح کرد: اقتصاد و معیشت از موضوعات مهم در شعار سال است و همچنین رهبر معظم انقلاب بر انسجام ملی و امنیت ملی تأکید کرده‌اند و بدون تردید امنیت ملی در گرو انسجام ملی است. وظیفه ما این است که همگی در مسیر تقویت انسجام ملی حرکت کنیم.

وی ادامه داد: در شرایط موجود مهم‌ترین موضوع تاب‌آوری است و باید کمک کنیم تاب‌آوری اجتماعی افزایش یابد. نکته دوم تاب‌آوری اقتصادی است که باید آن را پیگیری کنیم و نکته سوم نیز تاب‌آوری نظامی است که امیدواریم در این حوزه نیز بتوانیم تا جایی که لازم است پیش برویم؛ همان‌گونه که تاکنون نیز با وجود تمام محدودیت‌ها عملکرد خوبی داشته‌ایم.

 در ادامه، علی آذری، نماینده شهرستان قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی در این جلسه بیان کرد: مجلس به معنای واقعی پای کار است و در شرایط جنگ همه نمایندگان در میدان حضور دارند. این جلسه با هدف بررسی شرایط استان و همچنین تجدید دیدار برگزار شده و امیدواریم ادامه این گفت‌وگوها به هم‌افزایی بیشتر و تصمیم‌گیری‌های مؤثرتر برای استان منجر شود.

سپس محسن زنگنه، نماینده شهرستان تربت‌حیدریه، مه‌ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: اقتصاد پساجنگ می‌تواند به سمت شکوفایی حرکت کند که یکی از دلایل آن بی‌اثر شدن بخشی از تحریم‌های اقتصادی است. بر اساس برخی مقررات بین‌المللی، اگر عبور کشتی‌ها بی‌ضرر باشد امکان متوقف کردن آن‌ها و دریافت هزینه وجود دارد و برای این موضوع نیز نیازی به قانون مجلس نیست.

وی افزود: از سوی دیگر، عدم همراهی اروپا در این جنگ و تضعیف ناتو از دستاوردهای مهم محسوب می‌شود و می‌تواند به افزایش امنیت اقتصادی ایران منجر شود. در عین حال باید انسجام ملی را حفظ کنیم و اجازه ندهیم این انسجام خدشه‌دار شود.

زنگنه ادامه داد: در این شرایط باید از فضای امنیتی و ظرفیت‌های خراسان رضوی برای نقش‌آفرینی اقتصادی استفاده کنیم و جایگاه استان را در اقتصاد کشور ارتقا دهیم. همچنین لازم است روند صدور مجوزهای بدون نام تسریع شود تا بتوان حداقل ۴۰ مجوز آماده را همراه با همه استعلام‌ها در اختیار سرمایه‌گذاران بزرگ قرار داد.

در ادامه امیر توکلی، نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی نیز بیانیه کرد: اعتقاد داریم این جنگ را با پیروزی پشت سر خواهیم گذاشت، اما مسئله مهم پس از جنگ است. مجلس باید محل تصمیم‌سازی باشد، در حالی که به نظر می‌رسد نقش آن در این زمینه کمرنگ شده و لازم است عقلانیت بیشتری در روند تصمیم‌گیری‌ها حاکم شود.

وی افزود: اتفاقات تلخ اغتشاشات دی‌ماه نیز تا حدی ماحصل بی‌توجهی به مردم بود. اکنون با فاصله‌ها و شکاف‌هایی در جامعه روبه‌رو هستیم و شرایط مطلوبی نداریم، بنابراین باید برای شکل‌گیری انسجام ملی تلاش کنیم و عقلانیت را در جامعه تقویت کنیم.

توکلی ادامه داد: خرابی‌های پس از جنگ باید با همکاری همه مردم بازسازی شود و این سازندگی زمانی محقق می‌شود که همه اقشار جامعه با هر دیدگاهی در کنار یکدیگر قرار بگیرند. کشور را همه مردم می‌سازند، نه یک قشر خاص، و لازم است همه کمک کنیم تا عدالت و عقلانیت در جامعه شکل بگیرد.

در ادامه سید احسان قاضی‌زاده هاشمی، نماینده شهرستان‌های فریمان، سرخس، احمدآباد و رضویه در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: برگزاری مراسم تشییع امام و رهبر شهید نیازمند ستاد و تنظیمات خاصی است و اگر از ظرفیت همه عزیزان و همچنین ظرفیت‌های مردمی استفاده شود، می‌توان این مراسم را به شکل شایسته مدیریت کرد.

وی افزود: در جریان جنگ وارد حوزه‌های زیرساختی شده‌ایم و هدف قرار گرفتن صنایعی مانند فولاد می‌تواند بر سایر صنایع از جمله خودروسازی نیز تأثیر بگذارد، بنابراین لازم است راهبردهایی برای همگرایی و مدیریت بهتر در توزیع آمایش سرزمینی اتخاذ شود.

به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان رضوی در ۱۲ فروردین، قاضی‌زاده هاشمی ادامه داد: در حوزه پدافندی نیز با ریسک‌هایی روبه‌رو هستیم و نیاز به تمهیدات ویژه برای مخازن سوخت و ذخایر کالاهای اساسی وجود دارد. همچنین واگن‌های باری و قطارها باید به‌ صورت پراکنده مستقر شوند تا از آسیب‌پذیری آن‌ها کاسته شود.

منبع: ایسنا

برای اطلاع از آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال شرق در «بله» و «روبیکا» بپیوندید.