حاج احمد متوسلیان کیست و آیا زنده است؟ + بیوگرافی و سوابق
در تیرماه ۱۳۶۱، حاج احمد متوسلیان به همراه سه نفر از دیپلماتهای ایرانی برای جلوگیری از تصرف سفارت ایران در بیروت توسط نیروهای فالانژ و اسرائیل، از پادگان الزبدانی در سوریه به سمت لبنان حرکت کردند. در ۱۴ تیر ۱۳۶۱، در نزدیکی بیروت، خودروی حامل آنها توسط نیروهای فالانژ متوقف و سرنشینان آن به اسارت درآمدند. پس از آن، هیچ خبری از سرنوشت آنها در دست نیست و به همین دلیل، به «جاویدالاثر» معروف شدند.

به گزارش گروه رسانهای شرق،
امروز شنبه ۱۴ تیرماه سالگرد ربوده شدن سردار حاج احمد متوسلیان و ۳ دیپلمات ایرانی است.
روز ۱۴ تیرماه ۱۳۶۱ چهار دیپلمات ایرانی در لبنان، سیدمحسن موسوی، احمد متوسلیان، کاظم اخوان و تقی رستگار مقدم توسط عوامل وابسته به رژیم صهیونیستی ربوده شدند. وزارت امور خارجه امروز در بیانیهای به مناسبت سالگرد این حادثه رژیم صهیونیستی را عامل و مسئول ربایش چهار دیپلمات ایرانی در لبنان دانسته و بر تشکیل کمیته حقیقتیاب مشترک میان ایران و لبنان با همکاری کمیته بینالمللی صلیب سرخ برای روشنکردن وضعیت دیپلماتهای ربودهشده ایرانی تاکید کرد است.
در این بیانیه آمده است: همانطور که بارها تصریح شده است، شواهد و قرائن زیادی وجود دارد که ثابت میکند دیپلماتهای ایرانی در زمان اشغال خاک لبنان توسط رژیم صهیونیستی توسط گروهی مسلح در داخل لبنان ربوده و به نیروهای اشغالگر تحویل داده شده و به سرزمینهای اشغالی منتقل شدند.
سپاه پاسداران هم به مناسبت چهلوسومین سالگرد ربوده شدن سردار احمد متوسلیان و دیپلماتهای ایرانی بیانیهای صادر و بر تشکیل کمیته حقیقتیاب مشترک با همکاری نهادهای بینالمللی در این زمینه تاکید کرد.
حاج احمد متوسلیان کیست؟
حاج احمد متوسلیان یزدی، متولد ۱۵ فروردین ۱۳۳۲ در محله امامزاده سیداسماعیل تهران، از فرماندهان برجسته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و یکی از نمادهای مقاومت ایران در دوران جنگ تحمیلی و پس از آن بود.
تجارتنیوز نوشت: احمد متوسلیان در خانوادهای مذهبی و متعهد به تربیت اسلامی رشد کرد. دوران ابتدایی را در دبستان اسلامی مصطفوی گذراند و در کنار تحصیل، در مغازه شیرینیفروشی پدرش در بازار تهران مشغول به کار بود. در سنین نوجوانی، با فعالیتهای سیاسی و مذهبی آشنا شد و به مبارزه علیه رژیم پهلوی پرداخت. وی در سال ۱۳۵۴ توسط ساواک دستگیر و مدت پنج ماه در زندان فلکالافلاک خرمآباد زندانی شد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، احمد متوسلیان به سپاه پاسداران پیوست و در کردستان به مبارزه با ضدانقلاب پرداخت. وی در سال ۱۳۶۰ فرماندهی لشکر ۲۷ محمد رسولالله را بر عهده گرفت و در عملیاتهای مهمی چون فتحالمبین و بیتالمقدس نقش مؤثری ایفا کرد. در این عملیاتها، آزادسازی خرمشهر و دیگر مناطق اشغالی به دست نیروهای ایرانی به وقوع پیوست.
در تیرماه ۱۳۶۱، حاج احمد متوسلیان به همراه سه نفر از دیپلماتهای ایرانی، شامل سید محسن موسوی، تقی رستگار مقدم و کاظم اخوان، برای جلوگیری از تصرف سفارت ایران در بیروت توسط نیروهای فالانژ و اسرائیل، از پادگان الزبدانی در سوریه به سمت لبنان حرکت کردند. در ۱۴ تیر ۱۳۶۱، در نزدیکی بیروت، خودروی حامل آنها توسط نیروهای فالانژ متوقف و سرنشینان آن به اسارت درآمدند. پس از آن، هیچ خبری از سرنوشت آنها در دست نیست و به همین دلیل، به «جاویدالاثر» معروف شدند.
حاج احمد متوسلیان زنده است؟
پس از سالها تحقیق و بررسی، برخی منابع به شهادت متوسلیان و همراهانش اشاره کردهاند. سردار قاسم سلیمانی نیز در سال ۱۳۹۹ اظهار داشت که «حاج احمد متوسلیان اولین شهید ایرانی در راه فتح قدس است». با این حال، شهادت رسمی آنها هنوز تأیید نشده است و پرونده آنها همچنان باز است.
آخرین اخبار سیاست را از طریق این لینک پیگیری کنید.