زمان نمایش فیلمهای ایرانی در کن مشخص شد
برنامه نمایش هفتادوهشتمین دوره جشنواره فیلم کن اعلام شده و نمایش فیلمهای ایرانی در روزهای پایانی جشنواره خواهد بود. فیلم جعفر پناهی اولین فیلم سینمایی ایرانی است که در این جشنواره اکران خواهد شد. «یک تصادف ساده» ساخته او با مدتزمان ۱۰۵ دقیقه در روزهای ۳۰ و ۳۱ اردیبهشت به نمایش گذاشته میشود.


برنامه نمایش هفتادوهشتمین دوره جشنواره فیلم کن اعلام شده و نمایش فیلمهای ایرانی در روزهای پایانی جشنواره خواهد بود.
فیلم جعفر پناهی اولین فیلم سینمایی ایرانی است که در این جشنواره اکران خواهد شد. «یک تصادف ساده» ساخته او با مدتزمان ۱۰۵ دقیقه در روزهای ۳۰ و ۳۱ اردیبهشت به نمایش گذاشته میشود. انتظار میرود این فیلم با استقبال این جشنواره روبهرو شود. این فیلم اکران جهانی بعدی خود را در هفتادودومین جشنواره فیلم سیدنی خواهد داشت. در جشنواره فیلم سیدنی که در خانه اپرای سیدنی برگزار میشود، قرار است ۱۵ فیلم مستقیم از جشنواره کن نشان داده شوند که «یک تصادف ساده» نیز یکی از ۲۰۷ آثار این جشنواره است. اطلاعات زیادی درباره فیلم جعفر پناهی منتشر نشده است.
همچنین «زن و بچه» ساخته جدید سعید روستایی با مدتزمان ۱۳۱ دقیقه در نخستین نمایش جهانی خود در تاریخ ۲۳ مِی (دوم خرداد) و از ساعت ۱۵:۳۰ در سالن اصلی گرند لومیر جشنواره کن به نمایش گذاشته میشوند و دومین نمایش این فیلم نیز روز ۲۴ مِی (سوم خرداد) در ساعت ۱۲ ظهر برنامهریزی شده است.
«زن و بچه» که یکی از ۲۲ فیلم رقابتکننده در بخش مسابقه اصلی جشنواره کن است، به عنوان یک درام خانوادگی معاصر با موضوع انتقام و بخشش توصیف شده است، پریناز ایزدیار (بازیگر فیلم متری شش و نیم) را در نقش یک پرستار بیوه به تصویر میکشد که با پسر یاغی خود دستوپنجه نرم میکند. هنگامی که یک حادثه غمانگیز رخ میدهد، او خود را درگیر احساس خیانت میبیند، حتی در حالی که به دنبال عدالت است.
شرکت فرانسوی «Goodfellas»، مسئولیت فروش بینالمللی این درام ایرانی را بر عهده گرفته است. این فیلم، اولین اثر سعید روستایی پس از فیلم «برادران لیلا» است.
این دوره جشنواره بینالمللی فیلم کن از ۲۳ اردیبهشت تا سوم خرداد برگزار میشود و بازیگر شناختهشده فرانسوی، ژولیت بینوش، به عنوان رئیس هیئت داوران بخش رقابتی اصلی این جشنواره انتخاب شده است. رسانههای جهان شروع به نوشتن درباره آثار امسال و پیشبینی درباره اهمیت آنها کردهاند و فهرستهای متعدد ۲۰ فیلم مهم، ۲2 فیلمی که باید انتظارشان را کشید و ۱۳ فیلم پرسروصدا، در عناوین خبری به چشم میخورد. با این حال در بیشتر این فهرستها خبری از آثار ایرانی نیست.
اما از آثار تازه کارگردانان بزرگ تا اولین تجربههای کارگردانی اسکارلت جوهانسون، کریستن استوارت و دیگر چهرهها در این فهرستها قرار دارد. از این نکته نمیتوان گذشت که جشنواره فیلم کن همواره جایگاه نمایش بهترین آثار سینمایی جهان بوده است. در سالهای اخیر، برخی از برندگان نخل طلا به موفقیتهای چشمگیری در فصل جوایز دست یافتهاند؛ آثاری مانند انگل ساخته بونگ جون-هو و آنورا ساخته شان بیکر که بعدها جایزه اسکار بهترین فیلم را نیز به دست آوردند. افزون بر آن، فیلمهایی چون آناتومی یک سقوط (جاستین تریه)، منطقه علاقهمندی (جاناتان گلیزر) که برای نخستین بار در کن نمایش داده شدند، تحسین جهانی را برانگیختند. جشنواره امسال یک ویژگی دیگر هم دارد و برای دومین سال متوالی یک زن ریاست جشنواره را بر عهده دارد.