استقبال ایرلند از گفتوگوهای آتی ایران و تروئیکای اروپایی
«سیمون هریس» معاون نخست وزیر و وزیر خارجه ایرلند از گفتوگوهای آتی ایران و سه کشور اروپایی در استانبول استقبال و نسبت به یافتن یک راهحل مبتنی بر مذاکره ابراز امیدواری کرد.

به گزارش گروه رسانهای شرق،
هریس دوشنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: از گزارشها درباره اینکه ایران در مورد برنامه هستهای خود با نماینده عالی اتحادیه اروپا و تروئیکای اروپایی گفتوگو خواهد کرد، استقبال میکنم.
وی افزود: امیدوارم که راهحلی مبتنی بر مذاکره برای رفع نگرانیهای مشروع جامعه بینالمللی پیدا شود.
هریس همچنین درباره جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین نوشت: جنگ در غزه باید هم اکنون پایان یابد. رنج غیرنظامیان در غزه به عمق جدیدی رسیده است.
وی در مورد سوریه نیز گفت: امنیت و حقوق بشر همه سوریها، فارغ از دین و قومیت آنها، باید رعایت شود.
اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران دوشنبه اعلام کرد که گفتوگو میان جمهوری اسلامی ایران و سه کشور اروپایی، روز جمعه در استانبول، برگزار خواهد شد. این نشست در سطح معاونان وزیران امور خارجه و با حضور معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار خواهد شد.
وی افزود: سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان روز گذشته نامهای را خطاب به سه کشور عضو برجام (سه کشور اروپایی)، چین، روسیه و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ارسال و مواضع حقوقی جمهوری اسلامی ایران را بیان کرد؛ بنابراین توسل به آنچه بهعنوان اسنپبک از آن یاد میشود، بیمعنا، غیرقابل توجیه، غیرحقوقی و غیراخلاقی است.
بقائی با بیان اینکه موضوع گفتوگوها نیز روشن است، افزود: جمهوری اسلامی ایران در نشست پیشرو، مطالبات خود را بهصورت جدی مطرح خواهد کرد و کشورهای اروپایی باید نسبت به مواضع ناصوابی که در جریان تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی و آمریکا اتخاذ کردند، پاسخگو باشند.
انگلیس، فرانسه و آلمان بخشی از توافق هستهای ۲۰۱۵ با ایران، موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هستند که منجر به محدودیت برنامه هستهای تهران در ازای لغو تحریمها علیه ایران شد اما دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در دوره اول ریاست جمهوری خود در سال ۲۰۱۸ بهطور یکجانبه ایالات متحده را از آن خارج کرد. تروئیکای اروپا طبق این توافق میتوانند با استفاده از بندی در آن که تحت عنوان مکانیسم ماشه شناخته میشود، تحریمهای سازمان ملل علیه ایران را بازگردانند.
کشورهای اروپایی که طی یک دهه گذشته در اجرای تعهدات برجامی خود ناکام ماندهاند، در حالی ایران را به فعالسازی مکانیسم ماشه تهدید میکنند که این سازوکار پس از حملات غیرقانونی آمریکا و رژیم اسرائیل علیه تاسیسات هستهای ایران، مشروعیت، توجیه حقوقی و اثرگذاری سیاسی خود را بهکلی از دست داده و تلاش برای فعالکردن آن صرفاً اقدامی تنبیهی و مغایر با روح و هدف توافق هستهای بهشمار میرود.
آخرین اخبار جهان را از طریق این لینک پیگیری کنید.