حمله اسرائیل به مواضع حوثیها در یمن؛
تنش جدید در دریای سرخ
حمله هوایی اسرائیل به مواضع حوثیها در سه بندر یمن و یک نیروگاه، پس از ماهها تنش در دریای سرخ و حملات پیاپی به کشتیها و اهداف اسرائیلی، بار دیگر ابعاد تازهای به بحران منطقهای بخشیده است.

به گزارش گروه رسانهای شرق،
بامداد دوشنبه، ارتش اسرائیل اعلام کرد که مواضع حوثیها را در سه بندر یمن و یک نیروگاه برق هدف قرار داده است. این نخستین حمله اسرائیل به یمن در حدود یک ماه اخیر محسوب میشود. اهداف این حملات شامل بنادر حدیده، راس عیسی و الصلیف و همچنین نیروگاه برق رأس قنطب بوده است. ارتش اسرائیل تأکید کرد که این عملیات در واکنش به حملات پیاپی حوثیها به اسرائیل صورت گرفته است.
از زمان آغاز جنگ غزه در اکتبر ۲۰۲۳، حوثیها حملات موشکی و پهپادی متعددی را به سوی اسرائیل و کشتیهای عبوری در دریای سرخ انجام دادهاند. این اقدامات، که حوثیها آن را همبستگی با فلسطینیان میدانند، موجب اختلال جدی در تجارت جهانی شده است. هر چند بیشتر موشکها و پهپادهای شلیکشده به سمت اسرائیل رهگیری شده یا به مقصد نرسیدهاند، اما اسرائیل بارها به این حملات پاسخ داده است.
ارتش اسرائیل همچنین اعلام کرد که در بندر راس عیسی، به کشتی Galaxy Leader حمله کرده است؛ کشتیای که اواخر سال ۲۰۲۳ توسط حوثیها توقیف شد. طبق گزارش ارتش اسرائیل، نیروهای حوثی یک سامانه راداری روی این کشتی نصب کرده و از آن برای ردیابی کشتیها در آبهای بینالمللی بهره میگیرند؛ اقدامی که به گفته اسرائیل، با هدف گسترش فعالیتهای حوثیها در دریای سرخ صورت گرفته است.
واکنش حوثیها و وضعیت بندر حدیده
سخنگوی نظامی حوثیها در واکنش به حملات اسرائیل اعلام کرد که پدافند هوایی این گروه با استفاده از تعداد زیادی موشک زمین به هوای ساخت داخل، با حمله اسرائیل مقابله کرده است. به گفته ساکنان، حملات هوایی اسرائیل به شهر بندری حدیده باعث قطع برق اصلی شهر و فرو رفتن آن در تاریکی شد. تا این لحظه، گزارشی از تلفات احتمالی این حملات منتشر نشده است.
شبکه المسیره، رسانه حوثیها، گزارش داد که اسرائیل اندکی پس از صدور هشدار تخلیه برای ساکنان سه بندر یمنی، چندین حمله هوایی به حدیده انجام داده است. این حملات تنها ساعاتی پس از آن رخ داد که یک کشتی در نزدیکی حدیده هدف حمله قرار گرفت و خدمه آن، با ورود آب به کشتی، آن را ترک کردند. هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله به کشتی را بر عهده نگرفته، اما شرکت امنیتی آمبری اعلام کرده که مشخصات این کشتی با اهداف معمول حملات حوثیها مطابقت دارد.
در سالهای اخیر، اسرائیل ضربات سنگینی به گروههای حزبالله لبنان و گروه حماس وارد کرده است. با این حال، حوثیها و همچنین گروههای مسلح گروههای مسلح در عراق همچنان پابرجا هستند. گروه حوثیها به رهبری عبدالملک الحوثی، طی سالهای اخیر از جمعی رزمنده ساده در کوهستانهای یمن، به نیرویی چند ده هزار نفری با پهپادها و موشکهای بالستیک تبدیل شدهاند. عربستان سعودی و کشورهای غربی ادعا میکنند تسلیحات پیشرفته حوثیها از سوی ایران تأمین میشود، هرچند تهران این موضوع را رد میکند.
آخرین اخبار جهان را از طریق این لینک پیگیری کنید.