|

یک قدم مهم برای دمشق

پای جولانی به غرب رسید

سفر احمد الشرع در روز ۱۷ اردیبهشت به پاریس، اولین حضور او در یک کشور اروپایی در قامت مقام ارشد سوری بود.

پای جولانی به غرب رسید

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ جولانی در سفر خود مورد استقبال مکرون قرار گرفت و در حالی که کمترین شباهتی با یک سال قبلش نداشت، وارد الیزه شد.

 خیز اروپا برای حذف تحریم سوریه جولانی برای اینکه بتواند فرای همه تحریم‌هایی که علیه او به عنوان رهبر سابق یک گروه تروریستی و فردی تعقیب شده به پاریس سفر کند، از سازمان ملل اجازه و معافیت گرفت.

 

تحریم‌های اروپا علیه سوریه طیف وسیعی را شامل می‌شدند. اما حالا مکرون در دیدار با الشرع گفته که دستکم فرانسه آماده حذف تدریجی چنین تحریم‌هایی است. یکی از مهم‌ترین این تحریم‌ها بر صادرات نفت از سوریه بود که ضربه بزرگی به اقتصاد این کشور وارد آورد. مسدود کردن دسترسی به کانال‌های مالی بین‌المللی هم از دیگر تحریم‌ها بود. تحریم‌های فرانسه هم در چارچوب تحریم‌های اتحادیه اروپا تنظیم شده بودند. همچنین فرانسه شرکت‌های خود را از سرمایه‌گذاری در بخش‌های کلیدی اقتصاد سوریه، مانند نفت و گاز، منع کرد. به نظر می‌رسد دیگر کشورهای غربی از جمله آمریکا تاکنون قدم اساسی برای برداشتن تحریم‌های روسیه برنداشته‌اند و فرانسه هم قصد ندارد تا به صورت فوری این ماجرا را حل و فصل کند.

 

شرط فرانسه برای کاهش تحریم‌ها علیه سوریه تثبیت شرایط در این کشور است. مکرون از احمد الشرع خواسته تا عاملان خشونت‌های اخیر علیه شیعیان و دروزی‌ها را تحت‌پیگرد قانونی قرار دهد. رئیس جمهور فرانسه همچنین از جولانی خواسته تا به حقوق اقلیت‌ها احترام گذاشته و به دنبال مشارکت آنها در قدرت باشد. در عوض الشرع هم یادآوری کرده که کشورش برای بازسازی زیرساخت‌هایی که طی سال‌های جنگ داخلی و بعد از آن بر اثر درگیری‌های داخلی و حملات اسرائیل از بین رفته‌اند، به برداشته شدن تحریم‌ها نیاز دارد. او گفته تحریم‌هایی که علیه دولت بشر اعمال شده‌اند دیگر توجیهی ندارند.

 

انتقاد از مکرون بابت دعوت از جولانی

 مخالف اصلی دعوت از جولانی برای سفر به فرانسه راست‌گرایان فرانسوی بوده‌اند. مارین لوپن شناخته‌شده‌ترین چهره راست‌گرایان این دعوت را تحریک‌آمیز و غیرمسئولانه خوانده و دیگران هم پشت سر او از رئیس‌جمهور فرانسه بابت دعوت از مردی با سابقه رهبری گروهی تروریستی انتقادات تندی کرده‌اند.

 

اما مکرون ظاهرا این ایده‌ها را قبول ندارد. او نمی‌خواهد نفوذ خود را در کشورهایی مانند سوریه و لبنان از دست بدهد.

 

از سوی دیگر سفر جولانی به فرانسه نشان از میل کشورها برای پذیرش او به‌عنوان چهره‌ای عادی و قبول سوریه به عنوان کشوری است که از گذشته خود عبور کرده.

 

کشورهای غربی به ویژه فرانسه و آلمان از همان ابتدای کار مشخص کردند که خواهان ارتباط با سوریه جدید هستند تا نفوذ خود را بر سوریه پسااسد حفظ کنند. با این حال به نظر نمی‌رسد دستکم فرانسه بتواند در بازسازی و آینده سوریه نقش چشم‌گیری بازی کند. پاریس در مقایسه با گذشته با مشکلات بیشتری به ویژه در اقتصاد دست و پنجه نرم می‌کند که مانع از مشارکت اقتصادی و سرمایه‌گذاری کلان این کشور در سوریه خواهد شد. اما برای الشرع پذیرفته شدن در کاخ الیزه، یک قدم بسیار مهم محسوب می‌شود.کمتر از یک سال قبل، او مردی بود که آمریکایی‌ها برای سرش جایزه تعیین کرده بودند و حالا الشرع در الیزه مورد استقبال گرم مکرون قرار گرفته است.