|

زیستگاه پلنگ ایرانی آتش گرفت ؟

محیط زیست خراسان رضوی حریق در پارک ملی تندوره را تکذیب کرد.

زیستگاه پلنگ ایرانی آتش گرفت ؟

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

محیط زیست خراسان رضوی حریق در پارک ملی تندوره را تکذیب کرد.

در پی انتشار اخبار نگران‌کننده‌ای مبنی بر آتش‌سوزی در پارک ملی تندوره، زیستگاه ارزشمند پلنگ ایرانی، که در برخی از خبرگزاری‌های رسمی منتشر شد، خبرنگار اطلاعات با بررسی‌ صحت این اخبار را مورد بررسی قرار داد.  

بنابر اعلام مسئولان محیط زیست، آتش‌سوزی در داخل پارک ملی تندوره رخ نداده و این حریق، در مراتع شهرستان درگز، در مجاورت این پارک ملی، به وقوع پیوسته است.

تکذیب خبر، اما ضرورت حفاظت همچنان پابرجاست

اگرچه تکذیب آتش‌سوزی در پارک ملی تندوره، موجی از خوشحالی را در میان دوستداران محیط زیست به همراه داشت، اما این موضوع، از اهمیت و ضرورت حفاظت از این گنجینه ملی، ذره‌ای نمی‌کاهد.

 پارک ملی تندوره، با برخورداری از تنوع زیستی بی‌نظیر و میزبانی از گونه‌های نادر و ارزشمندی چون پلنگ ایرانی، همواره نیازمند توجه و مراقبت ویژه است.

نگرانی‌ها از دست رفتن اراضی و تهدید حیات وحش

انتشار اخبار نادرست اولیه، باعث ایجاد نگرانی‌هایی در میان مردم شد. نگرانی از بابت از دست رفتن ۵۰ هکتار از اراضی ارزشمند و حفاظت شده، و همچنین، بروز خطر برای گونه‌های ارزشمند حیات وحش این منطقه، از جمله مهم‌ترین دغدغه‌های مطرح شده بود؛ این حادثه، بار دیگر ضرورت دقت و صحت در اطلاع‌رسانی در خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها را یادآور می‌شود.

جزئیات آتش‌سوزی در مراتع درگز

آتش‌سوزی در مراتع شهرستان درگز، که بر اثر بی‌احتیاطی گردشگران رخ داد، ۶۵ هکتار از اراضی را به کام خود کشید. اگرچه این آتش‌سوزی در خارج از محدوده پارک ملی تندوره رخ داد، اما نزدیکی این مراتع به پارک، نگرانی‌ها در خصوص تأثیرات احتمالی آن بر اکوسیستم و حیات وحش منطقه را افزایش داد.

زیستگاه پلنگ ایرانی در معرض خطر؟

پلنگ ایرانی، به عنوان یکی از نمادهای حیات وحش ایران، در پارک ملی تندوره زیستگاه دارد. هرگونه آتش‌سوزی، حتی در خارج از محدوده پارک، می‌تواند تأثیرات منفی بر زیستگاه این گونه ارزشمند و دیگر حیوانات منطقه داشته باشد. تخریب پوشش گیاهی، از بین رفتن منابع غذایی و پناهگاه‌های حیوانات، و ایجاد اختلال در اکوسیستم، از جمله پیامدهای احتمالی این آتش‌سوزی‌ها است.

اقدامات حفاظتی و ضرورت هوشیاری

مسئولان محیط زیست و منابع طبیعی، پس از وقوع آتش‌سوزی، اقدامات لازم برای اطفاء حریق، جلوگیری از گسترش آن و بررسی علل وقوع آن را آغاز کردند. همچنین، بر لزوم افزایش نظارت بر گردشگران، آموزش و آگاهی‌رسانی به آن‌ها در خصوص مسائل زیست‌محیطی و رعایت نکات ایمنی، تأکید کردند.

 حفاظت از تندوره، وظیفه‌ای همگانی

آتش‌سوزی در مراتع درگز، اگرچه مستقیماً به پارک ملی تندوره آسیب نرساند، اما زنگ خطری برای حفاظت از این گنجینه ملی بود؛ این حادثه، ضرورت هوشیاری، دقت در اطلاع‌رسانی، و تلاش همگانی برای حفظ و حراست از محیط زیست را یادآور می‌شود. حفاظت از پارک ملی تندوره، وظیفه‌ای همگانی است و نیازمند همکاری و مشارکت همه افراد جامعه است.

 

منبع: اطلاعات آنلاین

آخرین اخبار جامعه را از طریق این لینک پیگیری کنید.