حمله هولناک یک خرس به مرد آبدانانی
بامداد امروز (سهشنبه) مردی ۴۳ ساله هنگام ورود به زیستگاه بوتک آبدانان در ارتفاعات کبیرکوه، با حمله خرس مواجه شد و به شدت مجروح شد.

به گزارش گروه رسانهای شرق،
یک مرد ۴۳ ساله که در ارتفاعات زیستگاه بوتک کبیرکوه آبدانان مورد حمله خرس قرار گرفت، با تلاش هشت ساعته نیروهای هلالاحمر و امدادگران اورژانس، سلامت نجات یافت و به مراکز درمانی منتقل شد.
مناطق طبیعی و زیستگاههای حیاتوحش همچون کبیرکوه، نه تنها خانه، بلکه مرزهای امن برای جانوران محسوب میشود؛ مرزهایی که هرگونه تهدید یا ورود غیرمجاز، میتواند واکنش غریزی و دفاعی حیوانات را به دنبال داشته باشد.
در ماههای گرم سال که زمان زادآوری بسیاری از وحوش، بهویژه خرسهاست، احتمال چنین برخوردهایی افزایش مییابد و حفظ امنیت تولهها برای حیوانات از اولویت بالایی برخوردار است.
با این حال، حضور بیمورد افراد به دلایل مختلفی همچون کوهنوردی، جمعآوری گیاهان دارویی و یا گردشگری بدون مجوز، اغلب باعث ایجاد حس ناامنی در جانوران میشود و رفتار تهاجمی آنها را به دنبال دارد.
بامداد امروز (سهشنبه) مردی ۴۳ ساله هنگام ورود به زیستگاه بوتک آبدانان در ارتفاعات کبیرکوه، با حمله خرس مواجه شد و به شدت مجروح شد.
به گفته رئیس شعبه جمعیت هلالاحمر آبدانان، بلافاصله پس از تماس تلفنی با مرکز کنترل و هماهنگی عملیات استان ایلام (ندای امداد ۱۱۲)، دو تیم واکنش سریع به همراه نیروهای اورژانس و مردم محلی، عملیات جستوجوی پیاده در کوهستانهای سختگذر را آغاز کردند.
شجاعت جابری با بیان اینکه عملیات امداد بیش از هشت ساعت به طول انجامید، افزود: نجاتگران پس از یافتن مصدوم، اقدامات فوری درمانی و تثبیت وضعیت وی را در محل انجام داده و او را به کمک نیروهای امدادی و اهالی روستا، به دامنه کوه انتقال و در ساعت ۲:۲۰ بامداد، به مراکز درمانی اعزام کردند.
وی با تاکید بر لزوم توجه به علائم هشداردهنده، گفت: شماره ۱۱۲ جمعیت هلالاحمر بهصورت شبانهروزی آماده امدادرسانی به هموطنان در حوادث است.
معاون فنی حفاظت محیط زیست استان ایلام نیز در این باره، تصریح کرد: حضور افراد بدون مجوز قانونی در زیستگاههای حیاتوحش طبق قانون ممنوع است و با متخلفان برخورد میشود.
علیرضا محمدی یادآور شد: در ورودی تمام زیستگاههای استان تابلوهای ورود ممنوع نصب شده، اما متاسفانه بیتوجهی برخی افراد گاهی منجر به چنین حوادث تلخی میشود.
وی اضافه کرد: پرداخت خسارت بیمه حمله گونههای در معرض انقراض مانند خرس، گرگ و پلنگ تنها در صورتی امکانپذیر است که حمله به دام، مزرعه یا باغ کشاورزان رخ داده و مستندات آن تایید شود.
معاون حفاظت محیط زیست ایلام به عموم شهروندان توصیه کرد: برای حفظ زیستگاههای حیاتوحش و جلوگیری از خطرات احتمالی، از ورود به این مناطق خودداری کنند.
استان ایلام با داشتن یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه طبیعی، دارای ۱۴۳ هزار هکتار مناطق حفاظتشده است و زیستگاههای مهمی همچون دینارکوه، کبیرکوه، بانکول، مانشت و قلارنگ، گچان، کولگ و ارغوان را در خود جای داده است.
پلنگ، خرس، انواع گربههای وحشی از جمله کاراکل، افعی دم عنکبوتی، افعی شاخدار، کل، قوچ، میش، گرگ، عقاب، شاهین و سارگپه برخی از گونههای حیاتوحش ایلام هستند.
آخرین اخبار جامعه را از طریق این لینک پیگیری کنید.