دولت متعهد شد به پرداخت خسارت ساکنان و مستاجران ساختمان سرو شد
با توقف جنگ، ساماندهی ساختمان سرو اساتید که خسارتهای قابل توجهی هم دیده است، در دستورکار مسئولان وزارت علوم قرار گرفت. حسین سیماییصراف، وزیر علوم در بازدیدی که 13 تیرماه از محل این مجتمع مسکونی داشت، از آسیب بسیار جدی به چندین بلوک این ساختمان سخن گفت.
به گزارش گروه رسانهای شرق،
عقربههای ساعت از 3 بامداد جمعه 23 خردادماه گذشته بود که مزدوران داخلی رژیمصهیونیستی به ساختمان سرو اساتید در میدان کتابی خیابان سعادتآباد تهران حمله کردند تا از این طریق بهزعم خود جلوی پیشرفت برنامه هستهای کشور با ترور دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد و دانشمند هستهای کشورمان گرفته شود. حملهای که نشان داد این رژیم با ایران پیشرفته دشمنی دارد و برای از بین بردن ریل پیشرفت ایران، از هیچ جنایتی فروگذار نخواهد بود؛ اما این حمله در میدان عمل دستاوردی جزء حذف فیزیکی دانشمندان و به شهادت رساندن مردم بیدفاع، به همراه نداشت و دشمن نتوانست به اهداف واهی که برای خود از حمله به کشور در ذهنش تداعی کرده بود، برسد.
مجتمع سرو نماد مقاومت علمی در برابر رژیمصهیونیستی
در آن تاریخ شوم؛ مزدوران رژیم صهیونیستی فقط طبقه دانشمند هستهای کشورمان را تنها به جرم علم بالایش در عرصه هستهای، هدف حمله قرار ندادند، بلکه به دلیل شدت انفجاری که در آن ساختمان 18 طبقه رخ داد، براساس اعلام رسانهها 23 نفر دیگر از ساکنان این ساختمان هم به شهادت رسیدند تا اینگونه بتوان از ساختمان سرو اساتید، به عنوان نماد مقاومت علمی کشور یاد کرد. با وجود اینکه نام همه شهدای این مجتمع رسانهای نشده، اما در کنار دکتر طهرانچی و همسر شهیده ایشان، نام 3 تن از شهدای این ساختمان هم پرآواز شده است. زهرا شمسبخش، دختر مسعود شمسبخش؛ قائممقام وزیر علوم یکی از همان شهدایی است که روزگاری در یکی از طبقات ساختمان سرو اساتید زندگی میکرد و بر اثر موج انفجار به شهادت رسید. جدای از این شهیده، احسان اشراقی به همراه تنها دختر 9 سالهاش به نام باران هم دیگر شهدای این ساختمان به حساب میروند که مانند بیش از 900 شهید جنگ 12 روزه، بدون هیچ بهانه غیرقابل قبولی به شهادت رسیدند. خانوادهای که تنها مادر بعد از چند روز بستری شدن در بیمارستان، از حمله رژیم صهیونیستی نجات پیدا کرد.
تأسیسات گازی گام اول تعمیرات ساختمان
با توقف جنگ، ساماندهی ساختمان سرو اساتید که خسارتهای قابل توجهی هم دیده است، در دستورکار مسئولان وزارت علوم قرار گرفت. حسین سیماییصراف، وزیر علوم در بازدیدی که 13 تیرماه از محل این مجتمع مسکونی داشت، از آسیب بسیار جدی به چندین بلوک این ساختمان سخن گفت و عنوان کرد: «خوشبختانه مدیریت ساختمان مجتمع، پیگیریهای بسیار خوبی برای جبران این صدمات کردهاند. به طوری که از روزهای اول این اتفاق، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، همکاران را موظف کرده تا بازسازی و جبران خسارات در اولین فرصت انجام شود.»
آنطور که این مقام مسئول از روند بازسازی این ساختمان عنوان کرده، تعمیر و بازسازی تأسیسات گاز از همان روزهای اولیه به شکل جدی دنبال شده تا اینگونه امکان بهرهمندی از گاز برای دیگر بلوکها فراهم شود. کاری که منابع مالی آن از سوی وزارت علوم تأمین شده و قرار است در روزهای آینده انشعاباتی که در اثر حمله رژیم صهیونیستی دچار آسیب شدند، به مدار برگردد.
دانشگاهها اسکان استادان را عهدهدار شدند
یکی دیگر از چالشهای ساکنان ساختمان سرو اساتید آن است که برخی از آنها تا زمان بازسازی کامل امکان سکونت در واحدهایشان را ندارند. مسئلهای که باعث شده تا وزارت علوم دانشگاههای محل خدمت هر کدام از اساتید را ملزم به تأمین محل اسکان کند. وزیر علوم در توضیح بیشتر این مسئله در بازدیدی که از این مجتمع داشت، عنوان کرد: «از روز دوم این حادثه پیگیریم که اگر عزیزانی از هیئت علمی منزلشان غیرقابل سکونت شده، دانشگاه مربوطه متعهد است اسکان آنان را تأمین کند. دولت برای چندمینبار تأکید کرده هر کسی که آسیب دیده اگر وابسته به یک سازمان دولتی است، باید آن سازمان نسبت به اسکان اقدام کند تا دولت وظیفهاش را در ساختوساز، تعمیر، نوسازی و بازسازی انجام دهد.»
ساخت بلوک C با مشارکت بنیاد مسکن
آن طور که معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم 10 تیرماه درباره برنامه وزارت علوم با هدف حمایت از اساتید و کارکنانی که محل زندگی آنها در حمله رژیم صهیونیستی دچار آسیب شده، عنوان کرده بود؛ مراحل اورژانسی برای بازسازی و تعمیرات ساختمان از چند روز پس از حادثه آغاز شده و این فعالیتها با نوسازی سیستم گازرسانی مجموعه و اقدامات مربوط به آواربرداری در حال انجام است.
تخریب و غیرقابل سکونت شدن برخی از طبقات این مجتمع بر اثر حمله رژیم صهیونیستی، باعث ایجاد چالشهای جدی برای صاحبخانه و مستأجران این مجتمع شده است؛ موضوعی که طبق گفتههای وزیر علوم، بنیاد مسکن برای بازسازی این طبقات اقدام خواهد کرد. وزیر علوم در خصوص مستأجران مجتمع که اثاثیه آنها از بین رفته است نیز گفته دولت متعهد به تأمین خسارت مالی آنها خواهد بود.
از قرار معلوم مسئولان وزارت علوم عزم جدی برای ایجاد بازسازی در این ساختمان را در کمترین زمان ممکن دارند.
پیشنهادی برای ساختمان سرو
وقتی زمین مجتمع سرو اساتید در سال 80 از سوی وزارت علوم خریداری شد، هیچکس تصورش را نمیکرد که روزگاری به نماد ملی در کشور تبدیل شود. مجتمعی در 4 بلوک و هر یک 18 طبقه که 14 طبقه آن مسکونی است و هر طبقه هم دارای 4 واحد است. بلوک C ساختمانی است که در حمله رژیم صهیونیستی آسیبهای جدی دیده است، به طوری که مزدوران این رژیم برای به شهادت رساندن دکتر طهرانچی که در طبقه ششم این مجتمع زندگی میکرد، به گونهای به این ساختمان حمله کردند که از طبقه سوم آن غیرقابل سکونت شده است. ساختمانی که زخمهای عمیقی از این حمله در جای جای خود به یادگار دارد. مجتمع سرو اساتید تا بیش از 23 خردادماه میزبان چهرههای علمی کشور بود که در میان آنها، نام شهید طهرانچی به واسطه حضور 7 ساله در دانشگاه آزاد برای عموم مردم شناخته شدهتر بود؛ اما هنوز هم که هنوز است بسیاری از اساتید و چهرههای علمی دانشگاههای پایتخت که تا یک ماه پیش در این ساختمان زندگی میکردند، در گمنامی به فعالیتهای علمیشان میپردازند تا نشان دهند حملات اخیر نمیتواند تغییری در عزم دانشگاهیان ایران برای پیشبرد برنامههای علمی ایجاد کند.
برای تبدیل شدن ساختمان 18 طبقه میدان کتابی سعادتآباد به یکی از یادگاریهای تلخ جنگ 12 روزه، مسئولان وزارت علوم و مدیران مجتمع میتوانند تصمیمهای ماندگاری اتخاذ کنند. یکی از این تصمیمهاهم میتواند تغییر نام آن به «باران» شهید 9 ساله این ساختمان باشد تا قصه غریب او برای همیشه در تاریخ و افکار عمومی ماندگار شود. قصهای که میتوان از دل طبقات آن فیلمها و کتابهای زیادی را نوشت تا برای آیندگان مشخص شود در خرداد پرحادثه 1404، چه بر سر این ساختمان و اهالیاش رفته است.
آخرین اخبار جامعه را از طریق این لینک پیگیری کنید.