بندر کلاهی کجاست و چگونه به انبار بزرگ قاچاق سوخت تبدیل شد؟
قاچاق سوخت در بندر کلاهی به لحاظ حجم و زمان کار، یک مشکل مزمن و ریشهای است که به مرور زمان و طی چندین سال شکل گرفته و به آرامی به وضعیت فعلی رسیده است.

رییسکل دادگستری هرمزگان گفت: حجم ذخیره مخازن سوخت قاچاق در بندر کلاهی میناب غیرقابل تصور و بیش از ۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر است که با تولید روزانه یک پالایشگاه برابری میکند.
به گزارش روابط عمومی ادارهکل دادگستری هرمزگان، مجتبی قهرمانی روز جمعه با تشریح جزئیات عملیات بزرگ دستگاه قضایی و فراجا برای پاکسازی بندر کلاهی از مخازن و زیرساختهای قاچاق سوخت، اظهار کرد: قاچاق سوخت در بندر کلاهی به لحاظ حجم و زمان کار، یک مشکل مزمن و ریشهای است که به مرور زمان و طی چندین سال شکل گرفته و به آرامی به وضعیت فعلی رسیده است.
این مقام قضایی بیان کرد: اگر ۱۰ هزار نیسان هم به بندر کلاهی آورده شوند نمیتوانند ذخایر سوخت قاچاق موجود در این بندر را تخلیه کنند.
قهرمانی با بیان اینکه شبکه قاچاق سوخت شبکهای نیست طی یک تا ۲ روز ایجاد شده باشد، گفت: قطعا ضعفهای مختلفی چه در حوزه نظارت و چه در حوزه اجرایی و سایر حوزهها باعث شده است که این شرایط ایجاد شود و چنین اتفاقی بیافتد.
وی همچنین با بیان اینکه شبکه قوی، قدرتمند، ثروتمند و پرنفوذ قاچاق سوخت از هر ابزاری برای پیشبرد اهداف نامشروع خود استفاده میکند، تصریح کرد: یکی از سیاستهای آنها که در حال حاضر ضربه جدی و اساسی خورده است، این بود که کارشان را پنهان میکردند و حتی اجازه ورود رسانهها را به منطقه نمیدادند تا حجم عملیات و حجم فعالیتهای مجرمانهشان دیده نشود و یکی دیگر از کارهایی که میکنند نیز فضاسازی و جوسازیهایی است که برای آن از قدرت و نفوذ و ثروتی که دارند استفاده میکنند.
وی ادامه داد: سران مافیای قاچاق سوخت باوجود ضربات وارده به آنها، با اتهام زنی علیه افراد و فضاسازیها و سو استفاده از موضوعات مختلف همچنان دنبال این هستند که مقاصد نامشروع خودشان را دنبال کنند.
رییس شورای قضایی هرمزگان یادآور شد: حجم سود و درآمدهای قاچاق سوخت آنقدر سرشار است که سرکردگان قاچاقچیان به راحتی از آن نمیگذرند و دنبال این هستند که بتوانند فعالیتهای خود را ادامه دهند.
قهرمانی افزود: در خصوص سرشبکههای قاچاق سوخت پروندههای محکم، مستند و متقنی تشکیل دادهایم و با آنها برخوردهای قاطع و بازدارندهای هم در مورد جرم و مجازاتشان و هم در مورد تمامی اموالی که از حوزه قاچاق سوخت تحصیل کردهاند، انجام خواهیم داد.
رییسکل دادگستری هرمزگان تاکید کرد: در مورد افرادی که با این شبکهها همکاری میکنند نیز همانطور که قبلا نیز اعلام کردهایم، مجدد هشدار میدهیم که همکاری خود را با قاچاقچیان قطع کنند؛ چرا که تحت رصد و نظارت دقیق اطلاعاتی امنیتی و انتظامی هستند.
وی بیان کرد: افرادی که با دستگاه قضایی و ماموران همکاری داشتند و خودشان مخازن سوخت قاچاق را جمع آوری کردند و تحویل دادند، قطعا مشمول تخفیف مجازات میشوند و مساعدتهای لازم به آنها انجام خواهد شد.