|
نویسنده: رضا فتوح

دادستان کل کشور:

مجتمع «شوق زندگی» اصفهان؛ گام بلند نظام برای حمایت از نیازمندان و کاهش محرومیت‌ها

دادستان کل کشور در آیین افتتاح مجتمع «شوق زندگی» اصفهان گفت: این مجموعه گام بلند نظام برای حمایت از نیازمندان و کاهش محرومیت‌ها است.

 مجتمع «شوق زندگی» اصفهان؛ گام بلند نظام برای حمایت از نیازمندان و کاهش محرومیت‌ها

اصفهان-رضا فتوح

به گزارش اداره کل روابط‌عمومی و امور بین‌الملل استانداری اصفهان، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد موحدی آزاد در آیین افتتاح مجتمع شناسایی و کاهش آسیب‌های اجتماعی "شوق زندگی" که با حضور استاندار و جمع زیادی از مسئولان استانی و شهری همراه بود، با اشاره به اهداف مجتمع حمایتی «شوق زندگی» در اصفهان، بر جلب مشارکت مردمی و تقویت حمایت‌های حاکمیتی از نیازمندان تأکید کرد.  

وی با بیان اینکه حمایت از اقشار آسیب‌پذیر پس از انقلاب به‌عنوان یک وظیفه حاکمیتی دنبال می‌شود، گفت: دادستانی و نهادهای مرتبط در استان‌ها و شهرستان‌ها مسئولیت مستقیم حمایت از افراد نیازمند، شامل بازماندگان از تحصیل، معلولان، سالمندان، بیماران و معتادان را بر عهده دارند.

دادستان کل کشوربا اشاره به پیشرفت‌های نظام جمهوری اسلامی در حوزه بهداشت و کاهش مرگ‌ومیر کودکان، خاطرنشان کرد: قبل از انقلاب، قبرستان‌های کودکان شاهد تدفین روزانه نوزادان بودیم، اما امروز به برکت نظام، این آمار به‌شدت کاهش یافته است.

وی با تاکید به اینکه مجتمع «شوق زندگی» به چهار محور اصلی شناسایی، پذیرش، نگهداری و توانمندسازی بنا شده است، تصریح کرد: هماهنگی بین‌دستگاهی و مشارکت مردم، کلید موفقیت در ارائه خدمات یکپارچه به نیازمندان است.

حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی آزاد ابراز امیدواری کرد با اجرای سند تحول قضایی و تحول در نظام حمایتی، شاهد کاهش بیشتر معلولیت‌ها و محرومیت‌ها در کشور باشیم.

وی در ادامه صحبت های خود بیان کرد:نظام جمهوری اسلامی بعد از نهضت امام راحل (ره) همواره در پی تشکیل یک نظام اسلامی بوده است و خوشبختانه این نظام با استناد به فقه اهل‌بیت (ع) و نظریه ولایت فقیه تشکیل و اهدافی را دنبال می‌کند.

دادستان کل کشور افزود: یکی از اهداف مهم آن، محرومیت‌زدایی و خدمت به محرومان بوده است و این مسئله در فرمایشات امام راحل و مقام معظم رهبری، همواره تأکید شده است.

وی تصریح کرد:به محض پیروزی انقلاب، نهادهای حمایتی مانند بهزیستی تقویت شد و نهادهای جدیدی مانند کمیته امداد تأسیس گردید، در آن زمان، طرحی به نام «طرح شهید رجایی» و همچنین جهاد سازندگی، خدمات گسترده‌ای به مناطق محروم و افراد نیازمند ارائه شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی آزاد ادامه داد:امروز کمیته امداد با افتخار آمار بالایی از توانمندسازی افراد محروم را ارائه می‌دهد و بسیاری از افراد مانند پیرزنان و پیرمردانی که حتی یک ریال درآمد نداشتند، یا کشاورزانی که در مناطق بی‌آب زندگی می‌کردند، تحت پوشش این نهاد قرار گرفته‌اند.

وی گفت:امروز می‌توانیم با افتخار بگوییم که در سراسر کشور، هیچ نیازمندی وجود ندارد که تحت حمایت نهادهای حمایتی قرار نگرفته باشد و این در حالی است که رئیس کمیته امداد کل کشور اعلام کرد که تا پایان سال ۱۴۰۳، هیچ نیازمند بدون مسکن در روستاها باقی نخواهد ماند.  

دادستان کل کشور افزود: این مسئله با وجود افزایش قیمت‌ها، کمک‌های مردمی نه تنها کاهش نیافته، بلکه چند برابر شده است و این نشان‌دهنده دیانت، احساس مسئولیت و نوع‌دوستی مردم ایران است.

وی بیان کرد: حتی با وجود تورم سرسام‌آور و مشکلات اقتصادی کمک‌های مردمی افزایش یافته است و در این مجتمع و سایر نهادهای مشابه، یکی از اهداف اصلی، جلب مشارکت بیشتر مردم است در حالی که قبل از انقلاب نیز امور خیریه وجود داشت، اما پس از تشکیل نظام جمهوری اسلامی، این مسئولیت به‌صورت حاکمیتی پیگیری شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی آزاد ادامه داد:در گذشته، بهداشت و درمان در وضعیت نامناسبی قرار داشت و به‌عنوان مثال، در بسیاری از شهرها، قبرستان‌های جداگانه‌ای برای کودکان وجود داشت، زیرا تعداد فوتی‌های نوزادان بسیار بالا بود. اما امروز به برکت نظام جمهوری اسلامی، این مشکلات برطرف شده است