سخن مدیران صنعت برق استان اصفهان در نشست خبری مشترک:
اصفهان با برنامه های جامع برای گذر از پیک مصرف برق تابستان 1404 آماده می شود
مدیران صنعت برق استان در نشست خبری از 14 مگاپروژه ملی کاهش ناترازی تولید و 36 برنامه عملیاتی مدیریت مصرف برق خبر دادند.
اصفهان-فاطمه شفیعی علویجه
سعید محسنی در نشست خبری مدیران عامل صنعت برق اصفهان با اصحاب رسانه با اشاره به این که مدیریت استان ساخت ۵۳۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی را تا سال ۱۴۰۶ در استان هدفگذاری کرده است، گفت:مهمترین مانع این کار را تأمین منابع مالی برای واردات تجهیزات نیروگاه خورشیدی است.
وی با بیان این که میزان برق مصرفی کشور در حال حاضر حدود ۵۹ هزار مگاوات است گفت: علت خاموشی در کشور که از نیمه دوم فروردینماه امسال شروع شده، ناشی از اُفت ۴۰ درصدی منابع آب سدهای کشور و کاهش ظرفیت نیروگاههای برقآبی، از مدار خارجشدن نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی اتمی بوشهر به دلیل انجام سوختگذاری، تعمیر بخشی از نیروگاههای حرارتی، افزایش دمای هوا و همچنین افزایش ۹ هزار مگاوات تقاضای مصرف برق نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
محسنی با اشاره به نامگذاری امسال به نام «سرمایهگذاری برای تولید»، افزود: یکی از زیرساختهای تولید، تأمین برق بوده و صنعت برق کشور موظف به تأمین برق مورد نیاز بخش تولید است.
وی با بیان این که تا پایان برنامه هفتم توسعه کشور، ساخت ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در کشور برنامهریزیشده است گفت: علاوه بر افزایش تولید، باید به بهینهسازی و کاهش مصرف برق نیز توجه شود؛ چون هزینه بهینهسازی و کاهش مصرف برق نسبت به ساخت نیروگاه جدید بسیار کمتر است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای اصفهان افزود: با احداث نیروگاههای جدید و بهینهسازی، ناترازی انرژی برق در کشور در کمتر از یک دهه آینده بر طرف خواهد شد.
محسنی با بیان این که هماهنگی بسیار خوبی در استان اصفهان برای واگذاری زمین به سرمایهگذاران بهمنظور ساخت نیروگاه خورشیدی ایجاد شده است گفت: از ابتدای سال گذشته تاکنون ۲۷۰۰ هکتار زمین برای ساخت نیروگاه خورشیدی در استان تخصیصدادهشده است؛ ولی اگر سرمایهگذار در زمان تعیین شده به ساخت نیروگاه اقدام نکند، زمین خلعید و به سرمایهگذار دیگر واگذار میشود.
وی افزود: با پیگیریهای مجموعه صنعت برق استان، بخش زیای از اختیارات سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) برای تسریع و تسهیل صدور مجوز ساخت نیروگاه خورشیدی به استان اصفهان تفویض شده است و دراینرابطه دفتر مشاوره سرمایهگذاری انرژی خورشیدی نیز باهدف تسهیل فرایند اخذ مجوزها ،حمایت از سرمایهگذاران و توسعه انرژیهای پاک در شرکت برق منطقهای اصفهان افتتاح شد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای اصفهان با بیان این که صنایع بزرگ با برق مصرفی بالای ۷ مگاوات نظیر مجتمع فولاد مبارکه و کارخانههای تولید سیمان، طرف قرارداد برق منطقهای اصفهان هستند گفت: طبق ماده ۴ قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق، صنایع انرژی بر مکلفاند تا پایان سال ۱۴۰۷، پنج درصد برق مصرفی خود را تولید کنند و در صورت عدم احداث نیروگاه، در اولویت برنامه های مدیریت مصرف بار قرار خواهند گرفت .
محسنی با اشاره به این که مدیریت استان ساخت ۵۳۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی را تا سال ۱۴۰۶ در استان هدفگذاری کرده است، مهمترین مانع این کار را تأمین منابع مالی برای واردات تجهیزات نیروگاه خورشیدی دانست و گفت: برای تولید هر کیلووات انرژی خورشیدی حدود ۱۵۰ دلار اعتبار نیاز است که با احتساب ساخت ۵۳۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان، اعتبار زیادی باید تخصیص شود.
محمد مرادی،مدیر عامل شرکت توزیع برق استان اصفهان نیز با بیان اینکه مصرف انرژی در بخش خانگی نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد و در بخش صنعت هفت درصد افزایشیافته است، گفت: این در حالی است که میانگین دمای استان در تابستان امسال، سه درجه سانتیگراد بیش از مدت مشابه سال قبل ثبت شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق اصفهان با اشاره به ناترازی ۲۰۰ مگاواتی در اوج مصرف، هشدار داد: بدون مشارکت مردم، مدیریت خاموشیهای زمانبندیشده بهتنهایی کافی نیست.
وی از اجرای ۳۶ بسته مدیریتی برای کاهش فشار بر شبکه خبر داد و افزود: قرارگاه مدیریت مصرف بهصورت ۲۴ ساعته، مصرف انرژی در بخشهای خانگی، صنعتی و کشاورزی را رصد میکند و اولویت ما حفظ پایداری شبکه است؛ بنابراین خاموشیهای برنامهریزیشده تنها در مناطق پرتراکم و در بازههای دوساعته اجرا میشوند.
مرادی ادامه داد: در صورت کاهش دما یا افزایش تولید نیروگاهها، این محدودیتها بلافاصله لغو خواهند شد و همچنین صنایعی که در ساعات غیرپیک فعالیت کنند، از تخفیف ۳۰ درصدی تعرفه برق بهرهمند میشوند.
این مقام مسئول با تأکید بر نقش مشارکت مردم، از راهاندازی پویش «دمای ۲۵ درجه» خبر داد و گفت: بر اساس این طرح، تنظیم دمای کولرها روی ۲۵ درجه سانتیگراد، ماهانه تا ۱۸۰۰ تومان از هزینه قبضهای خانگی میکاهد.
مرادی اعلام کرد: این پویش در قالب نصب برنوشتههای آموزشی در سطح شهر و همکاری با رسانهها در حال اجراست و تاکنون ۸۵۰ خانواده بهصورت داوطلبانه به این طرح پیوستهاند.
وی همچنین از آموزش چهرهبهچهره در ۵۰ محله پرمصرف استان خبر داد و افزود: خاموشکردن لامپهای اضافی و استفاده از پنجرههای دوجداره، تا ۱۵ درصد از مصرف انرژی میکاهد.
در ادامه این نشست علیاکبری، معاون مشترکین توزیع برق اصفهان با اشاره به شناسایی ۶۰۰ هزار نقطه مشکوک به استخراج رمزارز در کشور، اعلام کرد: این مراکز غیرمجاز، نزدیک به سه هزار مگاوات از ظرفیت شبکه را به خود اختصاص دادهاند که معادل مصرف برق یک میلیون خانوار است.
معاون مشترکین توزیع برق اصفهان، از راهاندازی «سامانه گزارشگری مردمی» (شماره ۰۹۱۳۵۱۲۱۰۲۱) خبر داد و گفت: شهروندان با اطلاعرسانی این مراکز، تا ۵۰ میلیون تومان پاداش نقدی دریافت میکنند و در ۶ ماه گذشته، هزار و ۲۰۰ دستگاه ماینر غیرقانونی در استان کشف و امحا شده است.
وی افزود: در راستای کاهش وابستگی به شبکه سراسری، تفاهمنامهای با شهرداری اصفهان برای نصب پنلهای خورشیدی روی پشتبام ساختمانهای نو امضا شده است و برایناساس، سازندگان ملزم به نصب حداقل پنج کیلووات سیستم خورشید در ساختمانهای بالای چهارطبقه هستند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق اصفهان افزود: تا پایان سال، ۲۰۰ نیروگاه خورشیدی پشتبامی با ظرفیت کل ۱۰ مگاوات در استان، راهاندازی خواهد شد و همچنین زمینههای کشاورزی و صنعتی استان برای جذب سرمایهگذاران بخش خصوصی در و حوزه انرژیهای پاک آمادهسازی شدهاند.
مرادی تأکید کرد: واگذاری این زمینها با ۵۰ درصد تخفیف همراه است تا سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر توجیه اقتصادی داشته باشد
وی گفت: بر اساس مصوبه هیئت وزیران، تعرفه برق مشترکین خانگی که بیش از ۳۰۰ کیلوواتساعت در ماه مصرف کنند، بهصورت تصاعدی افزایش مییابد. بهعنوانمثال: مصرف ۳۰۰ تا ۴۵۰ کیلوواتساعت هر کیلووات هزار و ۴۳۰ تومان و مصرف بالای ۴۵۰ کیلوواتساعت هر کیلووات دو هزار و این رقم برای پرمصرفها تا ۱۰ برابر تعرفه پایه (۱۴۰ تومان) افزایش مییابد. همچنین تعرفه برق مراکز استخراج قانونی رمزارزها، مطابق با نرخ صادراتی هر کیلووات هشت هزار تومان محاسبه میشود.
این مقام مسئول در پاسخ به انتقادات درباره خاموشیهای طولانی، توضیح داد: ۸۰ درصد خاموشیهای برنامهریزینشده، ناشی از حوادثی مانند طوفان، فرسودگی شبکه یا افزایش ناگهانی مصرف است و اولویت ما تأمین برق بیمارستانها، صنایع راهبُردی و مراکز امنیتی است.
وی از شهروندان خواست با نصب محافظهای ولتاژ از آسیبدیدن دستگاههای الکترونیکی جلوگیری کنند و افزود: در صورت بروز خسارت ناشی از نوسانات برق، مشترکان میتوانند با ارائه مدارک به دفاتر شرکت توزیع، درخواست رسیدگی کنند.
مرادی ادامه داد: با نزدیکشدن به ایام محرم هماهنگیهایی با هیئتهای مذهبی برای استفاده بهینه از ژنراتورها و کاهش فشار بر شبکه انجام شده است.
این مقام مسئول اعلام کرد: به هیئتهای دارای مجوز، سه ساعت برق رایگان در شبهای عزاداری اختصاص مییابد.
وی در پایان تأکید کرد: مدیریت مصرف تنها با مشارکت همهجانبه مردم، صنایع و دستگاههای اجرایی ممکن است و امسال ۵۰۰ میلیارد تومان برای نوسازی شبکههای فرسوده استان تخصیصیافته تا تابستانهای آینده با چالشهای کمتری مواجه شویم.