|

ایران به دنبال لغو ویزا با مصر است

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: ایران به‌صورت یک‌جانبه لغو روادید را برای اتباع ۳۳ کشور اجرایی کرده و در حال نهایی‌سازی این فرآیند با کشور مصر است.

ایران به دنبال لغو ویزا با مصر است

به گزارش گروه رسانه ای شرق،وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی در دیدار با دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی هشت کشور در حال توسعه (D۸)، با تبیین راهبردهای ایران در حوزه دیپلماسی گردشگری، بر ضرورت تقویت همکاری‌های ساختاری، تسهیل تردد گردشگران، ایجاد صندوق مشترک سرمایه‌گذاری و برگزاری نمایشگاه و مجمع سالانه کشورهای عضو تأکید کرد.

 در حاشیه اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی هشت کشور در حال توسعه (D۸)، سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی یکشنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴، با ایسیاکا عبدالقادر امام، دبیرکل این سازمان، دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزیر میراث‌ فرهنگی، ‌گردشگری و صنایع دستی با تأکید بر ضرورت ترسیم چشم‌اندازی مشترک و هم‌گرا میان کشورهای عضو، اظهار کرد: برای دستیابی به همکاری‌های مؤثر در حوزه گردشگری، لازم است به‌ جای رویکردهای جزیره‌ای، نقشه راهی منسجم، شفاف و هدفمند طراحی شود تا اعضا از مزایای متقابل بهره‌مند شوند.

او افزود: بر مبنای سند تحول دولت چهاردهم، تکلیفی ملی برای افزایش دو برابری ظرفیت زیرساخت‌های گردشگری تا پایان دولت در دستور کار قرار گرفته است. بر این اساس، وزارت میراث‌ فرهنگی با تأسیس معاونت سرمایه‌گذاری و سه اداره‌کل تخصصی، اقدامات بنیادینی را در مسیر جذب سرمایه و توسعه زیرساخت‌ها آغاز کرده است.

صالحی‌امیری با ارائه پیشنهادی عملیاتی، تأکید کرد: برگزاری نمایشگاهی سالانه، منظم و چرخشی از ظرفیت‌های گردشگری و سرمایه‌گذاری کشورهای عضو D۸ می‌تواند به بستری مؤثر برای تبادل تجربیات، ارتقای تصویر بین‌المللی و جذب سرمایه‌گذار بدل شود. جمهوری اسلامی ایران آمادگی کامل دارد تا در بهمن‌ماه ۱۴۰۴ میزبان این رویداد در تهران باشد و سالنی مجزا برای معرفی توانمندی‌های کشورهای عضو تخصیص دهد.

وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به سیاست تسهیل ورود گردشگران خارجی، گفت: در سال گذشته، ایران به‌صورت یک‌جانبه لغو روادید را برای اتباع ۳۳ کشور اجرایی کرد و در حال نهایی‌سازی این فرآیند با کشور مصر نیز هستیم. پیشنهاد می‌کنم دبیرخانه D۸ با فوریت، موضوع لغو متقابل روادید میان کشورهای عضو را در دستور کار قرار دهد؛ چرا که این اقدام گامی مؤثر در جهت ارتقای هم‌افزایی گردشگری منطقه‌ای خواهد بود.

او همچنین با ارائه طرحی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی در حوزه گردشگری، اظهار کرد: تأسیس صندوق مشترک سرمایه‌گذاری گردشگری، ضرورتی راهبردی برای تسهیل اجرای پروژه‌های بزرگ است. در حال حاضر، بازدهی سرمایه‌گذاری در هتل‌های چهار و پنج ستاره ایران، سالانه حدود ۲۵ درصد است و سرمایه‌گذار ظرف چهار سال، بازگشت کامل سرمایه را تجربه خواهد کرد. این نرخ سودآوری می‌تواند محرکی قوی برای جذب سرمایه‌گذاران منطقه‌ای باشد.

وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به لزوم ایجاد نظام اطلاعاتی یکپارچه و ارتقای هم‌افزایی نهادی در سازمان D۸، گفت: راه‌اندازی پایگاه داده‌ای جامع از فرصت‌های سرمایه‌گذاری، برگزاری تورهای مشترک، ایجاد دفتر منطقه‌ای گردشگری D۸ و توسعه خطوط پروازی میان کشورهای عضو، اجزای اصلی نقشه راه پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران برای تبدیل D۸ از سازمانی واگن‌گونه به شبکه‌ای منسجم و راهبردی است.

لغو روادید مصر با ایران در اسناد رسمی پیش بینی شده اما اراده سیاسی قوی می‌خواهد

ایسیاکا عبدالقادر امام، دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی D۸  نیز در این دیدار، با استقبال از رویکرد ساختاری و پیشنهادهای اجرایی جمهوری اسلامی ایران، بیان کرد: برگزاری مجمع سرمایه‌گذاری گردشگری کشورهای عضو D۸ در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران، ابتکاری راهبردی و مورد حمایت کامل دبیرخانه است.

او با حمایت از پیشنهاد ایران برای برگزاری چرخشی نمایشگاه سالانه گردشگری میان کشورهای عضو، از وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درخواست کرد این پیشنهاد را در نشست وزرا مطرح کند تا به‌عنوان مصوبه‌ای رسمی به تصویب برسد و در دستور کار آتی سازمان قرار گیرد.

دبیرکل گروه هشت کشور اسلامی درحال توسعه درباره موضوع لغو روادید نیز گفت: این موضوع در اسناد رسمی سازمان پیش‌بینی شده است، اما تاکنون تحقق نیافته است. تحقق آن، مستلزم اراده سیاسی قوی در سطح دولت‌های عضو است. از این‌رو، پیشنهاد می‌کنم نشستی اختصاصی میان وزرای گردشگری کشورهای عضو برای پیگیری این موضوع راهبردی برگزار شود.

عبدالقادر امام همچنین با اشاره به ظرفیت‌های مالی و نهادی موجود برای تأسیس صندوق مشترک سرمایه‌گذاری گردشگری، اظهار کرد: دبیرخانه D۸ در حال مذاکره با بانک توسعه اسلامی است و طرح مفهومی این صندوق به معاونت بانک در جده ارائه شده است. انتظار می‌رود کشورهای عضو نیز با مشارکتی فعال، روند نهایی‌سازی و تأسیس این نهاد مالی را تسریع بخشند.

منبع: ایسنا