همهچیز در مورد سهماهه اول بارداری
سایت ایمپو در مقالهای به طور کامل شرایط ماههای اول بارداری را توضیح داده که به بخشی از آن در این مطلب پرداخته شده است. سهماهه اول بارداری برای شما و جنین با تغییرات زیادی همراه است.
سایت ایمپو در مقالهای به طور کامل شرایط ماههای اول بارداری را توضیح داده که به بخشی از آن در این مطلب پرداخته شده است. سهماهه اول بارداری برای شما و جنین با تغییرات زیادی همراه است. بسیاری از آنها برای دنیای بیرون نامرئی خواهند بود. برای اینکه بدانید چه اتفاقی برای بدن شما میافتد و چگونه سالم بمانید، به خواندن مقاله ادامه دهید.
سهماهه اول بارداری چیست؟
یک بارداری کامل حدود 9 ماه طول میکشد و بیشتر مردم (از جمله پزشکان و ماماها) آن را به «سهماهه» تقسیم میکنند. اگرچه شما از لحظه لقاح باردار هستید، سهماهه اول بارداری از اولین روز آخرین قاعدگی تا هفته 13 محاسبه میشود. این به این دلیل است که بیشتر زنانی که به طور طبیعی باردار میشوند، تاریخ بارداری را نمیدانند. سهماهه اول بارداری میتواند طاقتفرسا باشد. تغییراتی را که ممکن است تجربه کنید و نحوه مراقبت از خود در این دوران هیجانانگیز را درک کنید. دانستن اینکه چه تغییرات فیزیکی و عاطفی باید در طول سهماهه اول انتظار داشته باشید میتواند به شما کمک کند ماههای آینده را با اعتمادبهنفس بیشتری سپری کنید. در ادامه این تغییرات را بررسی میکنیم.
تغییرات حاملگی در سه ماه اول
بارداری برای هر زنی متفاوت است. برخی از زنان در طول سه ماه اول با سلامتی خوب میدرخشند. در ادامه برخی از تغییراتی که ممکن است متوجه آنها شوید و اینکه کدام علائم نیاز به تماس با پزشک دارند، آورده شده است. درحالیکه اولین علامت بارداری شما ممکن است قاعدگی عقبافتاده باشد، میتوانید انتظار تغییرات فیزیکی دیگری را در هفتههای آینده داشته باشید؛ از جمله:
خونریزی: حدود 25 درصد از زنان باردار در سهماهه اول خود لکهبینی خفیفی دارند. در اوایل بارداری، لکهبینی خفیف ممکن است نشانه این باشد که رحم شما باردار شده است. به خاطر داشته باشید اگر خونریزی شدید، گرفتگی یا درد شدید در شکم خود دارید، با پزشک تماس بگیرید. اینها میتواند نشانههای سقط جنین یا حاملگی خارج از رحم باشد.
حساسیت سینه: درد سینه یکی از اولین علائم بارداری است. آنها توسط تغییرات هورمونی تحریک میشوند که مجاری شیر شما را برای تغذیه کودک آماده میکند. سینههای شما احتمالا در طول سهماهه اول درد خواهند داشت. استفادهنکردن از سوتین یا بالابردن سایز سوتین میتواند احساس راحتی بیشتری به شما بدهد.
یبوست: در دوران بارداری، سطوح بالای هورمون پروژسترون باعث کاهش انقباضات ماهیچهای میشود که به طور معمول غذا را در سیستم شما حرکت میدهد. فیبر بیشتری بخورید، مایعات اضافی بنوشید یا آهن کافی مصرف کنید. همچنین فعالیت بدنی نیز میتواند کمککننده باشد. اگر یبوست واقعا آزارتان میدهد، با پزشک خود در مورد مصرف ملینهای خفیف یا نرمکنندههای مدفوع در دوران بارداری بیخطر صحبت کنید.
ترشح: مشاهده ترشحات رقیق و سفید شیری (به نام لکوره) در اوایل بارداری طبیعی است. اگر آسایش بیشتری به شما دست میدهد میتوانید آستر شورت بپوشید، اما از تامپون استفاده نکنید؛ زیرا میتواند میکروبها را وارد واژن شما کند. اگر ترشحات بارداری بوی بسیار بدی داشت، سبز یا زرد بود، یا اگر ترشحات شفاف زیاد بود با پزشک تماس بگیرید.
خستگی: بدن شما سخت کار میکند تا از یک کودک در حال رشد حمایت کند؛ یعنی راحتتر از حد معمول خسته میشوید. در صورت نیاز، در طول روز چرت بزنید یا استراحت کنید. مطمئن شوید که آهن کافی دریافت میکنید. مقدار بسیار کم آهن میتواند منجر به کمخونی شود که میتواند شما را حتی بیشتر خسته کند.
ویار به غذا: اگرچه ممکن است یک کاسه بستنی و چیپس نعناع را با ترشی شوید نخواهید، اما طبق کلیشه قدیمی، ذائقه شما ممکن است در دوران بارداری تغییر کند. بیش از 60 درصد زنان باردار هوس غذاهایی دارند که اصلا دوست ندارند. تسلیمشدن به هوسهای غذایی هرازگاهی اشکالی ندارد تا زمانی که بیشتر اوقات غذاهای سالم و کمکالری مصرف کنید. مصرف مواد غیرغذایی مانند خاک رس، خاک، یخ و... میتواند برای شما و کودکتان خطرناک باشد. اگر این نوع هوس را تجربه کردید، فورا آن را به پزشک خود گزارش دهید.
ادرارکردن زیاد: کودک شما هنوز خیلی کوچک است، اما رحم شما در حال رشد است و به مثانه شما فشار میآورد. در نتیجه ممکن است احساس کنید که باید همیشه به دستشویی بروید. نوشیدن مایعات را متوقف نکنید؛ زیرا بدن شما به آنها نیاز دارد، اما مصرف کافئین که مثانه شما را تحریک میکند کاهش دهید، بهویژه قبل از خواب. اینها برخی از شرایط بارداری در ماههای اول است که باید به آن توجه ویژه شود.