|

‎برای اولین بار یک کارگردان زن برنده اسکار ایتالیا شد

مهر: با اهدای جوایز دیوید دی دوناتلو ایتالیا، چهره‌های زن سینما درخشیدند و جایزه بهترین فیلم سال به «ورمیلیو» ساخته مائورا دلپرو که پیش‌تر برنده شیر نقره‌ای ونیز شده بود، اهدا شد. درامی درباره توانمندسازی زنان با عنوان «هنر شادی» ساخته والریا گولینو و «گلوریا‌» اولین تجربه کارگردانی مارگریتا ویکاریو نیز چندین تندیس از شب اسکار ایتالیا را به خود اختصاص دادند.

‎برای اولین بار یک کارگردان زن برنده اسکار ایتالیا شد

مهر: با اهدای جوایز دیوید دی دوناتلو ایتالیا، چهره‌های زن سینما درخشیدند و جایزه بهترین فیلم سال به «ورمیلیو» ساخته مائورا دلپرو که پیش‌تر برنده شیر نقره‌ای ونیز شده بود، اهدا شد. درامی درباره توانمندسازی زنان با عنوان «هنر شادی» ساخته والریا گولینو و «گلوریا‌» اولین تجربه کارگردانی مارگریتا ویکاریو نیز چندین تندیس از شب اسکار ایتالیا را به خود اختصاص دادند.

«ورمیلیو» برنده بزرگ شب اسکار ایتالیا، جوایز بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، فیلم‌نامه، تهیه‌کننده، فیلم‌برداری، صدا و بخش تازه انتخاب بازیگر را از آن خود کرد. داستان این فیلم در پایان جنگ جهانی دوم در روستایی در آلپ اتفاق می‌افتد و به ماجراهای سه خواهر با ورود یک سرباز می‌پردازد.

«ورمیلیو» در فهرست فیلم‌های بخش رقابتی کمرایمیج هم جای داشت و پیش از این جین کمپیون در نامه‌ای سرگشاده از آن تمجید کرده بود.

دلپرو اولین زنی است که در تاریخ ۷۰‌ساله این جوایز، جایزه بهترین کارگردانی دیوید دی دوناتلو را دریافت کرده و‌ سومین فیلم‌ساز زنی است که جایزه بهترین فیلم را برده است.

«هنر شادی» ساخته والریا گولینو که بر مبنای رمانی حماسی و فمینیستی از نویسنده و بازیگر فقید ایتالیایی، گولیاردا ساپینزا‌ ساخته شده، جایزه بهترین فیلم‌نامه اقتباسی را برد و جایزه بهترین بازیگر زن نوظهور هم به تکلا اینسولیا، بازیگر این فیلم‌ رسید که در نقش زنی بازی می‌کند که در اوایل سال ۱۹۰۰ در خانواده‌ای فقیر به دنیا می‌آید و با این باور قوی که زندگی بهتری برایش مقدر شده جلو می‌رود. این فیلم جایزه بهترین بازیگر زن نقش مکمل را هم برای والریا برونی تدسکی به دست آورد.

«گلوریا‌» اولین تجربه کارگردانی مارگاریتا ویکاریو، خواننده و ترانه‌سرای ایتالیایی‌ که یک کمدی موزیکال پرجنب‌وجوش از یک پرورشگاه ونیزی در اواخر قرن ۱۸ است و درباره دختری جوان به نام ترزا‌ست که گروهی از نوازندگان را برای به چالش کشیدن قوانین کلاسیک جمع می‌کند، جایزه بهترین کارگردان فیلم اول و چندین جایزه دیگر‌ از‌جمله بهترین آهنگ و موسیقی متن را از آن خود کرد.

جایزه بهترین بازیگر مرد به الیو جرمانو برای بازی در فیلم «جاه‌طلبی بزرگ» ساخته آندره‌آ سگره رسید. در این فیلم او نقش سیاست‌مدار فقید ایتالیایی، انریکو برلینگوئر‌ را بازی می‌کند که از سال ۱۹۷۲ تا زمان مرگش در سال ۱۹۸۴ رهبر حزب کمونیست ایتالیا بود.

جایزه دیوید بهترین فیلم خارجی به فیلم «آنورا» ساخته شان بیکر رسید. این جایزه برای احترام این فیلم به سینمای ایتالیا از همه ژانرها، از کمدی گرفته تا نئورئالیسم به آن اهدا شد.

فهرست کامل برندگان جوایز دیوید ۲۰۲۵ چنین است:

بهترین فیلم: «ورمیلیو»، مائورا دلپرو

بهترین کارگردان: «ورمیلیو»، مائورا دلپرو

بهترین کارگردان فیلم اول: «گلوریا»، مارگریتا ویکاریو

بهترین تهیه‌کننده: فرانچسکا آندولی و لئوناردو گورا برای «ورمیلیو»

بهترین بازیگر زن: تکلا اینسولیا برای «هنر شادی»

بهترین بازیگر مرد: اِلیو جرمانو برای «جاه طلبی بزرگ»

بهترین بازیگر زن نقش مکمل: والریا برونی تدسکی برای «هنر شادی»

بهترین بازیگر مرد نقش مکمل: فرانچسکو دی لوا برای «خانواده»

فیلم‌نامه اورجینال: «ورمیلیو»، مائورا دلپرو

فیلم‌نامه اقتباسی: «هنر شادی» والریا گولینو، فرانچسکا مارسیانو

فیلم‌برداری: «ورمیلیو» میخائیل کریچمن

تدوین: «جاه‌طلبی بزرگ»، یاکوپو کوادری

مستند: «لیریکا اوکرینا» ساخته فرانچسکا مانوکی

فیلم کوتاه: «دومنیکا سرا» ساخته ماتئو تورتونه

انتخاب بازیگران: استفانیا رودا، مائوریلیو مانگانو برای «ورمیلیو»

موسیقی: «گلوریا‌»، مارگریتا ویکاریو، دیویده پاوانلو