چرا با وجود پایان جنگ مسیربابی با نشان و بلد همچنان مشکل همراه است؟
نشان: رفع اختلال در GPS خارج از اختیار ماست
همزمان با شروع جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اسرائیل به ایران، در کنار قطعی و محدودیتهای شدید روی اینترنت، سیستم GPS هم به دلیل شرایط خاص کشور دچار اختلال شد. در این میان بسیاری از کاربران و همچنین رانندگان تاکسیهای اینترنتی برای پیدا کردن مسیر از طریق نقشه و مسیریابهای ایرانی از جمله نشان و بلد با مشکلات بسیاری همراه شدند، مشکلاتی که با وجود اعلام آتشبس همچنان ادامه دارد.

به گزارش گروه رسانهای شرق،
روابط عمومی نشان، در پیگیری «شرق» از وضعیت مسیریابی توسط این پلتفرم و اینکه چرا این مشکل همچنان ادامه دارد، تاکید میکند که مشکل خارج از اختیار مسیریاب نشان است. روابط عمومی نشان به «شرق» توضیح داد: «مشکلات مسیریابی فقط به دلیل اختلال GPS است که مکانیابی را دچار مشکل کرده است. این اختلالها با توجه به شرایط خاص کشور به وجود آمده و متاسفانه هنوز ادامه دارد و نشان در ایجاد یا کنترل آن نقشی ندارد.»
روابط عمومی نشان تاکید میکند که در دوران جنگ، با قطع یا ضعیف بودن اینترنت، گوشی کاربران نمیتوانست از قابلیت A-GPS (یا Assisted GPS) کمک بگیرد. در شرایط عادی، قابلیت A-GPS با استفاده از اینترنت به تلفن همراه کمک میکند موقعیت جغرافیایی کاربر را سریعتر و دقیقتر پیدا کند و در واقع یک نیروی کمکی برای پیدا کردن سیگنالهای GPS است. با قطع یا ضعیف شدن اینترنت، گوشی نمیتواند از این سرویس کمک بگیرد و به همین دلیل موقعیتیابی کاربر در آن دوران، با تاخیر و دقت کمتری انجام میشد.
روابط عمومی نشان در واکنش به این سوال که آیا تلاش کردهاند در این مدت راهحلی برای حل این معضل پیدا کننند و آیا اساسا این مشکل قابل حل است، اعلام کرد: «راهحلی که برای مسیریابی در این شرایط، پیش از این هم وجود داشت، مشخص کردن مکان فعلی کاربر یا مقصد او بهصورت دستی روی نقشه است. در این مدت، تلاش کردیم هم در خود اپلیکیشن و هم در پلتفرمهای نشان، آموزشهای کاملی برای تغییر مبدا و پیدا کردن مقصد با جابهجایی نقشه بهصورت دستی، در اختیار کاربران قرار دهیم.»
در حالی مسیریابی به کمک نقشههای داخلی مانند نشان و بلد با مشکل همراه است، که تجربه برخی کاربران نشان میدهد این مشکل در مسیریاب «ویز» کمتر است. روابط عمومی نشان در پاسخ به این سوال که آیا دلیل خاصی برای اختلال نسبتا کمتر در مسیریابهایی مانند ویز در مقابل نشان وجود دارد، توضیح داد: «تجربه و بازخوردی که ما در این شرایط داشتیم و اپلیکیشنهای مسیریاب دیگر را هم رصد کردیم، این بوده که همه مسیریابها به مشکل برخورد کردند و به خصوص در تهران و شهرهای اطراف تهران، فارغ از نوع مسیریاب، مبدا کاربر در نقطه اشتباهی نشان داده میشود.»
روابط عمومی نشان تاکید میکند که این مشکل، مربوط به همه اپلیکیشنهایی است که فعالیتشان بر اساس موقعیت مکانی است؛ چرا که با اختلال GPS و سیستمهای موقعیتیابی، نمیتوانند سیگنال درست را از تلفن همراه کاربر دریافت کنند و موقعیت درست او را تشخیص نمیدهند.
نشان تاکید میکند که اختلال در این مسیریاب میتواند روی تعداد کاربران استفادهکننده از این پلتفرم نقشه تاثیرگذار باشد، اما نمیتوانند تخمین دقیقی از تعداد کاربران فعال روزانه آن در شرایط فعلی ارائه کنند. به گفته آنها نشان در حالت عادی، روزانه بیش از ۳ میلیون کاربر فعال دارد.
آخرین اخبار فناوری را از طریق این لینک پیگیری کنید.