• ایمالز جستجوگر کالا
  • |

    معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهوری:

    اوراق توسعه فناوری از اول تیر برای تامین مالی استارتا‌پ‌ها عرضه می‌شود

    معاون علمی و فناوری رئیس جمهور همچنین اعلام می‌کند که از این پس دارایی نامشهود استارتاپ‌ها هم به عنوان وثائق مورد قبول بانک‌‌ها خواهد بود

    معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهوری اعلام کرد که برای حل مشکل تامین مالی اکوسیستم نوآری برنامه‌ریزی‌های مشخصی در نظر گرفته شده که بخشی از آن هم در حال اجراست.

    اوراق توسعه فناوری از اول تیر برای تامین مالی استارتا‌پ‌ها عرضه می‌شود

    معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهوری اعلام کرد که برای حل مشکل تامین مالی اکوسیستم نوآری برنامه‌ریزی‌های مشخصی در نظر گرفته شده که بخشی از آن هم در حال اجراست. حسین افشین از جمله این برنامه‌ها را استفاده از قابلیت قانون تامین مالی و در نظر گرفتن دارایی‌های نامشهود به عنوان وثائق بانکی اعلام کرد. به گفته او در نظر گرفتن دارایی نامشهود به عنوان وثائق تصویب شده و توسط معاون اول رئیس جهوری نیز ابلاغ شده است. همچنین او اعلام کرد که برای تنوع در تامین مالی اکوسیستم نوآوری تا ابتدای تیر ماه اوراق توسعه فناوری عرضه خواهد شد که هم مردم و هم بانک‌ها می‌توانند آن را تهیه کنند. آنطور که افشین اعلام کرد ارزش این اوراق در گام اول ۲۰ هزار میلیارد تومان است و در صورت استقبال این رقم بیشتر هم خواهد شد. از طرف دیگر او اعلام کرد که آنها در حال تنوع در ایجاد صندوق‌های خطرپذیر هستند و صندوق‌های خطر پذیر با اعتبارهای مالیاتی شکل خواهد گرفت و به تعداد آنها اضافه خواهد شد. افشین در این مورد خبر داد که مجوز ۶۰ هزار میلیارد تومان صندوق خطرپذیر با اعتبار مالیاتی را دریافت کرده‌است.

    به گزارش «فن‌زی»، رویداد تامین مالی پلتفرم‌های آنلاین امروز (۶ خرداد) با حضور مدیران و فعالان اکوسیستم استارتاپی کشور و همچنین مدیران معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری برگزار شد تا دلایل و موانع تامین مالی در این اکوسیستم بررسی شود.

    استفاده از دارایی نامشهود به عنوان وثایق

    حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهوری در این رویداد اعلام کرد که دارایی نامشهود استارتاپ‌ها از این پس می‌تواند به عنوان وثائق بانکی استفاده شود.

    او در این مورد گفت: «قانون‌های خوبی برای تامین مالی داریم. یک قانون که کمتر شناخته شده و شاید کمتر از آن باخبر باشیم، قانون تامین مالی است که پتانسیل  بسیار بالایی برای حل مشکل سرمایه‌گذاری در اکوسیستم اقتصاد دیجیتال دارد. تازه آیین‌نامه‌های آن در حال آماده شدن است.»

    افشین ادامه داد: « در این قانون تلاش می‌کنیم که دارایی‌های نامشهود را به عنوان وثائق امکان‌پذیر کنیم و آن را به رسمیت بشناسیم. وقتی از بانک می‌خواهید تامین مالی کنید دو سال از شما می‌پرسند؛ اول اینکه چقدر می‌خواهید وثیقه بگذارید و دوم دارایی‌های شما چقدر است. در اینجا مهم است که دارایی نامشهود ارزیابی شود. معاون علمی هم نهادی است که با همکاری کارگزارهای متخصص دارایی نامشهود را ارزیابی می‌کند و معاونت باید تایید رسمی در این زمینه را به بانک بدهد.» به باوران  این یک اتفاق کم‌نظیر است، چون این اختیار مربوط به وزارت اقتصاد بوده و با پیگیری و همکاری لازم این شرایط فراهم شده است.او تاکید می‌کند این امکان به صورت مصوبه‌ای از سوی وزیران تصویب شده  توسط معاون اول رئیس جمهوری نیز ابلاغ شده است.

    عرضه اوراق توسعه فناوری

    افشین در ادامه اعلام کرد که در این معاونت تلاش کرده‌اند تا تامین مالی در اکوسیستم استارتاپی را متنوع کنند. او در این مورد گفت: «مذاکرات مختلفی با نهادها و انجمن‌های درگیر در این اکوسیستم شروع کردیم و در نهایت به در نظر گرفتن اوراقی به عنوان اوراق توسعه فناوری رسیدیم. این کار در انتهای سال گذشته نهایی شد، اما با توجه به شعار امسال یعنی سرمایه‌گذاری برای تولید در ماده ۱۲ برنامه دولت، اوراق گواهی سپرده و اوراق خاص برای توسعه زیرساختی آمده است. توافق ۲۰ همتی داریم و با بانک‌ها هم نهایی کرده‌ایم.  شروع ارزش این اوراق با  ۲۰ هزار میلیارد تومان است. این اتفاق خوب و روش جدید تامین مالی است و نسبت به تامین مالی جمعی سود کمتری دارد و دردسترس‌پذیرتر است.» او تاکید میکند که در این زمینه با اعداد کوچک شروع کرده‌اند تا ببینید این مسیر به چه صورت طی می‌شود. به گفته او هم بانک‌ها و هم مردم می‌توانند این اوراق را بخرند و در صورت استقبال ارزش این اوراق بیشتر از ۲۰ هزار میلیارد تومان خواهد دشد.  افشین تاکید می‌کند که فعال شدن اوراق توسعه فناوری هم مجوز‌های لازم از بانک مرکزی گرفته است و پیش‌بینی می‌شود که از ابتدای تیر در اختیار مردم و بانک‌ها قرار بگیرد.

    استفاده از اعتبارهای مالیاتی

    از جمله دیگر برنامه‌هایی که افشین برای تامین مالی استارتاپ‌ها به آن اشاره کرد، استفاده از اعتبار مالیاتی در صندوق‌های خطرپذیر بود. او در این مورد گفت: «صندوق نوآوری و شکوفایی سال گذشته ۱۰ هزار میلیارد تومان به سرمایه‌اش اضافه شد. و این سرمایه تا چندماه دیگر با گرفتن تاییدیه‌های مورد نیاز به ۲۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد و این یعنی می‌توانیم حداقل تا ۲۰ هزار میلیارد سرمایه‌گذاری خطرپذیر انجام دهیم. در انتهای سال سرمایه آن حتما به ۳۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا می‌کند و تلاش می‌شود این سرمایه در ۱۴۰۴ به ۵۰ هزار میلیارد تومان برسد.»

    او ادامه داد: «اتفاق دیگری که خواهد افتاد ایجاد صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر با اعتبار مالیاتی است  الان صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه از ۱ همت به ۳ همت افزایش پیدا کرده و هر سال گردش مالی آن به داخل اکوسیستم می‌آید. هلدینگ خلیج فارس هم هزار میلیارد تومان درخواست برای راه‌اندازی صندوق سرمایه‌ خطر‌پذیر داده است. صندوق‌های خطرپذیر متنوع که می‌توانند با اعتبار مالیاتی رشد کنند را جذب می‌کنیم. من مجوز ۶۰ هزار میلیارد تومان صندوق خطرپذیر با اعتبار مالیاتی را داریم. سال گذشته هنر کردیم و ۱۰ هزار میلیارد تومان اسمی و ۴ هزار میلیارد تومان هم واقعی دریافت کنیم.» توافق برای راه‌اندازی صندوق ذیل صندوق توسعه ملی برای استفاده از ظرفیت‌های این صندوق و تزریق سرمایه به اکوسیستم استارتاپی از دیگر کارهایی بود که حسین افشین اعلام کرد این معاونت انجام داده است