|

رابرت دنیرو در کن از ترامپ انتقاد کرد

مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم کن در حالی با حضور چهره‌های سرشناس سینمای جهان و مقام‌های فرانسوی برگزار شد که رابرت دنیرو، بازیگر سرشناس آمریکایی، از فرصت حضور در این مراسم برای طرح انتقادات سیاسی خود استفاده کرد.

رابرت دنیرو در کن از ترامپ انتقاد کرد

رابرت دنیرو در مراسم افتتاحیه هفتادوهشتمین جشنواره فیلم کن، ضمن دریافت نخل طلای افتخاری، با حمله به دونالد ترامپ از تهدید هنر و دموکراسی در آمریکا سخن گفت و خواستار اقدام جهانی برای دفاع از آزادی شد.

به گزارش هالیوود ریپورتر، مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم کن در حالی با حضور چهره‌های سرشناس سینمای جهان و مقام‌های فرانسوی برگزار شد که رابرت دنیرو، بازیگر سرشناس آمریکایی، از فرصت حضور در این مراسم برای طرح انتقادات سیاسی خود استفاده کرد.

دنیرو که برای دریافت نخل طلای افتخاری به کن آمده بود، در بخشی از سخنان خود گفت: در کشور من، ما داریم با تمام قوا برای دموکراسی‌ای که روزی آن را بدیهی می‌دانستیم، می‌جنگیم. این مبارزه به همه ما مربوط است، زیرا هنر جایی‌ است که مردم را کنار هم می‌آورد. هنر به‌دنبال حقیقت است، تنوع را می‌پذیرد و دقیقاً به همین دلیل تهدیدی برای مستبدان و فاشیست‌هاست.

وی در ادامه با انتقاد شدید از دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا، بدون نام بردن مستقیم، وی را «رئیس‌جمهور بَربَر آمریکا» خواند و گفت: این فرد اکنون رئیس یکی از مهم‌ترین نهادهای فرهنگی کشور ما (مرکز کندی) شده، بودجه هنر، علوم انسانی و آموزش را کاهش داده و حالا تعرفه ۱۰۰ درصدی بر فیلم‌های خارجی وضع کرده است. این قابل‌قبول نیست. نمی‌توان برای خلاقیت قیمت گذاشت، ولی ظاهراً می‌توان بر آن تعرفه بست.

دنیرو تأکید کرد که این تهدیدها فقط محدود به آمریکا نیستند و جنبه جهانی دارند: ما نمی‌توانیم فقط تماشاچی باشیم. باید بدون خشونت، اما با اشتیاق و اراده‌ای قوی، کاری کنیم.

او سخنرانی خود را با دعوت به اقدام مدنی به پایان برد: وقت آن است که همه کسانی که به آزادی باور دارند، متحد شوند، اعتراض کنند و در انتخابات رأی بدهند. در این جشنواره ۱۱روزه، با جشن گرفتن هنر، قدرت و تعهد خود را نشان می‌دهیم. زنده باد آزادی، برابری و برادری!

در ادامه مراسم، لوران لافیت، بازیگر فرانسوی و مجری افتتاحیه نیز سخنانی سیاسی ایراد کرد و با دفاع از نقش اجتماعی بازیگران گفت: یک بازیگر فقط موجودی خودمحور نیست. آن‌ها با بیان دغدغه‌ها و شجاعت خود می‌توانند تغییر ایجاد کنند.

لافیت در سخنرانی خود از بازیگرانی چون جیمز استوارت، ژان گابن، ژوزفین بیکر، مارلنه دیتریش، ریچارد گی‌یر، ترانه علیدوستی و حتی ولودیمیر زلنسکی به‌عنوان هنرمندانی که بر مسائل جهانی همچون عدالت، مهاجرت، حقوق اقلیت‌ها و محیط‌زیست اثر گذاشته‌اند، یاد کرد. او با انتقاد از دولت سابق آمریکا که واژگان مربوط به این مسائل را ممنوع کرده گفت: در کن، ما از سینمای متعهد محافظت می‌کنیم.

ژولیت بینوش، رئیس هیات داوران امسال، نیز در سخنانی احساسی، هنر را «شاهدی برای رنج بشر» توصیف کرد و گفت: هرچه رنج بیشتر، مسئولیت هنرمند سنگین‌تر.

بینوش به رویدادهای غزه نیز اشاره کرد و از فاطمه حسونه، خبرنگار کشته‌شده فلسطینی که قرار بود برای فیلمی حاضر در جشنواره به کن بیاید، یاد کرد. او گفت: یک روز پیش از مرگ، او مطلع شده بود که فیلمش در کن پذیرفته شده. فاطمه باید امشب اینجا می‌بود.

در بخشی دیگر از مراسم، لئوناردو دی‌کاپریو با حضور روی صحنه، نخل طلای افتخاری را به رابرت دنیرو اهدا کرد. دی‌کاپریو در سخنانی، دنیرو را «الگوی همیشگی نسل بازیگران جوان در لس‌آنجلس» توصیف کرد و خاطره‌ای از تست بازیگری نوجوانی‌اش برای فیلم «زندگی این پسر» بازگو کرد که دنیرو با اشاره به او به تهیه‌کننده گفته بود: دومی از آخر.

منبع: ایرنا