|

روحانی در دیدار جمعی از استانداران سابق:

خزانه را بر خلاف آنچه تحویل گرفته بودیم، پر تحویل دادیم

حسن روحانی که بعد از پایان دوران ریاست‌جمهوری خود سکوت اختیار کرده و فقط در موارد خاصی اظهار‌نظر کرده است، در سخنانی که روز گذشته از جلسه اخیرش در دیدار با استانداران دولت‌های یازدهم و دوازدهم منتشر شده، با انتقاد از وضعیت فعلی کشور از مکاتبه با مقام معظم رهبری و برخی مسئولان خبر داده است.

خزانه را بر خلاف آنچه تحویل گرفته بودیم، پر تحویل دادیم

حسن روحانی که بعد از پایان دوران ریاست‌جمهوری خود سکوت اختیار کرده و فقط در موارد خاصی اظهار‌نظر کرده است، در سخنانی که روز گذشته از جلسه اخیرش در دیدار با استانداران دولت‌های یازدهم و دوازدهم منتشر شده، با انتقاد از وضعیت فعلی کشور از مکاتبه با مقام معظم رهبری و برخی مسئولان خبر داده است. رئیس‌جمهوری سابق ایران روز شنبه در دیدار جمعی از استانداران دولت‌های یازدهم و دوازدهم گفت: اینکه چه کسی مسئولیت دولت را بر عهده دارد مسئله فرعی است، مسئله اصلی پیشرفت کشور و حل مشکلات مردم است که باید به آن کمک کرد. شاید در‌حال‌حاضر برای رفع مشکلات مردم خیلی تأثیرگذار نباشیم‌ اما می‌توانیم پیشنهادات خود را به افرادی که مسئول هستند، منتقل کنیم. 

وی افزود: من طی این مدت تلفنی یا به‌صورت مکاتبه با مقام معظم رهبری و دیگر مسئولان کشور، مواردی را منتقل کرده‌ام و پیشنهاداتی داده‌ام. ما کشور و نظام را از خودمان می‌دانیم و وظیفه ملی و وجدانی ما کمک به توسعه و ارتقای ایران و حل مشکلات مردم است، ولو اینکه حرف‌های ما اثربخشی مطلوب نداشته باشد، اما تجارب و راهکارهایی که استانداران درباره طرح‌های نیمه‌کاره و حل مشکلات استان حوزه خدمت خود دارند، می‌تواند در اختیار مسئولان قرار داده شود. روحانی با بیان اینکه در دولت دوازدهم تلاش کردیم بهترین مسیر را برای دولت بعد آماده کنیم، اظهار کرد: تلاش کردیم برجام را به نتیجه برسانیم. با اینکه می‌دانستیم اجرائی‌شدن برجام به دولت بعد می‌رسد و پول آن در دولت بعد به خزانه کشور واریز می‌شود، اگر برخی موانع پیش نمی‌آمد ما می‌توانستیم در اسفند ۹۹ تحریم را تمام کنیم. 

در گزارش رسمی که وزارت خارجه به مجلس داد، روشن است که ما در مذاکرات به چه رسیده بودیم. بر‌خلاف آنچه تحویل گرفته بودیم، خزانه را پر تحویل دادیم. موجودی ارزی را چند‌صد میلیون دلار تحویل گرفتیم‌ ولی با چند میلیارد دلار تحویل دادیم. برای خرید ۲۰۰ میلیون دُز واکسن کرونا اقدام کردیم و وقتی دولت را تحویل می‌دادیم، جریان ورود واکسن‌های خریداری‌شده شروع شده بود که در ماه‌های بعد ادامه یافت. رئیس‌جمهوری سابق کشورمان تصریح کرد: در دولت دوازدهم برجام را در مقابل حملات فراوان نگه داشتیم، لازم بود فریز شود تا زنده بماند. دولت سیزدهم اگر می‌خواست، می‌توانست از اجرائی‌شدن برجام به خوبی استفاده کند. اگر بخواهند در مسائل اقتصادی تحول رخ دهد، یک شرط آن احیای برجام است. تا تحریم برداشته نشود و رابطه با دنیا بهبود نیابد، سختی‌های اقتصادی برطرف نمی‌شود. برخی فکر می‌کنند با تعامل، نفوذ خارجی ایجاد می‌شود‌ اما این انزواست که نفوذ ایجاد می‌کند. 

روحانی در ادامه اظهار کرد: وحدت ملی است که تمامیت سرزمینی ایران را حفظ می‌کند. باید همه اقوام و مذاهب وحدت داشته باشند تا بتوانیم از وجب به وجب خاک کشور دفاع کنیم. باید ببینیم امروز این وحدت حفظ شده یا شکاف در جامعه آمده است؟ ما باید به همه مردم ایران احترام بگذاریم و همه را جذب کنیم. تلاش ما این بود که اگر کسی معاند است، به‌تدریج تبدیل به مخالف شود و مخالف را تبدیل به موافق کنیم. الان چه می‌شود؟ موافق را کم‌کم می‌کنیم مخالف و مخالف می‌شود معاند. نسل جوان و نوجوان فرزندان این مرز و بوم هستند. بیش از ۴۰ سال این فرزندان در اختیار ما بودند، اگر مدارس، دانشگاه، صداوسیما و مراکز فرهنگی متعدد اشکالی داشته، باید آن را حل کنیم. روحانی با بیان اینکه حل مشکلات اجتماعی و سیاسی در گرو بازگشت جاذبه به صندوق‌های رأی است، گفت: اگر مردم پای صندوق آرا آمدند، جمهوریت ایجاد می‌شود. آیا اگر نیمی از مردم پای صندوق نیامدند، جمهوریت ایجاد می‌شود؟ افتخار ما این بود که در انتخابات یازدهم و دوازدهم ریاست‌جمهوری، ۷۳ درصد مردم رأی دادند و تعداد آرای باطله بسیار کم بود. میزان مشارکت مردم و تعداد آرای باطله دو مسئله اصلی در انتخابات است.

 رئیس دولت‌ یازدهم و دوازدهم اظهار کرد: اگر مردم را از صندوق مأیوس کردید یعنی به خیابان می‌رانید. اگر می‌خواهیم مردم را به کف خیابان نرانیم، راه آن این است که جاذبه صندوق رأی را از بین نبریم. بعضی فکر می‌کنند با یکدست‌شدن قوا معضلات حل می‌شود. اگر یکدست‌شدن به این معناست که یک گروه را حاکم کنیم و بقیه را کنار بزنیم، معلوم است که مردم ناراضی و معترض می‌شوند.

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها