کیهان تهدید ماشه را پذیرفت / راه مقابله خروج از NPT است
روزنامه کیهان امروز در یادداشتی نوشت: مکانیسم ماشه (Snapback) که در بند ۳۷ توافق برجام و همچنین در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل پیشبینی شدهبه کشورهای مشارکتکننده در برجام این امکان را میدهد که در صورت ادعای عدم پایبندی ایران به تعهدات خود، موضوع را به کمیسیون مشترک برجام و سپس به شورای امنیت ارجاع دهند.

به گزارش گروه رسانهای شرق،
روزنامه کیهان که امکان اجرای مکانیسم ماشه را چندان جدی نمی دانست امروز در یادداشتی با شرح روند اجرایی شدن آن نوشت: مکانیسم ماشه (Snapback) که در بند ۳۷ توافق برجام و همچنین در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل پیشبینی شده، به کشورهای مشارکتکننده در برجام این امکان را میدهد که در صورت ادعای عدم پایبندی ایران به تعهدات خود، موضوع را به کمیسیون مشترک برجام و سپس به شورای امنیت ارجاع دهند.
بر اساس این سازوکار، اگر شورای امنیت طی ۳۰ روز قطعنامهای برای تداوم رفع تحریمها تصویب نکند (که با وتوی آمریکا عملاً تصویب چنین قطعنامهای ممکن نیست)، بهصورت خودکار تمام تحریمهای بینالمللی که پیشتر لغو یا تعلیق شده بودند، بدون نیاز به رأیگیری مجدداً اعمال خواهند شد.
کیهان میافزاید: این سازوکار، یک فرآیند «غیرقابل وتو» برای بازگشت تحریمهاست که میتواند هزینههای سیاسی، اقتصادی و حقوقی سنگینی برای ایران در پی داشته باشد.
بر همین اساس، این روزنامه پیشنهاد کرده است که مجلس شورای اسلامی با استفاده از ظرفیت تقنین پیشینی، قانونی تصویب کند که در آن تصریح شود در صورت فعالسازی مکانیسم ماشه، دولت جمهوری اسلامی ایران موظف به خروج از معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) و توقف کلیه همکاریهای داوطلبانه با آژانس بینالمللی انرژی اتمی خواهد بود.
به نوشته کیهان، تصویب چنین قانونی میتواند پیام روشنی به طرفهای غربی مخابره کرده و در محاسبات آنها برای فعالسازی مکانیسم ماشه تغییر ایجاد کند. همچنین این اقدام در چارچوب حقوق داخلی ایران قابل اجرا و از منظر حقوق بینالملل نیز مشروع ارزیابی میشود.
کیهان در پایان تأکید کرده است که تقنین پیشینی میتواند نقش بازدارندهای در برابر تهدیدهای احتمالی ایفا کند و مجلس شورای اسلامی باید در چنین بزنگاههایی، نقش فعال و پیشبرندهای برای صیانت از منافع ملی ایفا کند
آخرین اخبار سیاست را از طریق این لینک پیگیری کنید.