درباره دیدار عراقچی و ویتکاف زمانی مشخص نشده
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه نباید دیپلماسی عرصه کار نمایشی و خدعه کردن باشد، گفت: ما با حسن نیت وارد شدیم و همانطور که شاهد بودید رژیم صهیونیستی با تقسیم کاری که با آمریکا داشت وارد حمله نظامی شد. مادامی که از اثربخشی دیپلماسی اطمینان حاصل نکنیم وارد مذاکرات نخواهیم شد. نباید به دیپلماسی برچسب و انگ زد. دیپلماسی یک ابزار است و ما مجاز نیستیم کشور را از این ابزار برای احقاق حقوق ایران محروم کنیم. همانطور که نیروهای مسلح متعهد به دفاع از کشور هستند دستگاه دیپلماسی هم باید برای اهداف منافع ملی اقدام کنند.

به گزارش گروه رسانهای شرق،
اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری ۲۳ تیرماه خود که با حضور پیرحسن کولیوند رئیس و مجتبی خالدی سخنگوی جمعیت هلال احمر برگزار شد، گفت: در روزهای جنگ ۱۲ روزه جمعیت هلال احمر ایران در صف اول امداد و نجات هممیهنان ما بودند و امروز در خدمتشان هستیم. همه این عزیزان در اتفاقاتی که در این دو هفته جنگ تحمیلی رخ داد، حضور داشتند و دفاتر کارشان مورد هدف حملات قرار گرفت. ما میدانیم تعداد زیادی از کادر درمان مجروح شدند و آسیب دیدند.
وی افزود: امروز از این عزیزان دعوت کردم که به عنوان شاهدان جنایات اتفاق افتاده حضور پیدا کنند تا هم تشکری از رشادتهای این عزیزان در جریان جنگ باشد و هم روایتهای این عزیزان را بشنویم و از اقداماتشان در جریان این دو هفته جنگ که توسط رژیم صهیونیستی اتفاق افتاده است تقدیر و تشکر میکنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: آن چیزی که به سازوکار پس گشت ( اسنپ بک) موسوم است هیچ مبنای سیاسی و حقوقی ندارد. با توجه به تحولاتی که در این چند هفته حاصل شد پیش از پیش توسل به چنین سازوکاری بی مبناست و صرفا ابزارسازی از یک امکانی اشت که در قطعنامه ۲۲۳۱ برجام گنجانده شده است و هیچ توجهی ندارد چون ایران همچنان خود را عضو برجام میداند و تعهدات خود را به دلیل عدم همکاری ها کاهش داد که در متن برجام هن پیش بینی شده بود.
وی بیان کرد: طرفهای اروپایی که مدام درصدد استفاده از این بند برجام هستند خودشان ناقض فاحش مفاد برجام بودند و جایگاه حقوقی در این زمینه برای فعال سازی این ساز وکار ندارد. نتیجه تهدید بازگشت به سازوکار پس گشت یک اقدام سیاسی است و با واکنش مقنضی از سوی ایران مواجه خواهد شد. رژیم آمریکا تحریم های چند لایه ای را علیه وضع کرده است اما دیگر ما حاضر نیستیم از حقوق حقه خود کوتاه بیایم.
بقایی در پاسخ به این سوال که اظهارات دبیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر اینکه آلمان زمان زیادی برای بدست آوردن سلاح هستهای نیاز ندارد ولی با همین استدلال علیه ایران چنین اقداماتی میشود، این برخورد دوگانه را چطور ارزیابی میکنید:
سخنگوی وزارت خارجه گفت: استفاده از نهادهای بینالمللی برای فشار به برخی کشورها نهادینه شده است. اگر در شرایط عادی با آن برخورد میکردند باید نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی برگزار میشد. میزبانی آلمان از سلاحهای هسته ای آمریکا ناقض تعهدات آلمان بر اساس پیمان منع اشاعه است بسیاری از تسلیحات هسته ای آمریکا در آلمان است ک این خود نقص معاهدات منع اشاعه است ولی ما میبینم که برخوردها گزینشی است و در مورد ایران مورد نقد و حمله نظامی قرار میگیرد. همچنین موضع آلمان نیز در خصوص ایران بسیار غیر سازنده و از این تجاوز نظامی به خاک ایران حمایت میکرد.
بقایی در رابطه با شهدای دانشآموز و اقدامات بین المللی درباره مستند سازی جنایات های گفت: اغلب کسانی که در سنین پایین به شهادت رسیدند، دانش آموز بودند و مستند سازی این اتفاق در یونسکو و یونیسف اتفاق خواهد افتاد. مستند سازی کل جنایاتی که در این دوهفته اتفاق افتاد هم در دبیرخانه سازمان ملل و هم سایر نهاد های بین المللی ثبت کردیم. همکاران من در وزارت خارجه و سایر نهاد های ذیربط همچون وزارت بهداشت پیگیر این موضوع هستند.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص پرونده ایپسین گفت: در این دو روز در رسانههای آمریکایی در خصوص این موضوع مطالب زیادی گفته شده است و نمیتوان به سادگی از آن گذشت.
وی در خصوص نقش چین و روسیه در خصوص همکاریهای این دو کشور در پرونده هستهای ایران گفت: ما با روسیه و چین به عنوان دو کشوری است که رابطه دوستی داریم، دو کشوری که بخشی از برجام هستند و هر دو اعلام آمادگی کردند برای نقش سازنده در موضوع هسته ای ایران، همکاری داریم. اما اینکه بگویم پیشنهاد مشخصی باشد، خیر؛ این موضوع نبوده است ولی همیشه اعلام آمادگی کردند. اقای دکتر عراقچی در جریان اجلاس بریکس گفتوگوی خوبی با همتای روس خود داشتند و امروز هم که آقای عراقچی سفری به چین در جهت شرکت در اجلاس سازمان همکاری های شانگهای دارند.
بقایی اعلام کرد: در خصوص دیدار آقای عراقچی با ویتکاف هیچ زمانی مشخص نشده است. در طی سه چهارماه گذشته بسیاری از کشورهای منطقه تلاش کردند که مسئله هستهای ایران و رفع تحریم ها حل شود. کشورهای منطقه بعد از جنگ ۱۲ روزه نگران وضعیت منطقه هستند و دیدارها منطقه هم در جهت کمک برای حل موضوعات منطقه است.
وی درباره ضمانتهایی که برای مذاکراه با مطرح میشود، گفت: دیپلماسی عرصه کار نمایشی و خدعه کردن نباید باشد. ما با حسن نیت وارد شدیم و همانطور که شاهد بودید رژیم صهیونیستی با تقسیم کاری که با آمریکا داشت وارد حمله نظامی شد. مادامی که از اثربخشی دیپلماسی اطمینان حاصل نکنیم وارد مذاکرات نخواهیم شد. نباید به دیپلماسی برچسب و انگ زد. دیپلماسی یک ابزار است و ما مجاز نیستیم کشور را از این ابزار برای احقاق حقوق ایران محروم کنیم. همانطور که نیروهای مسلح متعهد به دفاع از کشور هستند دستگاه دیپلماسی هم باید برای اهداف منافع ملی اقدام کنند.
بقایی درباره آخرین وضعیت شهروند ایرانی در فرانسه گفت: سفارت ایران در پاریس به جدیت در حال پیگیری پرونده خانم اسفندیار است و به صورت مستند دیدار کنسولی با خانم اسفندیاری داریم و اطمینان حاصل کردن. که شرایط حداقلی باید در خصوص ایشان رعایت شود و امیدواریم ظرف روز های آینده تحولی در خصوص پرونده ایشان صورت بگیرد.
وی گفت: نشست وزاری سه کشور عراق پاکستان و ایران در سطح وزرای کشور امروز برگزار میشود و موضوع آن مراسم اربعین است ما با هر دو کشور روابط خوبی داریم و این همکاری ها برای تسهیل برگزاری این مراسم اربعین است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در رابطه با ادعای مطرح شده درباره اظهارنظر پوتین درباره اورنیوم غنی شده ایران گفت: در خصوص اخباری که برای اختلاف افکنی میان ایران و دوستانش بارها اتفاق افتاده است و وزارت خارجه روسیه سریعا موضع گیری کرد و ما هم از ابتدا میدانستیم که چنین موضوعی صحت ندارد. ایران در خصوص مسائل هسته ای مستقل است و روسیه هم به آن احترام گذشته است و ما روابط محترمانه با همدیگر داریم.
آخرین اخبار سیاست را از طریق این لینک پیگیری کنید.