|

حملات موشکی و پهپادی روسیه به اوکراین

روسیه در یکی از گسترده‌ترین حملات هوایی اخیر خود، کی‌یف و مناطق اطراف پایتخت اوکراین را با موشک‌های بالستیک و کروز و ده‌ها پهپاد هدف قرار داد که به‌ گفته مقام‌های اوکراینی، دست‌کم ۱۴ کشته و بیش از ۳۰ زخمی بر‌جا گذاشت. در پی این حملات، شهردار کی‌یف گفت در پایتخت اوکراین عزای عمومی خواهد بود.

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

روسیه در یکی از گسترده‌ترین حملات هوایی اخیر خود، کی‌یف و مناطق اطراف پایتخت اوکراین را با موشک‌های بالستیک و کروز و ده‌ها پهپاد هدف قرار داد که به‌ گفته مقام‌های اوکراینی، دست‌کم ۱۴ کشته و بیش از ۳۰ زخمی بر‌جا گذاشت. در پی این حملات، شهردار کی‌یف گفت در پایتخت اوکراین عزای عمومی خواهد بود. مقام‌های محلی همچنین از کشته‌شدن دست‌کم یک نفر و زخمی‌شدن هفت نفر دیگر در مناطق اطراف کی‌یف خبر دادند. نیروی هوایی اوکراین می‌گوید روسیه در حملات شبانه، ده‌ها موشک بالستیک، کروز و مافوق‌صوت به همراه ۱۶۸ پهپاد به‌ سوی این کشور شلیک کرد و منطقه کی‌یف هدف اصلی این حملات بود. 

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، گفت روسیه «مدت زیادی» برای این حمله آماده شده و با ترکیب انواع موشک‌ها و پهپادها تلاش کرده است بیشترین خسارت ممکن را به زیرساخت‌های غیرنظامی وارد کند. سازمان خدمات اضطراری اوکراین نیز اعلام کرد امدادگران دو نفر را از زیر آوار نجات داده‌اند و عملیات جست‌وجو و امدادرسانی در مناطق آسیب‌دیده همچنان ادامه دارد. در جریان این حملات، یک پهپاد نیز وارد حریم هوایی رومانی شد و در نزدیکی مرز اوکراین سقوط کرد. رومانی که عضو ناتو و اتحادیه اروپا‌ست، جنگنده‌ها و یک بالگرد را به پرواز درآورد و دو جنگنده اف-۱۸ اسپانیا نیز برای نظارت بر وضعیت به منطقه اعزام شدند. 

آندری سیبیها، وزیر خارجه اوکراین، روسیه را متهم کرد که بار دیگر حریم هوایی رومانی و مولداوی را نقض کرده و یک گذرگاه مرزی میان اوکراین و مولداوی را نیز هدف قرار داده است. ورود پهپادهای روسی به حریم هوایی کشورهای همسایه اوکراین پیش از این نیز گزارش شده است. در ماه می‌ یک پهپاد در شهر گالاتس رومانی به سقف یک ساختمان مسکونی برخورد کرد و بر اثر انفجار آن دو نفر زخمی شدند. حملات گستردهه روسیه در شرایطی ادامه دارد که اوکراین با کمبود سامانه‌های پدافند هوایی قادر به رهگیری موشک‌های بالستیک سریع روبه‌رو است. زلنسکی در هفته‌های اخیر بارها از متحدان غربی خواسته است تجهیزات پدافند هوایی بیشتری در اختیار اوکراین قرار دهند و از آمریکا نیز خواسته روند اعطای مجوز تولید سامانه‌های پاتریوت در اوکراین را پیش ببرد. او پس از حملات روز پنجشنبه گفت تا زمانی که اوکراین‌ پدافند کافی در برابر موشک‌های بالستیک نداشته ‌باشد، روسیه «صلح را جدی نخواهد گرفت». هم‌زمان، مقام‌های منطقه تاتارستان روسیه اعلام کردند در پی حمله پهپادی اوکراین به یک مجتمع صنعتی در شهر نیژنکامسک،  چند نفر زخمی شده‌اند.

 

برای اطلاع از آخرین اخبار و تحلیل‌ها به کانال شرق در «تلگرام» بپیوندید.