رضا کیانیان: در کشور ما تریبونها یکطرفه است
این روزها در نمایشگاه کتاب، نشستهایی با عنوان «رابطه متقابل کتاب و سینما» با مدیریت مهرزاد دانش، منتقد شناختهشده سینما، برگزار میشود. در این نشستها، تاکنون افراد شناختهشدهای همچون احمدرضا معتمدی و رضا کیانیان حضور داشتهاند و درباره تلفیق فلسفه سینما و کتاب سخنان ارزشمندی مطرح شده است.


این روزها در نمایشگاه کتاب، نشستهایی با عنوان «رابطه متقابل کتاب و سینما» با مدیریت مهرزاد دانش، منتقد شناختهشده سینما، برگزار میشود. در این نشستها، تاکنون افراد شناختهشدهای همچون احمدرضا معتمدی و رضا کیانیان حضور داشتهاند و درباره تلفیق فلسفه سینما و کتاب سخنان ارزشمندی مطرح شده است. این نشستها هر روز در سرای هنرگان در طبقه دوم شبستان برگزار میشود.
رضا کیانیان در نشستی که داشت، درباره تجربیات خود نکات متفاوتی را بیان کرد. وقتی از او پرسیده شد چرا دیگر نمینویسد، یکی از دلایلش را نقدنشدن آثارش دانست. به گزارش ایرنا، او گفت: «کتابهایی که مینوشتم پرفروش بود و حتی در دانشگاهها به آنها ارجاع داده میشد، اما نقدی درباره این کتابها نوشته نمیشد و هرگز استادی از من دعوت نکرد در مورد کتابهایم با دانشجوها حرف بزنم. حتی منتقدان نیز نقدی درباره کتابهای من ننوشتند و گویا من اصلا حرفی نزدهام. دلیل دیگر این است که جامعه هر روز متفاوتتر و گاهی افسردهتر میشود و چند سالی ننوشتم، اما از سال گذشته به خودم نهیب زدم و با نوشتن مقالاتی دوباره شروع کردم. ما کشور مونولوگی هستیم و کمتر وارد دیالوگ میشویم. تریبونها یکطرفه است و فقط باید گوش داد و جایی نیست که انگیزهای برای سؤالکردن به ما بدهد؛ زیرا به طور کلی تفکر سنتی با سؤالکردن هماهنگ نیست».
او به دوقطبیگری در جامعه امروز ایران اشاره کرد و گفت: «ما هر چیزی را یا سیاه یا سفید میبینیم و خاکستری اصلا نداریم. این موضوع در برخی برهههای زمانی بیشتر میشود و به طور کلی دنبال تحلیل مسائل و پرداختن جزئیتر به آنها نیستیم».
کیانیان تأکید کرد: «تا وقتی هر مسئلهای را به جزئیات تبدیل نکرده و درباره آن استدلال نکنیم، مسئله برای ما حل نمیشود و در آن مورد پیشرفت نمیکنیم. ما هستیم که با تفکر و اندیشه خود، مفهومی را تولید میکنیم».