|

جولانی ۷۰ نماینده مجلس را انتخاب می‌کند

انتخابات پارلمانی سوریه قرار است حدود یک ماه و نیم دیگر برگزار شود، انتخاباتی که خبری از حضور مردم در پای صندوق‌های رأی نخواهد بود.

جولانی  ۷۰ نماینده مجلس را انتخاب می‌کند

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

انتخابات پارلمانی سوریه قرار است حدود یک ماه و نیم دیگر برگزار شود، انتخاباتی که خبری از حضور مردم در پای صندوق‌های رأی نخواهد بود.

کمیته عالی انتخابات مجلس خلق سوریه شامگاه یک‌شنبه اعلام کرد که نخستین انتخابات پارلمانی در دولت جدید، احتمالا بین ۱۵ تا ۲۰ سپتامبر آینده (۲۴ تا ۲۹ شهریور) برگزار خواهد شد.محمد الأحمد رئیس کمیته عالی انتخابات مجلس خلق، گفت که پارلمان سوریه در این دوره ۲۱۰ کرسی خواهد داشت. او اعلام کرد که بر این اساس، سهمیه استان‌ها براساس سرشماری سال ۲۰۱۱ افزایش خواهد یافت.انتخاباتی که مردم در آن حضور ندارندبر خلاف انتخابات قبلی در سوریه، انتخابات ۲۰۲۵ تحت یک نظام انتخاباتی موقت و غیرمستقیم برگزار می‌شود. از ۲۱۰ کرسی، ۱۴۰ نماینده از سوی کمیته‌های محلی انتخاب خواهند شد؛ گفته شده است که اعضای این کمیته متشکل از کارشناسان و شخصیت‌های جامعه خواهد بود. طبق اعلام کمیته عالی انتخابات پارلمانی سوریه ۱۴ کمیته فرعی، یکی برای هر استان تشکیل خواهد شد..تعداد کرسی‌های مجلس خلق بر اساس جمعیت هر استان و در قالب دو گروه «اعیان» و «فرهیختگان» توزیع شده‌ است.همچنین طبق اعلام کمیته عالی انتخابات: «پس از صدور فرمان مربوط به نظام موقت انتخاباتی، یک هفته برای تعیین کمیته‌های فرعی زمان نیاز است، سپس این کمیته‌ها ۱۵ روز فرصت دارند تا هیئت‌های رأی‌دهنده را انتخاب کنند. پس از آن، فرایند ثبت‌نام داوطلبان آغاز می‌شود و یک هفته به نامزدها برای تدوین برنامه‌های انتخاباتی‌شان فرصت داده می‌شود. سپس مناظراتی میان نامزدها و اعضای کمیته‌ها و هیئت‌های رأی‌دهنده برگزار خواهد شد.»۷۰ نماینده باقی‌مانده نیز به طور مستقیم توسط محمد جولانی به عنوان «رئیس‌جمهور» منصوب می‌شوند. به این معنا که هیچ کرسی از طریق رای مستقیم مردم انتخاب نخواهد شد.

پیش از این در دوره بشار اسد تمامی ۲۵۰ نماینده پارلمان با رأی مستقیم مردم انتخاب می‌شدند.نکته دیگر حذف بسیاری از گروهها و افراد از دایره انتخابات استمحمد الأحمد رئیس کمیته عالی انتخابات پارلمان به خبرگزاری سانا گفته است که اخیرا دیداری با احمد الشرع (جولانی) داشته و او «بر لزوم حذف افرادی که با جنایتکاران همکاری کرده یا آن‌ها را تأیید کرده‌اند و نیز کسانی که به تجزیه‌طلبی، فرقه‌گرایی و تفرقه مذهبی دامن می‌زنند، تأکید کرده است». به این معنا که نظام حاکم بر سوریه طبق تعاریف موسع و بی حد و مرز بالا می‌تواند مانع حضور طیف گسترده‌ای از مخالفان خود در انتخابات شود.در میانه این تغییرات که میانه‌ای با روند دموکراتیک ندارد، اما در تحول عمدتا نمادین گفته شده است که «سهم زنان دست‌کم به ۲۰ درصد خواهد رسید.» و نمایندگانی از کشورهای مختلف ناظر خواهند بود.برگزاری انتخابات پارلمانی بدون حضور مردم در پای صندوق‌های رأی در حالی است که پس از سقوط بشار اسد، محمد جولانی نیز بدون هیچ انتخاباتی خود را رئیس‌جمهور اعلام کرد و هنوز هیچ تاریخی برای برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در سال‌های آتی اعلام نشده است.

 

منبع: فارس

آخرین اخبار جهان را از طریق این لینک پیگیری کنید.