چرا آلمان به دانشجویان ورزشکار ویزا نداد
از ۳ روز دیگر شهر راینهور آلمان میزبان کاروانهای زیادی از دانشجویان کشورهای مختلف خواهد بود که قرار است در سی و دومین دوره بازیهای یونیورسیاد دانشجویان جهان به رقابت با یکدیگر بپردازند. مسابقاتی که از ۲۵ تیر ماه آغاز میشود و تا ۵ مرداد ماه ادامه خواهد داشت و طی آن بیش از ۱۰ هزار دانشجوی ورزشکار از ۱۵۰ کشور جهان خودشان را به این شهر آلمان خواهند رساند تا بتوانند در رشتههای مختلف ورزشی خودشان را محک بزنند.

به گزارش گروه رسانهای شرق،
از ۳ روز دیگر شهر راینهور آلمان میزبان کاروانهای زیادی از دانشجویان کشورهای مختلف خواهد بود که قرار است در سی و دومین دوره بازیهای یونیورسیاد دانشجویان جهان به رقابت با یکدیگر بپردازند. مسابقاتی که از ۲۵ تیر ماه آغاز میشود و تا ۵ مرداد ماه ادامه خواهد داشت و طی آن بیش از ۱۰ هزار دانشجوی ورزشکار از ۱۵۰ کشور جهان خودشان را به این شهر آلمان خواهند رساند تا بتوانند در رشتههای مختلف ورزشی خودشان را محک بزنند. با وجود اینکه امید میرفت دانشجویان ورزشکار ایرانی بتوانند شانس خود را برای دستیابی به مدال طلا، نقره و برنز در ۳ رشته ورزشی امتحان کنند، اما با توجه به عدم صدور ویزا، بعید به نظر میرسد که کاروان ایرانی امسال امکان حضور در این دوره از مسابقات را داشته باشد.
با وجود اینکه تا پیش از حمله رژیم صهیونیستی به کشور، تمام دانشجویانی که برای حضور در سیودومین دوره یونیورسیاد آماده میشدند، تصورشان آن بود که پایان تیر ماه امسال باید به شهر راینهور بروند؛ اما تصورات آنها با آغاز جنگ تحمیلی و به دلیل بسته شدن سفارت آلمان، غلط از آب درآمد. چراکه با بسته شدن سفارت، در عمل روند صدور ویزا با اخلال جدی همراه شد، اخلالی که تا روز گذشته همچنان پابرجا بوده و با توجه به زمان اندک باقی مانده تا شروع بازیها، نمیتوان انتظار داشت که حتی در صورت صدور ویزا هم شرایط برای اعزام دانشجویان ایرانی فراهم شود.
مصطفی افشاری، رئیس فدراسیون ورزشهای دانشگاهی در ۱۲ تیر ماه در گفتوگو با یکی از رسانهها درباره لغو اعزام کاروان ایران به مسابقات یونیورسیاد گفته بود: «از وزارت ورزش، وزارت خارجه و علوم و تحقیقات و همچنین کمیته ملی المپیک هم کمک گرفتیم تا از تمام ظرفیتها برای اعزام کاروان ایران استفاده کنند. ما حتی با IOC (کمیته بینالمللی المپیک) در مورد اعزام کاروان ورزش ایران به یونیورسیاد مکاتبه کردیم و تمام تلاشمان این است که کاروان ایران را اعزام کنیم.» اما شرایط امروز نشان میدهد که رایزنیهای این فدراسیون با بخشهای مختلف تا این لحظه نتیجهبخش نبوده و بستر برای صدور ویزای دانشجویان حتی از طریق سفارتخانههای ثالث هم فراهم نشده است.
نکته دیگر اینکه هر چند فدراسیون ورزشهای دانشگاهی به دنبال اخذ ویزای ملی است که صدور چنین ویزایی هم یکروزه امکانپذیر است، اما با توجه به اینکه هنوز سفارت آلمان در ایران بازگشایی نشده و مسئولان این سفارت، راه حل جایگزینی هم پیشروی مسئولان ایرانی قرار ندادهاند، عملاً نمیتوان انتظار داشت که چنین ویزایی برای کاروان ایرانی صادر شود. مسئله دیگر اینکه فدراسیون ورزشهای دانشگاهی تنها امروز را برای اعزام دانشجویان در اختیار دارد؛ چراکه با توجه به آغاز مسابقات از ۲۵ تیر، اگر هواپیمای ایرانی امروز عازم آلمان نشود، عملاً دیگر فرصتی برای حضور در این دوره از رقابتها نخواهیم داشت.
شاید در اینجا بد نباشد نیمنگاهی هم به دستاوردهای کاروان ایرانی در یونیورسیاد سال ۲۰۲۳ داشته باشیم، دورهای که دانشجویان از سراسر دنیا در شهر چنگدو چین به رقابت پرداختند و ۸۸ ورزشکار ایرانی در ۱۱ رشته ورزشی، توانستند در بازه زمانی ۶ تا ۱۷ مرداد ماه ۱۴۰۲، برای کشور ۲۳ مدال از جمله ۵ مدال طلا را به ارمغان بیاورند. اما بعید است بتوان چنین تجربهای را برای یونیورسیاد پیش رو تجربه کرد. از طرف دیگر نمیتوان این مسئله را هم نادیده گرفت که حتی اگر کاروان ایرانی عازم آلمان شود، باز هم شاهد تنوع رشتههای ورزشی نخواهیم بود؛ چراکه تنها سه رشته تکواندو، والیبال و تیراندازی هستند که دانشجویان کشورمان امکان حضور در آن را خواهند داشت.
از طرف دیگر نمیتوان این مسئله را هم کتمان کرد که با وجود از دست رفتن فرصت برای صدور ویزای ملی برای کاروان یونیورسیاد ایران، اما تا این لحظه مسئولان فدراسیون ورزشهای دانشگاهی هیچگونه موضعگیری رسمی نسبت به عدم صدور ویزا از سوی سفارت آلمان اتخاذ نکردهاند. به نظر میرسد آنها تلاش دارند تا آخرین لحظه پیگیر انجام کارها از سوی سفارت بمانند. اما آنچه پیداست، این است که خیلی بعید است که بتوان شاهد حضور کاروان دانشجویان ورزشکار ایرانی در این دوره از رقابتهای یونیورسیاد بود.
آخرین اخبار جهان را از طریق این لینک پیگیری کنید.