|

«شرق» گزارش می‌دهد:

فرانچسکا آلبانیز زن ایتالیایی تحریم شده از سوی آمریکا کیست؟

تحریم فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر سازمان ملل در فلسطین جهان و نهادهای بین‌المللی را شوکه کرده است. او از سال ۲۰۲۲ به این سمت منصوب شد و حالا به دلیل انتقاداتش از اسرائیل، از سوی آمریکا تحریم شده است. روبیو علت تحریم آلبانزه را تلاش‌های او برای ترغیب دادگاه کیفری بین‌المللی به اتخاذ اقداماتی علیه مسئولان، شرکت‌ها و مدیران اجرایی آمریکایی و اسرائیلی دانسته.

فرانچسکا آلبانیز زن ایتالیایی تحریم شده از سوی آمریکا کیست؟

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

تحریم فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر سازمان ملل در فلسطین، جهان و نهادهای بین‌المللی را شوکه کرده است. او از سال ۲۰۲۲ به این سمت منصوب شد و حالا به دلیل انتقاداتش از اسرائیل از سوی آمریکا تحریم شده است. روبیو علت تحریم آلبانیز را تلاش‌های او برای ترغیب دادگاه کیفری بین‌المللی به اتخاذ اقداماتی علیه مسئولان، شرکت‌ها و مدیران اجرایی آمریکایی و اسرائیلی دانسته.

این اتفاق به طور ویژه پس از آن اتفاق افتاد که آلبانیز از کشورهای جهان خواست تا اسرائیل را از نظر تسلیحاتی تحریم کنند. فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل برای کرانه باختری و غزه، در واکنش به خبر تحریم شدنش توسط دولت ترامپ، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: این که قدرتمندان کسانی را که از بی‌قدرت‌ها دفاع می‌کنند مجازات می‌کنند، نشانه‌ای از قدرت نیست، بلکه نشانه‌ای از عذاب وجدان است.

تلاش دولت ترامپ در تحریم این زن ۴۸ ساله و حقوق‌دان شناخته شده، نشان از عزم آنها برای خاموش کردن هر گونه صدایی است که قصد مخالفت با اسرائیل دارد.

آلبانیز که به‌عنوان یک حامی برای اهالی غزه ظاهرشده در توییت دیگری وضعیت جنگ‌زده‌ها را این طور توصیف کرده است: تمام نگاه‌ها باید به غزه باشد؛ جایی که کودکان در آغوش مادرانشان از گرسنگی جان می‌دهند، در حالی که پدران و خواهران و برادرانشان در جست‌وجوی غذا تکه‌تکه می‌شوند.

روایت فرانچسکا آلبانیز، با آنچه رسانه‌های فلسطینی و غیرفلسطینی از باریکه غزه روایت می‌کنند یکی است. صف‌های طولانی مردم غزه برای مقدار اندکی غذا، شلیک به آنها در صف‌ها و بمباران شبانه‌روزی اهالی.

آلبانیز ایتالیایی که چهره‌ای دانشگاهی هم محسوب می‌شود، با نسل‌کشی خواندن آنچه اسرائیل در قبال فلسطینی‌ها در پیش گرفته است، نزد آمریکا تبدیل به چهره‌ای منفور شده. او پیش از اینکه کار به تحریم بکشد، ایالات متحده را تسلیم لابی‌ اسرائیلی‌ها خوانده و اروپا را هم از تیر انتقاداتش دور ندانست.

سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، تحریم آلبانیز را اقدامی خطرناک دانست و تاکید کرد گزارشگران ویژه تحت نظر دبیرکل نیستند و او بر آن‌ها هیچ اختیاری ندارد.

یورگ لائوبر، رئیس شورای حقوق بشر سازمان ملل، از تصمیم آمریکا ابراز تاسف کرد و از همه کشورهای عضو سازمان ملل خواست به طور کامل با گزارشگران ویژه و دارندگان مأموریت‌های شورای حقوق بشر همکاری کنند و از هر گونه تهدید یا انتقام‌گیری از آن‌ها خودداری کنند. آن‌طور که گاردین نوشته است، در هفته‌های اخیر، آلبانیز نامه‌هایی صادر کرده و از کشورها خواسته اسرائیل را تحت فشار قرار دهند تا بمباران مرگبار غزه را متوقف کند؛ از جمله از طریق اعمال تحریم‌ها. این وکیل ایتالیایی همچنین از کیفرخواست دادگاه کیفری بین‌المللی علیه مقامات اسرائیلی- از جمله نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو- به اتهام جنایات جنگی حمایت کرده است. او اخیرا گزارشی منتشر کرده و در آن چندین شرکت آمریکایی را از جمله نهادهایی دانست که در اشغال و جنگ اسرائیل علیه غزه نقش دارند.

واکنش‌ها در ایران هم نسبتا گسترده بود. محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه پیشین در شرایطی که نتانیاهو، ترامپ را شایسته دریافت جایزه صلح نوبل خواند، خواهان کاندیداتوری فرانچسکا آلبانیز برای جایزه صلح شد و بقایی سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به اقدام آمریکا در تحریم «فرانچسکا آلبانیز» گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در ‎فلسطین اشغالی گفت: حقیقت را نمی‌توان با تحریم سرکوب کرد. نماینده دائم ایران در سازمان ملل در ژنو با اشاره به گزارش اخیر گزارشگر ویژه سازمان ملل در اراضی اشغالی فلسطین تاکید کرد که این گزارش نقش شرکت‌های غربی را در جنایت‌های رژیم صهیونیستی برجسته می‌کند.

آخرین اخبار جهان را از طریق این لینک پیگیری کنید.