توقف جذب دانشجوی خارجی در امریکا
یک رسانه آمریکایی اعلام کرد که دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا دستور داده است که به منظور بررسی شبکه های اجتماعی دانشجویان خارجی، فعلا برنامه ریزی برای تعیین زمان مصاحبه برای صدور روادید آنان متوقف شود.

به گزارش گروه رسانه ای شرق،تارنمای پولیتیکو روز سه شنبه به وقت محلی در گزارشی اعلام کرد: دولت دونالد ترامپ در حال بررسی این موضوع است که تمام دانشجویان خارجی متقاضی تحصیل در ایالات متحده امریکا را مشمول بررسی سابقه فعالیت در شبکههای اجتماعی قرار دهد؛ اقدامی که در صورت اجرایی شدن، گسترشی چشمگیر نسبت به تلاشهای پیشین در این زمینه خواهد بود.
پولیتیکو تصریح کرد: برای آمادهسازی زیرساختهای لازم جهت اجرای این طرح، دولت به سفارتخانهها و دفاتر کنسولی ایالات متحده در سراسر جهان دستور داده است که فعلاً از برنامهریزی برای انجام مصاحبههای جدید ویزای دانشجویی خودداری کنند.
بر اساس گزارش این رسانه آمریکایی، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا این دستور را روز سهشنبه ششم خرداد برابر با ۲۷ مه صادر کرده است.
پولیتیکو تصریح کرد: این دستور، در صورت اجرا روند صدور ویزای دانشجویی را به طور جدی کند خواهد کرد. این مساله میتواند به دانشگاههایی که از دانشجویان خارجی بهعنوان منبع درآمد قابلتوجهی استفاده میکنند، آسیب جدی وارد کند.
بر اساس این گزارش، این دستور، صراحتاً مشخص نمیکند که نظارت بر شبکههای اجتماعی دقیقاً به دنبال چه معیارهایی خواهد بود، اما به فرمانهای اجرایی رئیسجمهوری آمریکا اشاره دارد که هدف آنها مقابله با تروریسم و مبارزه با یهودستیزی عنوان شده است.
پولیتیکو نوشت: بسیاری از مقامات وزارت امور خارجه ایالات متحده بهطور خصوصی ابراز نگرانی کردهاند که راهنماییهای قبلی درباره چگونگی بررسی دانشجویان معترض یا مظنون بسیار مبهم بوده است. بهعنوان نمونه، هنوز مشخص نیست که آیا صرفاً انتشار تصویر پرچم فلسطین در حساب شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) میتواند باعث اعمال محدودیت یا بررسیهای بیشتر شود یا نه.
دولت ترامپ در ماههای گذشته فشارهای گستردهای علیه دانشگاههایی مانند هاروارد وارد کرده است و این مراکز را به لیبرالیسم بیش از حد و رواج یهودستیزی متهم کرده است. این اقدامات در کنار سرکوبهای گسترده مهاجرتی، دانشجویان خارجی زیادی را در معرض خطر اخراج یا عدم تمدید روادید قرار داده است.
به گزارش پولیتیکو این خبر با نارضایتی گسترده از سوی جامعه آموزش عالی آمریکا روبهرو شده است.
فانتا آو، مدیرعامل NAFSA (انجمن آموزش بینالمللی) که از حقوق دانشجویان خارجی دفاع میکند، در واکنش به این تصمیم گفت:«اینکه تصور شود سفارتخانهها وقت، منابع و بودجه مالیاتی کشور را صرف چنین اقداماتی میکنند، بسیار نگرانکننده است. دانشجویان بینالمللی خطری برای این کشور محسوب نمیشوند، بلکه اگر بخواهیم صادق باشیم، یک سرمایه بزرگ برای ایالات متحده هستند.»