|

شکست در مذاکرات روسیه و اوکراین + واکنش اتحادیه اروپا

نخستین دور از گفت‌وگوهای مستقیم صلح میان روسیه و اوکراین، کمتر از دو ساعت به طول انجامید و نشانه‌ای از پیشرفت در کاهش اختلافات میان طرفین دیده نشد.

شکست در مذاکرات روسیه و اوکراین + واکنش اتحادیه اروپا

در حالی که مذاکرات مستقیم بین روسیه و اوکراین برای نخستین بار پس از سه سال در ترکیه برگزار شد و کمتر از دو ساعت به طول انجامید، مقام‌های اروپایی از بسته تحریمی جدیدی علیه روسیه خبر می‌دهند.

به گزارش رویترز، نخستین دور از گفت‌وگوهای مستقیم صلح میان روسیه و اوکراین، کمتر از دو ساعت به طول انجامید و نشانه‌ای از پیشرفت در کاهش اختلافات میان طرفین دیده نشد.

هیات‌های دو کشور روز جمعه در ترکیه دیدار کردند. به گفته یک منبع اوکراینی، فاصله میان دو طرف بسیار زیاد بود و روسیه خواسته‌هایی مطرح کرده که «از واقعیت دور بوده و فراتر از هرگونه مذاکره‌ پیشین است». این منبع که نخواست نامش فاش شود، گفت که شرایط مطرح‌شده از سوی روسیه «غیرقابل پذیرش و غیرسازنده» بوده است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، گفت اولویت اصلی کی‌یف «آتش‌بس کامل، بی‌قید و شرط و صادقانه» است تا بتوان به کشتار پایان داد و زمینه‌ای محکم برای دیپلماسی فراهم کرد.

وی هشدار داد در صورت خودداری روسیه، باید تحریم‌های شدیدی علیه بخش انرژی و بانک‌های این کشور اعمال شود.

از سوی دیگر، روسیه مدعی است که به دنبال پایان جنگ از طریق دیپلماسی است و آماده گفت‌وگو درباره آتش‌بس است. با این حال، مسکو هشدار داده که ممکن است اوکراین از این توقف برای تجدید قوا، بسیج نیرو و دریافت سلاح‌های بیشتر غربی استفاده کند.

اوکراین و متحدانش پوتین را متهم به وقت‌کشی می‌کنند و معتقدند او واقعاً خواهان صلح نیست.

به نوشته یورو نیوز، اورسولا فون‌درلاین، رئیس کمیسیون اروپا، روز جمعه اعلام کرد اتحادیه اروپا در حال تهیه بسته تحریمی تازه‌ای علیه روسیه است تا ولادیمیر پوتین را به پذیرش آتش‌بس بی‌قید و شرط ۳۰ روزه در اوکراین وادار سازد.

وی عدم حضور پوتین در گفت‌وگوهای صلح ترکیه و امتناع از دیدار با زلنسکی را دلیل ضرورت اعمال فشارهای اقتصادی بیشتر دانست.

فون‌درلاین با ورود به نشست رهبران اروپایی در آلبانی گفت: «زلنسکی آماده دیدار بود، ولی پوتین هرگز حاضر نشد. این نشان می‌دهد که پوتین واقعاً خواهان صلح نیست. ما صلح می‌خواهیم و بنابراین باید فشار بر او را افزایش دهیم تا وادار به پذیرش آن شود.»

به گفته فون‌درلاین، بسته جدید تحریم‌ها بانک‌های روسیه و خطوط لوله گاز نورد استریم ۱ و ۲ را هدف قرار می‌دهد. این خطوط لوله که روسیه را به اروپا متصل می‌کنند، هم‌اکنون غیرفعال هستند، اما بروکسل با تحریم آن‌ها می‌خواهد سرمایه‌گذاران را از هرگونه فعالیت احتمالی در این پروژه‌ها باز دارد.

از دیگر اقدامات پیشنهادی، کاهش سقف قیمت نفت خام روسیه است که گروه هفت و استرالیا در دسامبر ۲۰۲۲ آن را در ۶۰ دلار در هر بشکه تعیین کردند. این سقف تاکنون تغییر نیافته، هرچند گزارش‌هایی از دور زدن آن توسط روسیه منتشر شده است.

برخی کشورهای شمالی و بالتیک اتحادیه پیش‌تر خواستار بازنگری در این سقف و کاهش آن شده بودند.

منبع: ایرنا